• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську облаштовують гуртожиток для переселенців

eye

600

02.05.2023 15:08

Новини громад

img

За підтримки ADRA Ukraine в одному з міських гуртожитків будуть створені комфортні умови для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі у будівлі тривають ремонтні роботи: вже замінені двері, перекрито дах, триває ремонт системи опалення.
Планується, що в гуртожитку для ВПО буде капітально відремонтовано 15 кімнат, де зможуть проживати родини з дітьми, які були вимушені покинуті рідні домівки.

«Велика кількість громадян, що переїхали до Покровської громади, вирішили тут залишитися та будувати подальше життя, тож постало питання про забезпечення їх житлом. А відтак створення гуртожитку стало питанням нагальним та актуальним. Будівлю було ретельно обстежено представниками гуманітарних місій - і саме БФ ADRA зголосилась протягнути нам руку допомоги», - розповіла заступниця начальника Покровського МВА Олена Харчевна.

Крім окремих сімейних кімнат, у гуртожитку будуть облаштовані жіночі та чоловічі санвузли, душові кабіни, приміщення для господарських потреб та харчоблок.

Перед тим, як створити ці комфортні умови, спочатку було вирішено «закрити» всі проблемні питання, які існували до сьогодні. А це стан даху, який постійно протікав, вікна, двері та система опалення. Будівля досить стара, 56 року, тож потребує чималих зусиль задля її відновлення.

«Три тижні тому ми розпочали виконання робіт. Вже майже закінчено капітальний ремонт даху – замінено 300 листів шиферу, встановлено близько 30 міжкімнатних дверей. Від благодійників ми отримали матеріал для ремонту системи опалення, зараз цим займаємось. На черзі – електропроводка. Її треба теж міняти, щоб встановити пральні машини, нагрівальні баки та іншу техніку», - зазначив директор гуртожитку Андрій Тітов.

Гуртожиток, який розташований по вулиці Ольшанського, обраний пілотним проєктом, до реалізації якого було залучено багато благодійних організацій та фондів.

«Ми беремо участь у грантових програмах. Сподіваюсь, що вже влітку отримаємо пральні машини, мікрохвильовки, душові кабіни. Хочемо закрити нагальні потреби людей для їх комфортного проживання, зробити косметичний ремонт та оснастити кімнати новими меблями», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Слід зазначити, що після ремонту гуртожиток, як і сьогодні, прийматиме всіх бажаючих знайти тимчасове житло. Перший поверх буде відведено під сімейні кімнати з дитячим куточком та зоною відпочинку, на другому – будуть розташовані кімнати для поодиноких мешканців-постояльців, яких на сьогодні 56 осіб.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

9

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

19

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

21

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію