• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Від благодійного фонду «Nova Ukraine» КЛІЛ отримала ще один автомобіль швидкої допомоги

eye

262

23.03.2023 17:36

Новини громад

img

Завдяки плідній та тісній співпраці гуманітарного штабу Покровської МВА з БФ «Nova Ukraine» медики Покровської громади отримали сучасний реанімобіль. 

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, вже тривалий час, практично від початку повномасштабного вторгнення рф, Покровська громада співпрацює з Благодійним фондом «NOVA UKRAINE». 

«Від цієї організації для місцевих мешканців, для інфраструктурних і соціальних об’єктів надходили різноманітні гуманітарні вантажі у вигляді продуктових наборів, ліжок та розкладачок, намету для обігріву мешканців, який працює як пункт незламності у селищі динасового заводу. Крім того,  надавалась допомога з прихистком покровських мешканців у Червонограді. І ось – новий етап підтримки нашої ТГ. Це вже друга автівка швидкої допомоги, яку нам передали благодійники, за що ми дуже вдячні», - зазначив Сергій Добряк. 

За словами керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича, автомобіль марки Renault Master досить місткий та зручний. Має пневматичну підвіску. Тож пацієнт, який знаходитиметься всередині, не буде відчувати дискомфорту при русі. Також є 3 пасажирських місця, полички та місце для багажу. 
Планується, що нова «швидка» буде задіяна як реанімобіль. В автівці передбачено підключення кисневого балона і дефібрилятора, тож медики матимуть нагоду надавати екстрену допомогу не тільки в будівлі лікарні, а й безпосередньо вдома (на виїзді).

«Це дуже важлива підтримка лікарні, адже цього року КНП «Покровська КЛІЛ» підписала новий пакет НСЗУ щодо надання паліативної допомоги, в рамках якої пацієнт отримує медичні послуги вдома. На цьому ж автомобілі ми можемо доставити хвору людину до стаціонару, - розповіла заступниця начальника Покровського МВА Маргарита Ідрісова. - Ми планували купувати нову автівку, але благодійники прислухались до наших потреб й пішли на зустріч.  Це дуже важлива допомога для усіх мешканців громади, адже лікарі зможуть швидше доїжджати до пацієнта у разі необхідності». 

Новий напрямок - паліативну допомогу покровські медики розвивають з 1 січня і вже мають на обліку 40 сімей.

«Щодня ми виїжджаємо в місто за адресами. Пацієнтам ставлять крапельниці, обробляють рани. Рідним лікарі надають рекомендації, як доглядати та чим годувати хворого. Якщо є залишок ліків, ми можемо їх надати. Весь цей комплекс послуг входить до паліативного пакета допомоги. У нас вже сформовано 6 бригад. Вони чергуватимуться – в день працюватимуть по 2 бригади. Тож, якщо є люди, які потребують саме паліативної допомоги, просимо звертатись до Покровської КЛІЛ», - зауважив директор клінічної лікарні Юрій Бородін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

15

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

104

Новини громад

08 травня 2024 13:00

У старостинських округах Покровської громади вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

До Дня пам'яті та перемоги над нацизмом сьогодні на всій території Покровської громади відбулися урочистості, присвячені вшануванню загиблих у Другій світовій війні.

eye

39

Новини громад

08 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію