• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На Київщині облаштовано понад 200 місць для розташування ВПО з Покровської громади 

eye

673

12.05.2023 10:23

Новини громад

img

У рамках меморандуму про співробітництво між USAID "Демократичне врядування у Східній Україні" та Покровською МВА у Фастові створені умови для проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Для розселення мешканців Покровської ТГ були обрані місцева лікарня, яка розрахована на розміщення 200 осіб та житловий будинок, де одночасно зможуть проживати до 32 ВПО. 

«Неспокійною залишається ситуація на Донеччині, тому керівництво регіону та громади продовжує закликати місцевих мешканців евакуюватись. У Фастові вже створені належні умови для тимчасового проживання людей, які вирішили убезпечити своє життя. Облаштувати житло нам допомагає компанія Кімонікс, що діє від імені Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках меморандуму, який було укладено з Покровської МВА», - розповідає начальниця координаційного комітету самоорганізації населення Марина Ухова. 

Вже відбулись усі процедури закупівель необхідних речей. Були придбані меблі, сантехніка, посуд, побутові прилади, постільна білизна на суму в понад 2 мільйони гривень. 

Готовність житлових приміщень та облаштування кімнат днями у Фастові особисто перевірили начальниця ККСН Марина Ухова разом із керівником гуманітарного штабу Дмитром Єрмоловичем. 

Під час поїздки на Київщину, вони поспілкувались з керівниками обраних місць для тимчасового проживання ВПО та обговорили можливість відкриття в Фастові гуманітарного хабу.

«Відкриття центру для ВПО допоможе людям облаштуватись на новому місці, отримати допомогу в оформленні документів та вирішенні соціальних питань, - зазначила Марина Ухова. - У Фастові чудові люди, які чекають на мешканців з Донеччини. Ми, своєю чергою, намагались створити комфорт та затишок для наших жителів. Головне, що люди будуть в безпеці. Дякуємо також нашим партнерам за всебічну підтримку в вирішенні гуманітарних питань». 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

30

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію