• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Альтернативне водозабезпечення та впровадження нових соцпослуг: основні питання апаратної наради

eye

362

17.05.2023 14:33

Новини громад

img

17 травня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка, за участю замів та керівників структурних підрозділів адміністрації, представників Нацполіції та ДСНС відбулась апаратна нарада.

Основну увагу присутніх було зосереджено на питанні щодо водозабезпечення мешканців громади, підбитті підсумків роботи навчальних закладів, вирішенні соціальних питань та розширенні переліку послуг в ЦНАП. 

Про втілення у життя проєкту «Велика вода» та подальший пошук альтернативних джерел водопостачання звітував директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік. За його словами, очисна станція вже працює в тестовому режимі. 

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк підтримав долучення до проєкту, наголосивши на актуальності питання з водозабезпечення населення громади: "Зараз громада дійсно має потребу у якісній питній воді. Тому використання відфільтрованих шахтних вод є одним з перспективних прийнятих рішень для громади". 

Щодо закінчення освітнього процесу в умовах воєнного часу та постійного дистанційного навчання у Покровській громаді доповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева: 

"Навчальні заклади нашої громади цьогоріч закінчать 8311 учнів. Серед дітей 157 - з окупованих територій, які стали учнями ЗОШ №9. Освітній процес в школах завершиться 26 травня. Учнів 5-10 класів переведуть до наступного класу на підставі результатів семестрового та річного оцінювання. На проходження національного мультипредметного тесту для подальшого вступу у вищі зареєстровано 86% від загальної кількості випускників. Урочисте проведення міського заходу для випускників шкіл пройде онлайн та змішаному форматі з обмеженою кількістю учасників свята».

Заклади позашкільної освіти продовжуватимуть працювати з групами дітей, залучаючи їх до корисного та активного відпочинку під час літніх канікул. Заняття проходитимуть онлайн та змішанім форматі на базі закладів культури, а за умов покращення ситуації – на місцевих локаціях та відкритих майданчиках.

Покровської МВА Сергій Добряк оцінив роботу освітян і подякував за виховання патріотично налаштованого покоління.

Про стан справ у соціальній сфері на апаратній нараді доповідали керівниця ЦНАП Алевтина Жук та начальниця УСЗН Ірина Бонзюх. 

"Сьогодні ЦНАП працює над наданням не тільки адміністративних послуг, а і публічних. Підписано угоду про співробітництво у сфері організації надання кваліфікованих електронних довірчих послуг з метою спрощення для громадян на території міста Покровськ та області, доступності в отриманні послуг у сфері організації надання кваліфікованих електронних довірчих послуг через Центр надання адміністративних послуг м. Покровськ. Зараз наші співробітники проходять навчання в ДП «Дія» в м. Київ і з 1 червня отримати ЕЦП можна буде у нашому ЦНАПі", - розповіла керівниця ЦНАП Алевтина Жук. 

Для того, щоб навчити та залучити громадян до цього сервісу за рахунок коштів місцевого бюджету було придбано 5 ноутбуків для облаштування п’яти робочих місць для самообслуговування. За допомогою комп`ютерної техніки та адміністратора кожен відвідувач може навчитися отримувати електронні послуги на порталі Дія. В майбутньому ці відвідувачі зможуть отримувати послуги самостійно, що збереже час адміністраторів та дозволить зменшити навантаження та черги у ЦНАП.

"Ми плануємо стати Центром Дія, тобто місцем, де можна отримати:   адміністративні послуги; консультації щодо онлайн-послуг; доступ до комп’ютера, підключеного до інтернету; консультації щодо бізнесу, а також різні супутні послуги", - зауважила Алевтина Жук.

Попри всі виклики, з якими стикаються в роботі спеціалісти соціальної сфери, соціальні служби в Покровській громаді продовжують не лише надавати весь спектр послуг, а й впроваджувати нові види допомоги.

За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, наразі спеціалістами продовжується кропітка робота з цифровізації соціальних послуг, задля зручності громадян та ефективності роботи. Зокрема, впроваджено та ведеться робота з наповнення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Окремо було акцентовано на Постанові Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438, якою затверджено Порядок організації надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Серед іншого, члени наради заслухали звіти про стан справ в Управлінні сім`ї, молоді та спорту, а також координаційному комітеті самоорганізації населення.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

80

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

66

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію