• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підсумки опалювального сезону та підготовка до Великодня: основні питання розширеної апаратної наради

eye

397

12.04.2023 13:07

Новини громад

img

12 квітня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка, за участю замів та керівників структурних підрозділів адміністрації відбулась апаратна нарада.

Основну увагу присутніх було зосереджено на підбитті підсумків роботи КП «Покровськтепломережа» в опалювальному періоді. Його було завершено 31 березня.

 «Були введені в експлуатацію 15 котелень у Покровську, 5 – у Родинському та 3 – у смт Шевченко. Ними обігріто 919,5 тис. м² загальної площі і 16830 абонентів: 504 житлових будинки, 120 бюджетних установ та 202 інші організації», - звітував перед присутніми директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко. 

Оскільки початок опалювального сезону 2022-2023 років був під великим питанням, керівництво громади та КП «Покровськтепломережа» дійшли згоди щодо відновлення експлуатації 14 модульних котелень. Їх було прийнято на баланс тепломережі та проведено ремонт обладнання. 
Ці котельні використовувалися для опалення «Пунктів незламності». Для їх стабільної роботи громадою було надано:
- пелети паливні на суму 542,5 тис. грн;
- 7 генераторів на суму 3901,5 тис. грн;
- 4 генератори з причепом.

За словами Дмитра Гордієнка, особливе напруження з теплопостачанням мали споживачі селища Динасового заводу, які опалюються від котельні №14. 

Для розв'язання проблеми з опаленням споживачів селища Динасового заводу КП «Покровськтепломережа» пропонує наступні варіанти:
- для збереження виробничих потужностей підприємства облаштувати модульні газові котельні на базі наявних теплових пунктів по вул. Таманова та вул. Заводська з подальшим закриттям котельні №14;
- перевести частину підключеного навантаження котельні на індивідуальне газове опалення.
Наразі ці питання опрацьовуються. 

«Можна сказати, що тепловики впорались майже на 90%. Були у нас проблеми з селищем Динасового заводу з 14 котельнею. Там майже 17 тисяч абонентів по тепломережі, з них 2100 абонентів не мали того належного сервісу, який потрібно мати людям. З урахуванням всіх викликів, які ще не закінчилися і, можливо, будуть загострюватися, ми вже готуємось до опалювального сезону 2023/24 років. Йдеться про переведення більшої кількості абонентів селища Динасового заводу на індивідуальне опалення, а також ремонт котлів котельні №14. Сьогодні фіксуємо дуже не великий відсоток оплати від наших містян за спожите тепло – трохи більше ніж 50%. Але маємо надію, що вони підтримають наших тепловиків і оплатять ті послуги, якими вони користувались. Це не стосується мешканців Динасового заводу, тому що їм по 14-й котельні оплату за тепло скасували», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Приділили увагу присутні й підготовці до Великодніх свят, а саме благоустрою територій, відвідування мешканців громади, проведення тематичних заходів та святкових богослужінь, які розпочнуться в храмах громади о 05.30. 

Як зазначила начальник відділу культури Олена Олехнович, проведення недільних богослужінь та освячень відбуватимуться в 17 храмах громади та нагадала про дотримання режиму воєнного стану та власної безпеки. 

«Напередодні великодніх свят проводиться активна підготовка, як  щодо дотримання безпекової складової, так і стосовно благоустрою громади. Згідно з розпорядженням начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, по всій території Донеччини комендантська година залишається без змін. Тому прошу вірян поставитись з відповідальністю до цього. Богослужіння триватимуть з 5:30 до 9:00, потім буде здійснений чин освячення великодніх кошиків. Співробітниками Покровської ДСНС та поліції були відпрацьовані всі місця, всі конфесії, де будуть проходити богослужіння. Сподіваюсь, це світло свято ми зустрінемо спокійно», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію