• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Члени громадської ради обговорили розвиток медичної та освітньої галузі з керівництвом громади

eye

506

20.03.2023 22:42

Новини громад

img

20 березня відбулась зустріч представників Громадської Ради із заступницями начальника Покровської МВА Наталією Іваньо, Маргаритою Ідрісовою та керівниками структурних підрозділів міста.

Перед тим, як перейти до обговорень гострих питань, які найчастіше лунають від населення, Маргарита Ідрісова ознайомила присутніх з поточним станом справ щодо кожного з напрямків, які вона курує.

«У мирний час ми неодноразово з вами зустрічались та обговорювали розвиток медицини, освіти та спорту в нашій громаді. Разом планували та приймали стратегії розвитку. Сьогодні акценти дещо змістились, але ми продовжуємо працювати задля розвитку громади. Приймаємо поранених, закуповуємо сучасне медобладнання, перші в області запровадили онлайн-навчання для вихованців дошкільних закладів, фінансово підтримуємо стипендіатів, досягаємо високих результатів у спорті. За підсумками минулого року Покровська громада стала кращою в Донецькій області. Це говорить про те, що не зважаючи на війну та інші перешкоди, ми продовжуємо працювати», - зазначила Маргарита Ідрісова.

Під час спілкування з представниками громадськості до медиків лунали питання щодо відновлення роботи амбулаторії №1, долі Родинської лікарні та можливості пацієнту пройти обстеження на сучасному медобладнанні, яке було евакуйоване з громади.

«З метою безпеки та збереження дороговартісного медобладнання на початку війни з Покровської КЛІЛ було вивезено понад 50 одиниць устаткування загальною вартістю в 40 млн  гривень. Воно законсервоване, складені відповідні акти та призначені відповідальні особи, - розповів директор клінічної лікарні Юрій Бородін. – Станом на сьогодні більша частина обладнання повернута, в евакуації залишається лише 11 одиниць, з яких 2 – діагностичне обладнання, 2 – для введення наркозу, інші – апарати ШВЛ, які були встановлені в відділенні інтенсивної терапії».

Крім того, директор лікарні зазначив, що зараз в КЛІЛ працюють 86 лікарів. Фахівці повертаються до Покровська та надають повний перелік медпослуг згідно з відкритими пакетами НСЗУ.

Ознайомив Юрій Бородін і з планами щодо розвитку новb[ напрямків – програми з реабілітації та надання паліативної допомоги вдома. Вже сформовано 6 бригад та визначено 34 пацієнти, які отримуватимуть такий вид послуги. Робота у цьому напрямку триває.

Одне з питань також стосувалось відновлення роботи поліклінічного відділення.

За словами Юрія Бородіна сьогодні вузькі спеціалісти дуже навантажені. Вони проводять профогляди населення, медогляд військовозобов`язаних, проводять підготовку пацієнта до проходження МСЕК. Один лікар виконує декілька функцій, через це виникає проблема із розміщенням персоналу. Тож сьогодні розглядається можливість повернення поліклінічного відділення до амбулаторії №1. 

Під час зустрічі обговорили присутні й роботу первинної ланки медицини, а саме складнощі при запису на прийом до сімейних лікарів.

За словами директорки Центру первинної медико-санітарної допомоги Інеси Остряніної, записатись до лікаря можна через контакт-центр, який працює по буднях з 8.00 до 16.00 або мобільний додаток.

Крім того, директорка ЦПМСД додала, що в закладах первинної ланки працює програма з ранньої діагностики на туберкульоз (лише минулого року було виявлено 17 пацієнтів з таким захворюванням), а також супровід дітей та дорослих з психічними розладами на початковому рівні.  

Окрему увагу учасники зустрічі зосередили на взаємодії медзакладів з швидкою допомогою. Було зазначено, що треба відпрацювати механізм спільної роботи. 

Крім того, лунали питання щодо надання пільг на медичне обслуговування для військовослужбовців, отримання психологічної допомоги, реалізації програми «Доброзичлива медицина», в рамках якої мешканці приєднаних територій мають змогу безкоштовно отримати консультації вузьких спеціалістів, а також патріотичного виховання молоді. 

Підсумок зустрічі підбила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо: «Сьогодні жодне звернення, яке надходить від мешканців громади, не залишається без уваги начальника Покровської МВА Сергія Добряка. Кожний робочий ранок ми розпочинаємо з обговорення інформації, яка надходить з контактного центру або із соцмереж, або з телефонних розмов з мешканцями. І багато питань ми вирішуємо з керівниками медичних установ міста, особисто з Маргаритою Ідрісовою. Я хочу зазначити, що сьогодні і сільські території не покинуті – програма «Доброзичлива медицина» дає змогу їм приїхати в місто, де вони можуть придбати ліки, отримати консультації спеціалістів, заїхати на ринок. Крім того, наразі спільно з ГО «Проліска» вирішується питання щодо організації соціального транспорту, який буде з`єднувати найвіддаленіші села з центром громади. Все, що можливо вирішити – вирішується. Загалом, такі зустрічі – це дуже гарний формат. Ви зустрічаєтесь з людьми, чуєте від них або скарги, або пропозиції та доносите їх до керівництва адміністрації. Але не треба забувати, що наразі триває війна й не всі питання швидко вирішуються. Ми повинні обєднати зусилля задля вирішення наболілих питань та розвитку громади в цілому!».

Повну версію зустрічі можна подивитись за посиланням.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

93

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію