• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської МВА зустрілись з представниками ГО «Міжнародна Солідарність (Solidarites International)

eye

615

28.04.2023 10:29

Новини громад

img

До Покровська завітали представники французької неурядової гуманітарної організації, яка надає допомогу населенню, постраждалому від конфліктів та насильства, епідемій, природних чи кліматичних катастроф та економічної кризи – задовольняє основні потреби людей у їжі, чистій питній воді, теплому притулку, речах і наборах особистої гігієни.

З лютого 2022 Міжнародна Солідарність розпочала підтримку населення України, відкривши регіональні офіси у Львові, Дніпрі та Одесі, і надаючи допомогу людям у місцях найбільшої потреби.

«Дякую, що ви приїхали та цікавитись життям прифронтових громад. Ми дуже вдячні за всіляку допомогу, яку ви надаєте. Зараз в нас існує особлива потреба в засобах гігієни, тож будемо раді співпраці саме у цьому напрямку», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Під час зустрічі представників міжнародної організації ознайомили з життям громади, кількістю населення, потребами місцевих мешканців та внутрішньо переміщених осіб. 

До початку повномасштабного вторгнення населення Покровської МТГ складало близько 90 тисяч осіб. Зараз же - в рази менше. На 10 жовтня минулого року у місті залишалося до 30 тисяч жителів. З появою опалення люди почали повертатися додому, і зараз кількість мешканців значно збільшилась. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної, сьогодні у громаді чимало переселенців з усіх куточків Донеччини, які не хочуть їхати далеко від своїх домівок та рідних. І всі вони потребують різносторонньої допомоги. Є люди літнього віку, в яких родичі виїхали в більш безпечні регіони України, тож сьогодні ними опікуються фахівці УСЗН. 

«Також ми опікуємося хабами в інших містах України, куди виїхали наші покровчани. Їм потрібна допомога і, звісно, ми повинні їх підтримувати. Тому, були б вдячні за допомогу в облаштуванні цих приміщень. У Покровську також є гуртожиток, який потрібно облаштовувати, створити комфортні умови для перебування внутрішньо переміщених осіб», - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

У ході зустрічі з ГО «Solidarites International» обидві сторони домовились про подальшу співпрацю щодо вирішення гуманітарних питань.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

24

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію