• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Маргарита Ідрісова: ми робимо все задля того, щоб з 1 вересня діти повернулись до офлайн-навчання

eye

677

18.04.2023 08:05

Новини громад

img

Другий рік поспіль освітні заклади Покровської громади працюють в онлайн-режимі. Аби дітей можна було повернути до дитячих садків та шкіл і забезпечити їм безпечні умови перебування, керівництво Покровської МВА вже працює над вирішенням питання щодо облаштування в навчальних закладах громади укриттів. 

За нормами МОН в умовах воєнного стану очну форму навчання в закладах освіти відновлять лише за умови наявності надійного укриття. 
У Покровській МВА вже почали працювати над розробкою відповідних проєктів. 

За словами заступниці начальника військової адміністрації Маргарити Ідрісової, із 27 дитсадків у 8 є підвали, які можна облаштувати під сховища. Мають такі приміщення і 8 шкіл. Отож, пристосувати під укриття за всіма вимогами ДБН і МОН можна буде підвали у 16 освітніх закладах.

«Ми дуже сподіваємось, що 1 вересня ми розпочнемо офлайн навчання. Ми до цього готуємось. Підтримку в реалізації проєкту щодо облаштування укриттів знайшли в особі наших надійних партнерів – компанії Метінвест. Вже є попередня домовленість про облаштування укриттів у 8 дитячих садках за рахунок соціально відповідального бізнесу», - розповіла Маргарита Ідрісова. 

«Ми раніше облаштовували укриття для наших співробітників на підприємствах, тому досвід у нас є. І в м. Запоріжжя ми допомагали облаштовувати цивільні об’єкти. Тому зараз треба подивитися, порахувати і переходити до конкретних дій. В укритті повинні бути санітарні приміщення (туалети), вентиляція, місця, де можна розміститися і перечікувати повітряну тривогу», - зазначив операційний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Олександр Мироненко.

Запустити навчальний процес в школах громади допоможе Донецька обласна державна адміністрація, яка надасть субвенцію на реалізацію готових проєктних рішень. Наразі саме їх розробкою для створення укриттів у 8 школах громади займається покровський відділ освіти.  
Як зазначила Маргарита Ідрісова, вже розробляються кошториси, на основі яких будуть виготовлені проєкти. Самі ж проєктанти будуть визначені через систему Прозоро.

Що ж стосується шкіл та дитсадків, де взагалі немає підвалів, щодо них відправлені пропозиції до Міністерства освіти і науки, які дозволять дітям скоріше вийти у «живе» навчання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

29

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

14

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

45

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію