• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Заклади освіти Покровської ТГ продовжують успішно працювати у дистанційному режимі

eye

585

15.03.2023 13:15

Новини громад

img

У другому семестрі значно збільшилась частка шкільних уроків та занять в ЗДО і ЗПО в синхронному форматі, що позитивно вплинуло на рівень знань та навичок дітей.

Про це під час апаратної наради, яка відбулась сьогодні, 15 березня, доповіла заступниця начальника міського відділу освіти Анастасія Долга. 

Вона зазначила, що зараз спостерігається висока активність учнів у предметних олімпіадах: «Маємо 309 переможців ІІ міського етапу, за обласними списками запрошено 148 учнів, за всеукраїнськими – 11. 23 школярі отримують стипендії міської ради. Стабільно утримують лідерство та надають свою професійну підтримку обдарованим учням ЗОШ №9, БПГ, ЗОШ №12».  

Задля покращення умов онлайн-навчання учням вразливих категорій передано 53 планшети, отримані як гуманітарна допомога від Корейського фонду. 

Колективи дошкільних закладів почали активно співпрацювати з початковими ланками шкіл, створюють «Портрети випускника ЗДО».
КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» успішно проводяться відкриті уроки та майстер-класи, продовжується робота з молодими спеціалістами. Неперервним є й процес підвищення фахового рівня освітян.

Цілеспрямована методична робота дає гарні результати у професійних конкурсах. 2 педагоги громади посіли призові місця на обласному етапі «Вчителя року». Це вчитель фізичного виховання ЗОШ №3 Нурлан Туленгутбаєв та вчитель Захисту України НВК №1 Руслан Зимогляд, який готується представляти Донецьку область на Всеукраїнському рівні.

Відділ освіти приділяє значну увагу й виховній роботі:

• започатковано проведення виховних заходів між закладами освіти громади та інших міст України. Початкова школа №4 організувала телеміст зі школою міста Кременчук, плануються інші заходи подібного рівня;
• значно підвищилась активність шкіл, розташованих у сільській місцевості. Новотроїцький та Срібненський ЗЗСО запроваджують конкурсні предметні та виховні заходи конкурсного спрямування у прямому ефірі;
• активізувалась робота шкільного самоврядування на рівні міста. У Teams створена окрема команда, де учні з усіх шкіл обговорюють напрямки діяльності та планують спільну роботу;
• започаткована колегіальна робота учнівського самоврядування з молодіжною ГО «Ініціативний Покровськ», проведена організаційна нарада, намічені спільні заходи та акції;
• заклади позашкільної освіти активно співпрацюють зі школами, за окремим планом долучаються до проведення майстер-класів на виховних годинах.

Для профорієнтації учнів проводяться зустрічі 9-класників з представниками Селидівського фахового політехнічного коледжу та Покровського фахового педагогічного коледжу.

Комунальні послуги закладами освіти сплачуються своєчасно, виконано ремонти радіаторів, труб, каналізації та ін., згідно із 55 поданими заявками. У зв’язку з аварійним станом системи опалення БПГ планується придбання необхідних матеріалів для ремонту силами господарчої групи.

За словами заступниці начальника відділу освіти Анастасії Долгої, завдяки допомозі комунальних служб міста та керівництва громади усунуто пошкодження закладів освіти, завдані обстрілами. Усі факти детально та ретельно фіксуються і подаються до всіх контролюючих органів громади, району та області. У результаті співпраці Відділу освіти з Управлінням капітального будівництва очікуються висновки технічного експерта стосовно пошкоджень НВК №2 та Срібненського ЗЗСО.

Також планується проведення обстеження, розробки проєктів та виконання робіт з капітального ремонту та облаштування найпростіших укриттів у підвальних приміщеннях. У закладах, які прийняли ВПО, забезпечуються комфортні умови для їх перебування.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію