• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: з залізничного вокзалу Покровська евакуйовано 32 тисяч осіб до безпечних регіонів країни

eye

341

16.05.2023 18:07

Новини громад

img

Під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна у Покровську відбулось засідання обласної комісії з питань евакуації населення та дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками. 

Участь в нараді взяли керівники структурних підрозділів ДонОДА, начальники районних,  міських та селищних військових адміністрацій, представники Національної поліції, ДСНС. 

З перших днів масштабного вторгнення рф з Донеччини силами органів влади усіх рівнів, а також добровольчих формувань та волонтерів евакуйовано більш ніж 1 341 400 осіб цивільного населення. Наразі ця робота триває. 

«На територіях окремих громад області значно ускладнилась безпекова ситуація, тривають активні бойові дії, що становить реальну загрозу для життя та здоров'я мешканців, в тому числі дітей. Закликаємо мешканців регіону прийняти відповідні рішення та зберегти життя собі та своїм близьким. Ворог б’є з усіх видів озброєння, щодня страждають та гинуть люди. Як би не було важко – потрібно в першу чергу зберегти життя», - зазначив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Про роботу евакуаційної комісії та надання різносторонньої допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які прибувають до Покровська з усіх куточків регіону, доповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк:
«За період з 13 лютого  по 15 травня поточного року з населених пунктів області, розташованих на лінії зіткнення (Бахмут, Часів Яр, Сіверськ, Красногорівка, Авдіївка) до Покровської громади прибуло 287 осіб, в тому числі 111 дітей. Всі вони були доставлені до місця збірного евакуаційного пункту тимчасового перебування, а далі евакуйовані в більш безпечні регіони країни»

У громаді проводиться впорядкована робота щодо евакуації населення: створена комісія, фахівці УСЗН разом із соціальними службами забезпечують зустрічі сімей з дітьми, ставлять їх на облік та організовують подальшу евакуацію. 

Таким чином, до регіонів Закарпаття було евакуйовано 22 родини у складі яких 35 дітей. 265 осіб було доправлено до міст Дніпро, Львів, Тернопіль, а також до територіальних громад Черкаської та Житомирської областей. 

Крім того, на виконання доручення голови Донецької ОДА Павла Кириленка у Покровську організовано роботу збірного пункту евакуації.

«За період з 29 квітня по 15 травня 2023 року евакуйовано 525 осіб до м.Бердичів, Житомирська обл., м.Дніпро, м.Львів. Усього з початку оголошення обов’язкової евакуації з залізничного вокзалу Покровська евакуйовано 32 тисяч осіб до більш безпечних регіонів України. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі. Наша спільна мета – убезпечити життя мешканців регіону, особливо дітей», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

13

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

42

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

47

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію