• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Цифрова трансформація Покровської громади: ЦНАП стане Центром Дія

eye

343

18.05.2023 11:30

Новини громад

img

Покровський ЦНАП працює над забезпеченням доступу громадян і бізнесу до якісних та зручних публічних та адміністративних послуг.

Для нашої країни цифровізація – пріоритетний напрямок. Багато послуг переведені в електронний формат, і саме працівники ЦНАП стають посередниками між новими електронними послугами та мешканцями громади у набутті потрібних знань, формуванні вмінь і розвитку навичок користування. 

На сьогодні підписана угода між кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг «Дія» та ЦНАПом м. Покровськ про співробітництво у сфері організації надання кваліфікованих електронних довірчих  послуг. Це спростить доступ для мешканців Покровської громади доступ в отриманні послуг зі створення, перевірки та підтвердження кваліфікованого електронного підпису чи печатки. 

«Зараз наші співробітники проходять навчання в ДП «Дія» в м. Київ і з 1 червня отримати ЕЦП можна буде у нашому ЦНАПі», – зазначила керівниця ЦНАПу Алевтина Жук. 

Пріоритетний напрямок цифровізації – залучення громадян до вивчення та набуття навичок користування електронними сервісами. Для цього за рахунок коштів місцевого бюджету ЦНАП придбав 5 ноутбуків для облаштування місць для самообслуговування, де кожен відвідувач може з допомогою адміністратора навчитися отримувати електронні послуги на порталі Дія. 

«В майбутньому ці відвідувачі зможуть отримувати послуги самостійно, що збереже час адміністраторів та дозволить зменшити навантаження та черги у ЦНАП. Ми плануємо стати Центром Дія, тобто місцем, де можна отримати: адміністративні послуги, консультації щодо онлайн-послуг, доступ до комп’ютера, підключеного до інтернету, та консультації щодо бізнесу, а також, різні супутні послуги», – пояснила Алевтина Жук.

Очікується внесення змін в Постанову КМУ № 523 р, в яку буде додано 19 базових послуг є-Ветеран для належного і якісного надання послуг ветеранам та членам їхніх сімей, а також родинам полеглих.

Одним із напрямків роботи ЦНАП є робота у Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. На цей час адміністратори вже зареєстрували 35 таких об’єктів. Внесено документи об’єктів нерухомості, що постраждали від агресії рф до реєстру пошкодженого та зруйнованого майна. 

Зараз у Покровському ЦНАПі працюють над розробкою єдиних стандартів прийому та обслуговування відвідувачів, які вплинуть на отримання максимально швидких, ефективних, зручних та якісних послуг.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

23

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію