• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську розроблено механізм боротьби зі стихійною торгівлею

eye

348

01.05.2023 08:28

Новини громад

img

Жителі Покровської громади й досі торгують на незаконних самовільно захоплених територіях. Найчастіше ці торговці не мають відповідних дозвільних документів, а також не прибирають сміття, яке залишають на території під павільйонами.

Один із таких стихійних ринків Покровська відвідав начальник управління агропромислового комплексу та земельних ресурсів Дмитро Кюрджиєв.

"У цих людей немає документації, яка дозволяє торгувати. Вони просто стають на будь-яку порожню земельну ділянку і торгують. Територія під торговим павільйоном має прибиратися, але підприємці цього не роблять. Ми вкотре пропонуємо їм укласти договір з благоустрою, після чого ми зможемо надати їм послугу з прибирання території", - зазначив Дмитро Кюрджиєв.

Підприємці, своєю чергою, зазначають, що мають багаторічний стаж у торгівлі і раніше навіть мали на це дозволи.

"На цій точці торгую 5 років. Людей, звичайно ж, приходить багато. Наразі документи не оформлював, тільки оплачую 150 гривень за день адміністрації ринку та ще 50 магазину, до якого прилягає павільйон", - поділився торговець м'ясом Василь.

Варто відзначити, що ринок не має права вилучати орендну плату. Про це заявив начальник управління агропромислового комплексу та земельних ресурсів.

Торгові павільйони будують на території приватних домоволодінь. Проте за оренду землі ніхто не платить. Таким чином, місцевий бюджет недоотримує кошти.

У ході цього візиту також з'ясувалося, що така стихійна торгівля є небезпечною для здоров'я – харчові продукти продають за умов повної антисанітарії.

"Люди торгують навпроти сміттєвого бака. Це порушує всі санітарні норми. Ми пропонуємо підприємцям перенести свої торгові точки. Наразі розглядається питання щодо виділення земельної ділянки під торгівлю", - зазначив Дмитро Кюрджиєв.

Щоб вирішити питання небезпечної та незаконної торгівлі в Покровській громаді, управління продовжує шукати спільну мову з підприємцями шляхом легалізації торгових точок.

"Сьогодні ми розглядаємо методику укладання договорів з благоустрою. Ведеться робота з підприємцями. Багато хто йде на компроміс. Думаю в найкоротші терміни вирішимо це питання і порозуміємося з усіма. Однак якщо самі підприємці не готові легалізувати бізнес, тоді їм доведеться його закрити", - підсумував начальник управління агропромислового комплексу та земельних ресурсів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

26

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

31

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

32

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію