• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Реалізація фінансової допомоги для капітального ремонту мосту. Підписано тристоронній договір про співпрацю

eye

525

14.04.2023 08:31

Новини громад

img

у Покровську був підписаний тристоронній Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння між Покровською міською військовою адміністрацією, ТОВ «Метінвест Холдинг» та ТОВ «Модуль – Експерт».

Група Метінвест, що завжди брала участь у житті та розвитку міст, де функціонують її бізнеси, із початком війни в Україні ще активніше включилася в підтримку держави та розширила напрямки своєї допомоги:  всебічна допомога армії, гуманітарна та психологічна допомога мирному населенню, забезпечення медикаментами та устаткуванням лікарень. Наразі Метінвест долучився до ремонту транспортних шляхів Донеччини -  регіону, який сьогодні є фактично суцільною прифронтовою зоною. 

«Ми відновлюємо наші соціальні програми. Підписуємо документ з обласною та міською владою, це початковий крок та план дій, який ми плануємо розгорнути в місті Покровськ цього року. Компанія «Метінвест»профінансує проєктові роботи по «мирноградському шляхопроводу». І це початковий етап його реконструкції та повноцінного функціонування, - зазначив операційний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Олександр Мироненко. - Ми розуміємо, що Покровськ це ключове місто, така важлива транспортна артерія, через яку йде дуже багато вантажів. І цей шляхопровід поєднує 2 міста - Покровськ і Мирноград, і тому дуже важливо, щоб вона функціонувала повноцінно». 

За словами директора ТОВ «Модуль-Експерт» Сергія Садовничого, за результатами обстежень об'єкта, бетонні конструкції цього моста, побудованого у 80-х роках минулого століття, знаходяться у задовільному стані. 

«Проєкт капремонту включатиме відновлення опор і мостового полотна, облаштування тротуарів, встановлення освітлення та організацію дорожнього руху», - зазначив Сергій Садовничий. 

Роботи проводитимуться так, аби зробити їх якісно і найбільш оперативно, охоплюючи одночасно кілька етапів.

«Перший етап – це проєктування під капітальний ремонт, але в процесі капітального ремонту, тому що 2 місяці піде на проєктування, потім на виділення грошей, потім - «Прозоро», і тільки в жовтні ми вийдемо на капітальні роботи. Але до цього процесу дороги міста повинні бути проїзними. І в цьому нам допоможе Донецька обласна військова адміністрація», - розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Тобто, шляхопровід станції «Нова» буде проїзним впродовж травня-червня, а сам капітальний ремонт почнеться у жовтні і продовжиться у 2024 році. Сам проєкт досить складний і має бути виконаний у короткий термін. Вже зараз на місці працюють геодезисти. 

Реалізація проєкту з ремонту мосту та вулиць планується із залученням державного фінансування та коштів громади. Зі свого боку компанія Метінвест виділяє 5 млн грн, які будуть спрямовані на виготовлення проєктно-кошторисної документації. 

«Наш надійний партнер - компанія Метінвест – долучився в розрізі оплати проєктування для того, щоб прискорити цей процес. Бо є деякі моменти по оплаті через казначейські рахунки з урахуванням проєктних робіт. Тож чим швидше буде виконано проєкт, тим скоріше розпочнемо ремонт, - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Крім того, додав, що військова адміністрація зобов’язалася як мінімум 5 доріг відремонтувати «картами» (це 1000 м² загальної площі доріг, тобто 5 основних вулиць від так званого «горбатого» моста до вул. Захисників України. 

І спонсори, і керівництво МВА добре розуміють, що війна в наш час може всі плани скорегувати. Але, попри бойові дії, які відбуваються не так вже й далеко від міста, всі підписанти Меморандуму висловили впевненість у силах ЗСУ, а відповідно – у можливості відновлення соціальних проєктів для нормального функціонування громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію