• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Місяць після трагедії. Яка робота зроблена Покровською МВА з ліквідації наслідків удару по багатоповерхівці у Покровську

eye

347

20.03.2023 14:12

Новини громад

img

15.02.2023 року в м. Покровськ приблизно о 10.00 сталося влучання боєприпасу в багатоповерхову будівлю за адресою м-н Сонячний буд. 4. У будинку знаходилось 55 квартир що зазнали різних ступенів руйнації внаслідок обстрілу.  На час обстрілу, у будинку було прописано 108 осіб.

На сьогодні, військовою адміністрацією згідно із заявами мешканців були проведені дві комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги громадянам за рахунок коштів місцевого бюджету: 28.02.2023 (кошти вже отримали 20 родин) та 09.03.2023 (кошти отримують 8 родин).

За рішенням комісії 28 мешканцям пошкоджених квартир надана одноразової матеріальної допомоги за зруйноване житло. Гроші перераховані на рахунки мешканців будинку. Загальна сума коштів складає 2193333 грн. На наступній комісії, яка відбудеться 22.03.2023 буде розглянуто ще 7 заяв від мешканців.

НЕ мають право власності мешканці 3 квартир (№№32,50,23). Є проблеми з оформленням права власності або на даний час знаходяться за межами міста власники 13 квартир (№№ 38,28,2,4,10,5,18,26,27,44,48,51,55). Ним надається інформаційна допомога від УСЗН щодо комунікації з нотаріусами громади.

4 мешканцям будинку, які не мають право власності, була надана благодійна допомога від ГО «Мій Покровськ», яка організувала збір коштів для надання допомоги постраждалим по 87 860 грн кожному.

Через Управління соціального захисту до відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації філії Acted на грошову допомогу було подано 88 заяв (41 квартира) від мешканців м-н Сонячний будинок, 4. Всі мешканці отримали по 6660 грн грошової допомоги на загальну суму 586,80 тис.грн. Також було оплачено лікування постраждалого мешканця будинку м-н Сонячний б 4, кв. 56 в м.Дніпро цією організацією

Були виявлені потреби мешканців будинку по м-н Сонячний б 4 у побутовому паливі. Згідно з потребами 8 родин, які вимушено перемістилися до приватного сектора, забезпечені дровами.

Також ще 8 мешканців будинку були забезпечені: ковдрами, розкладачками, пледами, подушками, рушниками, постільною білизною.

Усім мешканцям було надано роз’яснення щодо можливості оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи на підставі акту технічного обстеження  щодо зруйнованого житла та в  отриманні адресної допомоги ВПО згідно ПКМУ 332.

До Контактного центру Покровської МВА надійшло 4 звернення на отримання альтернативного житла - звернення були опрацьовані та заявниками запропоновані варіанти житла. В рамках програми «Покровчани для покровчан» мешканцям, що втратили житло, було надано понад 20 пропозицій щодо тимчасового розселення. Після розгляду наданих варіантів згоду на поселення у тимчасове житло надала лише одна родина, інші відмовились.

Інших заявок щодо потреби у розселенні від мешканців багатоповерхівки не надходило.

Також до Контактного центру надійшло 15 запитів на надання транспорту для перевезення речей. Запити опрацьовані, допомога надана, зі скаргами з цього приводу мешканці не зверталися.

Для перевезення речей був залучений комунальний транспорт що знаходиться на балансі Багатогалузевого комунального підприємства м. Покровськ: трактор з причепом та два самоскиди.

Компанія ПРАТ Метінвест Покровськвугілля за зазначений період надала наступну допомогу:

- надала два крани та будівельну люльку для розбору будівлі.

- виплатила співробітникам компанії, які проживали у будинку по 30 тис. для тимчасового проживання;

- виплатила двом пораненим співробітникам 100 та 50 тисяч залежно від ступеня тяжкості поранень.

- надала послуги з транспортування поранених до медустанов Дніпра.

Щодо виконання обстеження та надання експертних висновків з технічного стану зруйнованої багатоповерхівки за адресою м. Покровськ, м-н. Сонячний, 4 Покровською МВА були проведені наступні роботи:

16.02.2023:

- після отримання дозволу від органів ДСНС було виконано візуальний огляд внутрішніх приміщень пошкодженої багатоповерхівки, а після виконано комісійне обстеження багатоповерхівки зі складанням акту обстеження, у висновках якого було рекомендовано залучити до обстеження відповідну організацію;

- біля будинку був розгорнутий мобільний пункт де проводилися зустрічі керівництва міста  з мешканцями будинку та надавалися консультації  згідно з чинним законодавством, надавалася психологічна допомога та реєстрували заявки про потреби потерпілих,  складався єдиний реєстр власників будинку. 

З 16.02.2023 року працівниками Муніципальної служби охорони виконується цілодобова охорона об'єкта

17.02.2023:

- акт обстеження було підписано всіма членами комісії та затверджено головою комісії. Проведено перемовини з організаціями які можуть виконати технічне обстеження в найкоротші терміни.

- КП «УКБ» ПМР було надано перелік документів які потрібно зібрати власникам квартир та приміщень в частково зруйнованій багатоповерхівці, для отримання актів комісійного та технічного обстеження.

- в управлінні соціального захисту населення створений єдиний штаб для всіх комунальних служб міста з метою  комплексного вирішення потреб. Де мешканці мали можливість надати документи та отримати акт на зруйноване житло, оформити матеріальну допомогу з місцевого бюджету, оформити виплати з міжнародних організацій, оформити заявку на забезпечення побутовим паливом, отримати гуманітарну допомогу,  допомогу на лікування, юридичну допомогу та допомогу в поновленні  втрачених документів. Було проведено ряд консультацій з нотаріусами міста та БТІ.

- відбулась зустріч керівництва Покровської МВА з мешканцями зруйнованої багатоповерхівки. До людей довели алгоритм дій для отримання допомоги, відновлення документів, розселення чи вивезення речей із квартир.

18.02.2023

- до м. Покровськ приїхали представники ТОВ «ПБ АРХІНВЕСТ» які впродовж декількох днів виконували обстеження будинку.

З 17.02.2023 року до 20.02.2023 року представниками комісії виконувалось обстеження окремих приміщень будівлі з фотофіксацією пошкоджень та збором вихідних даних для подальшої подачі відповідних повідомлень до реєстру пошкоджень офісу президента та ДІЯ.

До 28.02.2023 року згідно з отриманими заявами на виконання обстеження було підготовлено та надано акт комісійного обстеження всім власникам приміщень.

03.03.2023 року від ТОВ «ПБ АРХІНВЕСТ» отримано ТЕХНІЧНИЙ ЗВІТ обстеження технічного стану будівельних конструкцій об’єкта пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації за адресою: м. Покровськ, м-н Сонячний буд. 4, та акт технічного обстеження зазначеного будинку.

Згідно з висновками ТЕХНІЧНОГО ЗВІТУ:

«Конструкції будівлі зазнали несумісних з відновленням несучої здатності пошкоджень, та на теперішній час будівля не відповідає вимогам нормативній документації. Конструкції житлового будинку отримали значні пошкодження внаслідок вибуху боєприпасу, та за діючими документами у сфері будівництва, загальний технічний стан будівельних конструкцій житлового будинку пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н. Сонячний, 4 знаходяться – у аварійному стані, що відповідає категорії – 4». Технічний стан конструкцій нестабільний має тенденцію до втрати стійкості окремих елементів.

З 04.03.2023 року до 10.03.2023 року було підготовлено, підписано та надано Акти додаткового комісійного обстеження з урахуванням рекомендацій та висновків Технічного звіту.

З 06.03.2023 року до 10.03.2023 року виконані роботи з демонтажу пошкоджених будівельних конструкцій будинку м-н Сонячний 4 в які нависають над прилеглою територією (згідно з рекомендаціями Звіту), для безпеки оточуючих.

10.03.2023 року до «Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації» внесено відомості про Об’єкт Нерухомого Майна (ОНМ 10.03.2023-13663) пошкодженій внаслідок збройної агресії за адресою м. Покровськ м-н Сонячний, буд 4 з завантаженням всіх необхідних актів обстеження до Реєстру.

З 13.03.2023 року до 18.03.2023 року виконано огородження небезпечної зони навколо частково зруйнованого будинку.

Загалом міською військовою адміністрацією підготовлено наступні документи необхідні для завантаження в Реєстр пошкодженого майна власниками:

1. Акт комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н. Сонячний, буд. 4 (1122-Будинки з трьома та більше квартирами, згідно ДК 018-2000).

2. Акт додаткового комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н. Сонячний, буд. 4 (1122-Будинки з трьома та більше квартирами, згідно ДК 018-2000) (з урахуванням висновків Технічного звіту).

3. Акт технічного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н. Сонячний, буд. 4 (1122-Будинки з трьома та більше квартирами, згідно ДК 018-2000).

4. Технічний звіт обстеження технічного стану будівельних конструкцій об’єкта пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації за адресою: м. Покровськ, м-н Сонячний буд. 4.

5. ВИТЯГ з Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

33

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

12

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

16

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію