• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Цифрова трансформація Покровської громади: ЦНАП стане Центром Дія

eye

311

18.05.2023 11:30

Новини громад

img

Покровський ЦНАП працює над забезпеченням доступу громадян і бізнесу до якісних та зручних публічних та адміністративних послуг.

Для нашої країни цифровізація – пріоритетний напрямок. Багато послуг переведені в електронний формат, і саме працівники ЦНАП стають посередниками між новими електронними послугами та мешканцями громади у набутті потрібних знань, формуванні вмінь і розвитку навичок користування. 

На сьогодні підписана угода між кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг «Дія» та ЦНАПом м. Покровськ про співробітництво у сфері організації надання кваліфікованих електронних довірчих  послуг. Це спростить доступ для мешканців Покровської громади доступ в отриманні послуг зі створення, перевірки та підтвердження кваліфікованого електронного підпису чи печатки. 

«Зараз наші співробітники проходять навчання в ДП «Дія» в м. Київ і з 1 червня отримати ЕЦП можна буде у нашому ЦНАПі», – зазначила керівниця ЦНАПу Алевтина Жук. 

Пріоритетний напрямок цифровізації – залучення громадян до вивчення та набуття навичок користування електронними сервісами. Для цього за рахунок коштів місцевого бюджету ЦНАП придбав 5 ноутбуків для облаштування місць для самообслуговування, де кожен відвідувач може з допомогою адміністратора навчитися отримувати електронні послуги на порталі Дія. 

«В майбутньому ці відвідувачі зможуть отримувати послуги самостійно, що збереже час адміністраторів та дозволить зменшити навантаження та черги у ЦНАП. Ми плануємо стати Центром Дія, тобто місцем, де можна отримати: адміністративні послуги, консультації щодо онлайн-послуг, доступ до комп’ютера, підключеного до інтернету, та консультації щодо бізнесу, а також, різні супутні послуги», – пояснила Алевтина Жук.

Очікується внесення змін в Постанову КМУ № 523 р, в яку буде додано 19 базових послуг є-Ветеран для належного і якісного надання послуг ветеранам та членам їхніх сімей, а також родинам полеглих.

Одним із напрямків роботи ЦНАП є робота у Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. На цей час адміністратори вже зареєстрували 35 таких об’єктів. Внесено документи об’єктів нерухомості, що постраждали від агресії рф до реєстру пошкодженого та зруйнованого майна. 

Зараз у Покровському ЦНАПі працюють над розробкою єдиних стандартів прийому та обслуговування відвідувачів, які вплинуть на отримання максимально швидких, ефективних, зручних та якісних послуг.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

13

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

21

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію