• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Новий етап медичної реформи в Україні: чи будуть госпітальні округи впроваджені на території Донеччини

eye

434

24.04.2023 13:25

Новини громад

img

Заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь в онлайн-зустрічі з Міністром МОЗ щодо формування спроможної мережі медзакладів громади 

Сьогодні, 24 квітня, за сприянням Асоціації міст України відбулась онлайн-зустріч керівників територіальних громад з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком. 

Під час спілкування учасники заходу, серед яких була присутня і заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова, мали можливість обговорити розвиток медичної галузі, механізми вдосконалення роботи медзакладів та підвищення якості послуг пацієнтам. 

Нагадаємо, Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє запустити наступний етап медичної реформи. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

Відповідно до постанови, за поданням місцевих громад, обласні військові адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу та формування спроможної мережі з урахуванням розвитку закладів первинної медичної допомоги та пунктів базування екстреної медичної допомоги

Разом зі спроможною мережею медзакладів кожен регіон має подати план розвитку госпітального округу, який буде переглядатися раз на 3 роки. Це та дорожня карта з чітко визначеними кроками, за якою розвиватиметься госпітальний округ.

Важливо, аби заклади відповідали мінімальному переліку напрямів медичного обслуговування.

У ході спілкування з Міністром МОЗ Маргарита Ідрісова поцікавилась, чи буде впроваджено реформу на території Донеччини. 

За словами Віктора Ляшка, постанова не розповсюджується на регіони, в яких є деокуповані території: Донецьку, Луганську та Херсонську області. 
В цих місцях процес реформування медзакладів стане можливим лише через пів року після закінчення бойових дій

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

11

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

42

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

47

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію