• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Реєстрація на національний мультипредметний тест: що потрібно знати?

eye

562

10.04.2023 18:55

Новини громад

img

Цього року із навчальних закладів Покровської громади мають випуститись 499 старшокласників. Серед них і 50 учнів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. 

 «Щоб зареєструватися, треба відкрити свій особистий кабінет на платформі внести особисті дані, а також завантажити документ, що посвідчує особу (скан або фото паспорта) та особистий номер платника податків. Другий документ - це довідка, що людина закінчує 11 клас і навчається у закладах освіти України, або скан-копія про освіту минулих років (отримати їх можна в навчальних закладах). Якщо буде погана копія або не завантажився документ, людина може отримати відмову», - роз’яснює начальника Покровського міського відділу освіти Любов Воротинцева. 

Відповідь має надійти заявнику впродовж 7 днів. Також після подання інформації на обробку у персональному кабінеті до 7 травня можна буде вносити зміни щодо додаткового предмета чи місця проведення тестування. 

НМТ складається з трьох блоків і буде відрізнятись від торішнього тесту: механізм доопрацьовано і цього року є 2 обов’язкових предмети (українська мова та математика) і на вибір є 5 предметів (історія, біологія, хімія, фізика, іноземна мова), з яких вступник чи вступниця має обрати один. З міркувань безпеки тест проводитиметься в один день з 3 предметів і триватиме 180 хвилин. 

Окрім обласних центрів України (за виключенням Донецької, Запорізької та Луганської областей) створено екзаменаційні центри і за кордоном. Наразі підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція. Під час додаткової сесії учасники зможуть пройти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Зауважимо, що перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Польщі, Туреччині, Хорватії, Швейцарії, ще тривають. Про нові локації буде повідомлено на сайті УЦОЯО.

За словами Любові Воротинцевої, для випускників з тимчасово окупованих територій існує спеціальна програма. Вишам, переміщеним з окупованих територій, надано право приймати таких випускників без НМТ та ЗНО. 

Керівниця міського відділу освіти запевнила, що усім випускникам буде надана підтримка або консультація у закладах освіти щодо реєстрації електронних кабінетів.

У школах визначена відповідальна особа, яка буде допомагати своїм учням. Якщо потрібна консультація та допомога випускникам минулих років, то на базі ліцею «Надія» створений спеціальний пункт, який працює з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 13:00 (Клімова Наталія Олексіївна).

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Підготовка кладовищ до поминальних днів: роботи з благоустрою територій тривають

Згідно із затвердженим графіком на всій території громади працівники КП «Покровська ритуальна служба» разом із фахівцями багатогалузевого комунального підприємства наводять лад на місцевих цвинтарях: завозять пісок, косять траву та вивозять сміття.

eye

2

Новини громад

02 травня 2024 09:30

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

84

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію