• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перейменування вулиць: що робити з документами та скільки це буде коштувати

eye

299

27.03.2023 18:27

Новини громад

img

У Покровську планується проведення процедури з перейменування ряду вулиць. Місцеві мешканці у соціальних мережах активно обговорюють цю тему. Зокрема, у покровчан виникає питання скільки для пересічних громадян буде коштувати зміна назв вулиць та що їм робити після затвердження нових назв.

Як зазначила керівниця ЦНАПу м. Покровськ Алевтина Жук, перейменування не створює жодних побутових проблем.

«Звертатися до ЦНАПу аби зробити будь-які зміни у документах у разі зміни назв вулиць покровчанам не потрібно. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба. Те саме стосується документів, які засвідчують право власності на нерухомість. Вони залишаються чинними у разі зміни назви вулиці, на якій ці об'єкти розташовані. Такі документи змінюють лише за необхідності. Якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нову особу, вже вкажуть нову назву. На вартість послуг нотаріуса це не вплине», - роз'яснила Алевтина Жук.

У разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання.

Що стосується юридичних осіб, вони повинні внести відповідні зміни в установчі документи, адже відповідно до чинного законодавства перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною місцезнаходження. 

Відповідні зміни вносяться в установчі документи та до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб. Також треба повідомити банківські установи та контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо. 

Однак граничних термінів для цього немає, тому суб'єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

27

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

28

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію