• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Юні мешканці Покровської громади - під пильним наглядом служби у справах дітей

eye

374

16.03.2023 15:13

Новини громад

img

Служба у справах дітей Покровської міської ради звітувала про роботу за I квартал 2023 року. Так, на обліку перебувають 190 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 61 дитина у складних життєвих обставинах та 4 дитини з трьох сімей, щодо яких скоєно насилля у родині. 

Фактично на території Покровської громади зараз перебувають 39 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Одна дитина, яка залишилась без батьківського піклування, тимчасово влаштована до родини родичів.

Фахівцями Служби проведено: 
- 47 рейдів з метою контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей - 59 родин (112 дітей);
- 11 профілактично-виховних заходів;
- 79 індивідуальних профілактичних бесід;
- 173 індивідуальних консультацій;
- 3 роз’яснювальні бесіди з неповнолітніми, що підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень;
- участь при здійсненні двох правочинів щодо представлення інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей з питань захисту майна, які підлягають нотаріальному посвідченню;
- обстежено умови проживання дітей, які проживають у сім'ях, що перебувають в складних життєвих умовах, та складено 52 акти;
- підготовлено і передано до суду 6 позовних заяв з метою захисту прав та інтересів дітей. 

У звітний період 2 батьків було позбавлено батьківських прав щодо 5 дітей, які перебували на обліку в службі у справах дітей, як такі, що залишились без батьківського піклування.

Працівниками служби у справах дітей в межах своїх повноважень було підготовлено 38 проєктів розпоряджень Покровської міської військової адміністрації:
- про надання дозволу на укладення договору дарування майна, право власності (користування) яким має дитина - 2;
- про відмову у наданні дозволу на реалізацію житла - 4;
- про збереження права користування житловим приміщенням – 9;
- про визначення місця проживання дитини, про затвердження висновку служби у справах дітей про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України - 8;
- про затвердження висновку служби у справах дітей про позбавлення батьківських прав - 2;
- про надання (зміна, втрата) статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та встановлення опіки/піклування - 10;
- про встановлення опіки над майном дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування -2;
- про надання дозволу на проведення медичного огляду дитини – 1;
- про тимчасове влаштування -1.

Крім того, підготовлено висновки про можливість бути кандидатом в усиновлювачі, проведено 4 засідання комісії з питань захисту прав дитини, розроблено 18 індивідуальних планів дітей, що перебувають у СЖО, проводилися заходи з протидії домашньому насильству. 

Велася тісна співпраця з закладами освіти, працює робоча група з проведення обов’язкової евакуації дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. 

Спеціалісти Служби у справах дітей чергують на пункті прийому евакуйованих сімей з міст Авдіївка, Бахмут, Часів Яр, Костянтинівка, а також на Пунктах Незламності міста Покровська.

Інформація щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей потенційних опікунів, піклувальників, та дітей, що проживають в сім`ях, які опинились в складних життєвих обставинах, внесена до єдиного банку даних, постійно оновлюється і надійно захищена. 

Посадовими особами служби у справах дітей постійно проводиться робота щодо вивчення законодавства України та нормативно-правових документів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

10

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

13

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

23

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію