• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: Покровська громада – єдина на Донеччині, де діє міська програма фінансової допомоги за зруйноване житло

eye

255

15.03.2023 14:00

Новини громад

img

Під час апаратної наради окрему увагу приділили мешканцям напівзруйнованого будинку №4 у мікрорайоні «Сонячний». 

«Ще раз хочемо нагадати, що 80 тис. грн - допомога від міста, а не компенсація від держави, вона буде трохи пізніше. Покровська громада - єдина, яка має таку програму, - наголосив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. - Власникам 25 квартир вже нарахована матеріальна допомога у вигляді 80 тис. грн. Маємо надію, що до кінця тижня вони отримають ці гроші. Також велика вдячність команді «Мій Покровськ» за те, що допомогли фінансовим ресурсом тим родинам, які не мають правовстановлювальних документів на квартири. Таких у нас 7, з них чотирьом вже кошти виплачені».

Керівник додав, що 85% жителів зруйнованої багатоповерхівки вже вивезли свої речі. У цьому процесі активно допомогли працівники комунальних підприємств міста. Крім того, ДСНС допомагав у розборі завалів, демонтажі, вивезенні майна жителів. Компанія Метінвест надавала монтажний кран. Є надія, що до кінця тижня цей процес завершиться і будівлю можна буде остаточно законсервувати.

«Прошу всіх мешканців зруйнованої багатоповерхівки остаточно вивезти особисті речі, адже вже незабаром доступ до аварійної будівлі буде закритий. До речі, паркан вже готовий, охорона цього будинку силами Муніципальної поліції здійснюється. Тобто увесь комплекс заходів і для людей, і для убезпечення від аварійних ситуацій містом зроблено", - додав Сергій Добряк. 

Також мешканцям надається всіляка гуманітарна допомога у вигляді харчових продуктів, речей, одягу, посуду, постільної білизни та засобів гігієни. Готові надати свої послуги мешканцям мікрорайону «Сонячний» й фахівці Бюро технічної інвентаризації, а також нотаріусів, які теж відгукнулись задля пришвидшення оформлення необхідних документів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

8

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

14

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

57

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію