• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Запобігання насильству — пріоритетний напрямок роботи усіх відповідальних служб та структурних підрозділів Покровської МВА

eye

301

27.03.2023 16:27

Новини громад

img

27 березня за участю заступниць начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової та Олени Харчевної в оновленому складі відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. 

На обговорення членів комісії, серед яких представники структурних підрозділів військової адміністрації, районного управління поліції, міськрайонного суду, окружної прокуратури та відділу пробації, було винесено три питання порядку денного. 

За словами керівниці Покровського Центру соціальних служб Тетяни Лисенко, з початку поточного року 815 родин отримали від Покровського міського центру соціальних служб понад 5 тисяч соціальних послуг. 23 сімї отримали їх екстрено.

«Соціальними службами зроблено 850 обстежень умов перебування родини. Складені 23 Акти про надання повнолітній особі соціальних послуг екстрено (кризово). Сьогодні під соціальним супроводом перебувають 12 родин, які опинились у СЖО. 10 родин, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, на соціальному обслуговуванні 11 сімей. Під соціальним супроводом перебувають 6 родин, які опинились у СЖО через скоєння домашнього насильства», - зазначила Тетяна Лисенко.

Наразі здійснюються сумісні рейди з ССД та УСЗН щодо умов проживання сімей з метою надання соціальних послуг, виплат та нарахувань. 
Окрему увагу присутні приділили темі евакуації родин, які перебувають на обліку в Центрі соцслужб та впровадження в освітній процес питань сім’ї, гендерності, прав жінки в сучасному світі, протидії насильству.  
Як зауважила заступниця начальника міського відділу освіти Анастасія Долга, сьогодні особливої уваги потребують діти, які позбавлені батьківського піклування та знаходяться під опікою; діти пільгових категорій.

Відділом освіти проводиться постійна робота щодо виявлення дітей, які належать до пільгового контингенту.  

На початок 2023 року у закладах освіти Покровської ТГ освітні послуги отримували такі пільгові категорії учнів: 

? діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування – 118 дитина; 
? діти з інвалідністю – 154 дитини; 
? діти, один з батьків яких загину (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції – 2 дитини; 
? діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" – 31 дітей; 
? діти, взяті на облік Службою як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах – 22 дітей; 
? діти, що зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – 3555 дітей; 
? діти з багатодітних сімей - 876 дітей; 
? діти з малозабезпечених сімей - 53. 

У роботі з цими дітьми відділ освіти постійно співпрацює зі Службою у справах дітей, районним управлінням поліції, центром соціальними службами дітей та молоді.

Впроваджують в освітній процес також теми гендерної рівності та протидії домашньому насильству. 

«Лише у рамках Міжнародної акції «16 днів без насилля» у закладах освіти Покровської ТГ було проведено 206 різноформатні заходи: години спілкування, ресурсні зустрічі, онлайн-тренінги, акції, квести», - зазначила заступниця начальника Покровського відділу освіти Анастасія Долга. 

Крім звітів за зазначений період, присутні ухвалили План заходів на 2 квартал 2023 року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

45

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

140

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію