• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. У Покровську відбулась зустріч з представниками молодіжних рухів Донеччини

eye

481

04.05.2023 14:53

Новини громад

img

Сьогодні, 4 травня, у Покровську за участю заступниці голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної, керівників Покровської районної та міської військових адміністрацій відбулась зустріч з молоддю та молодіжними працівниками з-поміж  представників інститутів громадянського суспільства та волонтерських організацій.

У такому форматі захід відбувся вперше й зібрав у Покровську представників 13 громад Донеччини.

За словами Юлії Костюніної, не зважаючи на воєнний стан, онлайн або змішані формати роботи, співпраця молоді з органами державного управління ніколи не припинялась:

«Неможливо уявити окремо громадський рух, а окремо працю органів державної влади. Бо, безумовно, вони створені й покликані працювати тільки разом, і посилювати та доповнювати один одного. Адже всі ми з вами розуміємо, що є певні можливості та певні обмеження в нашій роботі. Ми всі знаємо, що з початком воєнного стану та мобілізації, той рух і єднання, яке відбулось – саме воно стало запорукою спільних дій заради перемоги, яка неодмінно буде за Україною».

Під час заходу представники молодіжних рухів кожної громади презентували напрямки діяльності своїх громадських об`єднань, окреслили здобутки та проблемні питання, з якими доводиться зіштовхуватись у роботі.

«Мені дуже приємно констатувати сьогодні той факт, що молодь Донеччини займає дуже активну громадську позицію. Попри складний час, в якому ми зараз живемо. Дякую вам за ваш внесок, який ви робите і тримаєте свій тил! Завдяки вам допомогу отримують не тільки військові, а і ті верстви населення, які цього потребують на теперішній час. Ви згуртувались, і я дякую вам за це. Держава та органи влади завжди підтримує ваші добрі ініціативи. Ми будемо поруч, разом з вами йти до нашої спільної перемоги з нашим зовнішнім ворогом», - привітав учасників начальник Покровської районної військової адміністрації Володимир Замотаєв.

Як зазначають керівники громад, волонтерський рух дуже змінився від початку війни 2014 року. Раніше це були більше волонтери, діяльність яких була направлена на допомогу військовим, зараз вони допомагають всім верствам населення: цивільним, людям старшого віку.

З розвитком молодіжного руху в Покровській громаді присутніх у залі знайомили представники ГО «Ініціативний Покровськ», молодіжної ради та скаути Покровська.

«Я хочу подякувати нашій молоді за волонтерську роботу, за пластунський рух, за те, що ви активні, небайдужі до України та вболіваєте за неї. Разом до перемоги!», - звернувся до присутніх у залі начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Крім презентації своїх організацій, учасники заходу мали змогу взяти участь в бліцінтерв'ю та поставити питання керівникам області та міста, а також надати свої пропозиції щодо тематики і форматів проведення заходів у сфері молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Перепрофілювання освітніх закладів у Покровській громаді: громадське обговорення та стратегічні рішення

Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років, оскільки щорічний аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування і розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти.

eye

69

Новини громад

21 травня 2024 11:24

Волонтери World Central Kitchen продовжують забезпечувати гарячими обідами підопічних терцентру та евакуйованих громадян

Покровська МВА завдяки спільним зусиллям з міжнародними організаціями зміцнює свою спроможність долати труднощі війни та продовжує надавати необхідну допомогу тим, хто цього потребує.

eye

21

Громада 1

21 травня 2024 10:55

Пропозиції щодо евакуації для сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю

Save Ukraine пропонує безкоштовне поселення терміном до 1 року під Києвом у модульних будиночках, що побудовані в рамках програми Fort Home.

eye

22

Новини громад

21 травня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію