• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Надання матеріальної допомоги та вирішення житлово-комунальних питань: Сергій Добряк провів особистий прийом громадян

eye

338

21.04.2023 12:51

Новини громад

img

Сьогодні, 21 квітня, відбувся черговий прийом мешканців громади, під час якого начальник Покровської МВА разом із своїми заступниками заслухали звернення громадян та разом шукали шляхи їх вирішення. 

Здебільшого, під час спілкування з Сергієм Добряком лунають питання, які стосуються ремонту доріг, житлового фонду, виділення матеріальної допомоги на лікування, а також на облаштування житлових умов для внутрішньо переміщених осіб. 

Саме з таких проханням до начальника Покровської МВА звернулась родина переселенців з с.Первомайське, яка через бойові дії була вимушена евакуюватись. 

Сьогодні Олександр Фітісов разом із дружиною винаймає в селі Гришине старенький будинок, який майже порожній. Аби облаштувати свій побут та лишитись жити в Покровській громаді, просив сприяння в виділенні житла. 

За роз`ясненнями начальника житлово-комунального відділу Дмитра Візенкова, для отримання житлового приміщення з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщені особи беруться на облік відповідно Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання розподілу внутрішньо переміщених осіб затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 №582. А поки було вирішено надати родині переселенців матеріальну допомогу на вирішення першочергових потреб.

Крім того, сім`ї Фітісових фахівцями УСЗН було вже надано гуманітарну допомогу у вигляді розкладачок, подушок, постільної білизни, матраца. Від ККСН родина ВПО отримала набор харчових продуктів та засобів особистої гігієни.

Звертались сьогодні заявники й з питаннями щодо видалення аварійних дерев, ремонту покрівлі та облаштуванню тротуарів по вулиці Захисників України. 

За словами заступника начальника Покровської МВА Костянтина Мілютіна, до початку повномасштабного вторгнення було розроблено проєкт реконструкції цієї автомагістралі, який передбачав й облаштування тротуарів по вулиці Захисників України. Через війну ремонтні роботи були виконані частково. 

Під час прийому була обговорена і тема бродячих собак, яка досі залишається актуальною у громаді. Як зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, вже укладено договір з громадською організацією «Зооконтроль» на відлов та стерилізацію тварин. 

Крім занепокоєння щодо агресивної поведінки безпритульних собак, квартальна вул. Ольшанського подякувала від усіх мешканців цієї частини міста за швидке вирішення озвучених раніше питань, одне з яких стосувалось буріння свердловини. Завдяки облаштуванню альтернативного джерела водопостачання, близько пів тисячі людей, серед яких є люди з інвалідністю, матимуть цілодобовий доступ до води.

«Питання, які озвучують мешканці під час прийому, є важливими та потребують уваги. Здебільшого, стосуються вони питань водопостачання, стану доріг – як комунальних так і загальнодержавного значення. При підтримці обласної адміністрації, проєкт "Велика вода" з очистки шахтних вод запуститься після першої декади травня. На об`єкті вже все готове та працює в тестовому режимі. Маємо надію, що все вдасться і мешканці Покровська отримають безперебійне водопостачання. В історію по ремонту доріг ми «заходимо» вже в травні і це теж завдяки керівництву Донецькій ОВА. Як зазначив начальник департаменту з розвитку базових галузей промисловості обласної військової адміністрації, відсьогодні, 21 квітня, вже розпочинаються тендерні процедури. Покровська МВА «заходитиме» в тендерні процедури тільки на наступному тижні. Тобто 2-3 тижні і починаємо ремонт. Головне, щоб погода сприяла цьому», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Усі питання, які були озвучені під час прийому, ретельно розглянуті керівниками громади та передані на виконання структурним підрозділам.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

24

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію