• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За невідкладну допомогу доплачує місто: які послуги в міській стоматології сьогодні є безоплатними

eye

498

11.04.2023 19:15

Новини громад

img

Не зважаючи на закінчення договору з НСЗУ, з 1 квітня 2023 року в Покровській стоматологічній поліклініці усі мешканці громади мають змогу отримати невідкладну допомогу. Для цього були внесені зміни до міської програми надання стоматологічних послуг.

Стоматологічна поліклініка – комунальне підприємство, яке, в переважній більшості, фінансувалось за рахунок надання платних послуг. 
В рамках міської програми обслуговування пільгових категорій населення було безоплатним та фінансувалось з міського бюджету. 
З березня поточного року договір з НСЗУ не було подовжено, тож постало питання щодо надання екстреної допомоги не лише пільговикам, а й усім іншим категоріям пацієнтів. 

«Коли керівниця стоматологічної поліклініки виразила занепокоєння щодо закінчення фінансування пакета НСЗУ, ми (керівництво Покровської військової адміністрації) прийняли рішення допомогти нашому медзакладу, адже розуміємо, що допомога при гострому болю повинна бути безоплатною для усіх пацієнтів, - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. – Тож до міської програми надання стоматологічних послуг були внесені корективи. Відтепер, з гострим болем на безоплатній основі можуть звертатись усі мешканці громади. Включили до цього переліку й внутрішньо переміщених осіб, що мають довідку переселенця». 

Сьогодні крім екстреної допомоги, у стоматології надають і планову: стоматологічну, терапевтичну, хірургічну й ортопедичну. Безоплатно її отримують пільгові категорії населення.

«Мова йде про учасників бойових дій, людей з інвалідністю 1 і 2 групи та інвалідністю з дитинства, дітей віком від 3 до 12 років, пенсіонерів старше 65 років та ветеранів праці. Для 3 останніх категорій треба надати довідку про доходи, і на 1 особу дохід не повинен перевищувати 3760 грн (податкова соціальна пільга, котра встановлена на 2023 рік), - розповіла директорка КП «Покровська стоматологічна поліклініка» Ганна Кордюкова.

 Крім того, керівниця медзакладу звернула увагу на зміни в умовах надання ортопедичних послуг. Якщо раніше на 1 людину виділялося 3800 грн, то зараз - 5800 грн. 

«Усі мешканці пільгових категорій можуть розраховувати на отримання якісних стоматологічних послуг. Ці видатки покриваються за рахунок місцевого бюджету, за що велика дяка керівництву Покровської МВА. Людей звертається багато, і ми раді, що нам довіряють свої усмішки», - зауважила Ганна Кордюкова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

80

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

67

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію