• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війни

eye

437

08.05.2023 10:23

Новини громад

img

Сьогодні, 8 травня, у День памяті та перемоги над нацизмом, у Покровську вшанували пам’ять жертв Другої світової війни. Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із керівниками адміністрації, представниками ради ветеранів, Територіальної оборони, силовиками та активними мешканцями міста поклали квіти до братської могили, розташованої у сквері Соборний. 

Друга світова війна була одним із найкривавіших та наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

«Уся світова спільнота майже 9 років боролася з цією навалою, але сьогодні триває вже наша сучасна, визвольна війна, війна над рашизмом. Ми впевнені, що світова спільнота допоможе нам українцям вибудувати свою свободу та демократію і ми обов’язково переможемо. Сьогодні дуже важливо було зустрітися з нашими ветеранами. На жаль, з кожним роком їх залишається все менше, але ми завжди будемо пам’ятати їх подвиг та героїзм», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Як зазначила заступниця начальника військової адміністрації Наталія Іваньо, минуло понад 70 років, але ми знову виборюємо свою незалежність, виборюємо своє життя та майбутнє своїх дітей.

«Дякуємо ветеранам, що вони молоді, такі, як дівчата і хлопці, пішли захищати свою батьківщину, пішли виборювати мир та свободу нашої держави. Сьогодні росія узурпує значення перемоги, узурпує здобутки і нашого українського народу, тому що українці зробили дуже багато для того, щоб сьогодні ми всі згадували це день з пам’яттю та любов’ю до наших нащадків. Сьогодні наші захисники продовжують виборювати мир та незалежність для нашої держави. Треба пам’ятати і нічого не забувати, бо народ, який не пам’ятає своєї історії, він нічого не вартий, нам чужого не треба, але свого ми ніколи не віддамо. Слава Україні! Слава захисниками! Миру, спокою нашим сім’ям. Все буде Україна!», - зауважила Наталія Іваньо. 

Память загиблих у Другій світовій війні учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, а також покладання квітів до братської могили.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

52

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

23

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію