• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА заручилась підтримкою компанії Метінвест у розвитку медичної галузі

eye

404

15.04.2023 18:48

Новини громад

img

Представники компанії Метінвест завітали до Клінічної лікарні інтенсивного лікування, щоб детально ознайомитися з потребами медичного закладу та скласти спільний план дій щодо їх вирішення.  

Сьогодні за допомогою до Покровської КЛІЛ звертаються пацієнти ледь не з усіх громад Донеччини. Багато серед них і військових. Тож організація лікувального процесу потребує значно більшої уваги. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, наразі є потреба в проведенні ремонтних робіт реабілітаційного відділення в відділенні неврології, і найголовніше – у створенні умов для виходжування недоношених дітей. 

«Це дуже важливе відділення, яке має бути комфортним, сучасним та відповідатиме усім нормам МОЗ. Впевнені, що соціально-відповідальний бізнес нас підтримає. Вже йдуть прорахунки, скільки це коштуватимемо», - зазначила Маргарита Ідрісова. 

«Ми розширили площу перинатального центру, ввели в експлуатацію цокольний поверх. Не завжди на реалізацію всіх наших планів вистачає власних коштів лікарні, тож звертаємось за допомогою до Покровської МВА і вони нам завжди допомагають, - розповів генеральний директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін. — Крім того, відчуваємо підтримку бізнесу. Цього разу звернулись до компанії Метінвест, щоб вони допомогли у двох проєктах: облаштування інсультного блоку та реабілітації і виходжування недоношених дітей другого етапу. Це вкрай важливі проєкти». 

Сьогодні Покровський перинатальний центр єдиний в області. Він складається з акушерського, гінекологічного, поліклінічного відділень та відділення інтенсивної терапії новонароджених. 

«Багато дітей народжуються з патологіями. Недоношені після реанімаційного етапу, потребують догляду. І для цього існує другий етап виходжування та реабілітації таких дітей. У нас є дітки, котрі знаходяться тут 50, 86 днів, тож нам потрібно відкривати другий етап реабілітації. Якщо це зроблять, перинатальний центр буде працювати повноцінно в усіх відділеннях», - наголосив завідувач перинатального центру Іван Циганок. 

Заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова звернула увагу, що керівництво громади також робить кроки по відбудові цієї лікарні, але власними силами швидко не впоратися, тому кожного року звертається до соціально відповідального бізнесу: «Також в міській лікарні просимо зробити заміну інженерних мереж, тому що серце лікарні починається саме з мереж: якщо немає води та течуть труби, то лікарня не може працювати. Зараз прораховуємо скільки це буде коштувати. Нагадаю, що минулого року закупили хірургічне обладнання в міську лікарню і просимо компанію Метінвест зробити ремонт в операційній, щоб поставити нове устаткування».

В ході невеличкої екскурсії представникам компанії Метінвест показали, що зроблено у лікарні власними силами, а також при підтримці керівництва громади та безпосередньо великого бізнесу. 

«Бачимо, що є палати, які відновлені, сучасні. Є також приймальне відділення, яке при підтримці компанії Метінвест відновлене і зараз функціонує. Обговорили перспективні напрямки, які потребують розвитку та відновлення, зокрема це реабілітація інсультних хворих та хворих, які отримали фізичні травми. Окрема увага перинатальному відділенню, бо в ньому народжується нове життя, - зазначив операційний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Олександр Мироненко. - Компанія Метінвест й надалі братиме участь в подальшій реконструкції та оновленні Покровської КЛІЛ задля того, щоб вона відповідала прикладам найсучасніших медзакладів країни».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію