• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Донеччина працює над розвитком безбар’єрного простору, враховуючи нові виклики сьогодення

eye

370

01.05.2023 18:05

Новини громад

img

Безбар’єрність — це не просто про комфортне життя для людей будь-якого віку, статі та стану здоров'я, а іноді й про життя та розвиток взагалі. Мільйони українців, серед яких маломобільні люди, молодь, жінки, люди літнього віку, люди з інвалідністю, через численні бар'єри не можуть реалізувати себе, а в деяких випадках навіть забезпечити власні базові потреби.

Війна загострила всі ці питання. Ветерани, які отримали травми та поранення, люди, що втратили домівки та змушені шукати прихисток в інших громадах, діти, які пережили більше ніж багато хто з дорослих, люди, які втратили когось з близьких, роботу чи живуть в постійному стресі вже понад рік — всі ми тою чи іншою мірою відчули на собі тягар бар’єрів в повсякденному житті.

«Протиставити руйнуванню і хаосу, які несе російський загарбник, — відбудову. На практиці втілити наші спільні цінності, де людина та її життя — понад усе», — заявила перша леді Олена Зеленська.

На засіданні Уряду, яке відбулось 25 квітня, було затверджено План заходів на 2024-2025 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Повномасштабне вторгнення рф не завадило реалізації Плану заходів на 2021-2022 роки з виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, і сьогодні Донеччина та вся країна переходить до наступного етапу. План заходів на 2023-2024 роки, який було підтримано Урядом та попередньо схвалено Радою безбар’єрності, визначає 4 пріоритетні напрямки роботи: безбар’єрний простір; безбар’єрні товари; безбар’єрні послуги; безбар’єрна інформація. Активну роль відіграватимуть обласні військові адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Донецька обласна військова адміністрація продовжує роботу над розвитком безбар'єрності в регіоні, не зважаючи бойові дії. Наразі в ОВА вже розроблено План заходів на 2023-2024 рік з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року в Донецькій області.

Зважаючи на безпекову ситуацію, обласна військова адміністрація була значно обмежена в плануванні ресурсів та визначенні реальних строків виконання великої кількості можливих заходів. Однак, затвердження Плану заходів є необхідним для досягнення цілей реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, що позитивно вплине на подолання негативних наслідків, спричинених відкритим повномасштабним вторгненням військ російської федерації на територію України. Водночас зі стабілізацією ситуації на території області, за необхідністю будуть вноситися зміни до затвердженого Плану заходів на 2023-2024 роки зі створення безбар’єрного простору в Донецькій області.

План заходів сформований структурними підрозділами Донецької облдержадміністрації спрямований на забезпечення рівних можливостей кожної людини реалізовувати свої права, отримувати послуги у всіх сферах життєдіяльності на рівні з іншими громадянами держави та на результат досягнення визначених цілей за п’ятьма напрямами безбар’єрності: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна та громадянська, освітня.

Для того, щоб повністю охопити всі необхідні сфери життєдіяльності було проведено електронні консультації з громадськістю, а зараз План заходів проходить процедуру затвердження.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Найвищі результати: три випускники Покровська набрали 200 балів на НМТ-2024

Досягнення високих результатів на НМТ є неможливим без наполегливої праці учнів та всебічної підтримки з боку педагогів. Учителі не лише забезпечують якісне навчання, але й мотивують учнів, підтримують їх у скланих моментах та допомагають розкрити особис

eye

27

Громада 1

05 липня 2024 18:05

Зарядні станції та генератори для безперебійної роботи структурних підрозділів МВА: комісія розподілила чергове надходження гуманітарної допомоги

Сьогодні, 5 липня, за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

eye

52

Громада 1

05 липня 2024 12:55

По вулиці Київська працівники КП «Покровськводоканал» працюють над заміною трубопроводу

Для оптимізації системи водопостачання та покращення надання послуг мешканцям Покровської громади фахівці КП «Покровськводоканал» продовжують заміну водопровідних мереж.

eye

36

Громада 1

05 липня 2024 12:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію