• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбувся літературно-музичний захід "Вінок великому Кобзареві"

eye

633

17.03.2023 11:19

Новини громад

img

Сьогодні у Покровську відбувся літературно-музичний захід, присвячений творчості Тараса Шевченка. У залі зібралися представники міської організації ради ветеранів, Управління соціального захисту населення та міського відділу культури. 

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. 

Присутніх ознайомили з біографією та цікавими фактами з життя і творчості Кобзаря. Саме Тарас Шевченко є рекордсменом серед культурних діячів, якому поставлено найбільшу кількість пам’ятників на планеті, його ім’ям названі вулиці, населені пункти, гірська вершина і навіть кратер на Меркурії. А поеми великого письменника перекладені на більше ніж 100 різних мов світу.

Під час заходу вихованці та викладачі музичної школи ім. М. Леонтовича виконували пісні на слова Великого Кобзаря, школярі декламували його вірші, а фахівці Покровського історичного музею підготували віртуальну виставку «Постать Тараса Шевченка в історії Покровська».

«Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків, прагнув, щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня Європейська держава. Я дякую нашим організаторам за такий гарний захід. Вдячний всім артистам за виступи. І хочу кожному ветерану та його родині побажати міцного здоров’я, гарного настрою та найскорішої перемоги», - підсумував пам’ятний захід голова Покровської міської організації ради ветеранів Олександр Іващенко.

За словами учасників такої творчої зустрічі, такі заходи об`єднують та зміцнюють не лише українську культуру, а й серця усіх шанувальників творчості Т.Г.Шевченка.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Наталія Іваньо: маємо забезпечити всебічну підтримку та захист прав малолітніх мешканців громади

23 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини Покровської міської ради. 

eye

2

Новини громад

24 квітня 2024 12:00

Мобільна допомога: в старостинських округах громади працюватиме виїзна бригада лікарів

У Покровській громаді постійно працюють над наближенням послуг до населення. Особливу увагу приділяють медичному обслуговуванню місцевих мешканців.

eye

9

Новини громад

24 квітня 2024 10:55

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

27

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію