• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Матеріальна допомога, облаштування укриттів та відновлення документів: Сергій Добряк провів прийом громадян

eye

287

10.03.2023 14:25

RSS

img

Разом із заступниками,  керівниками комунальних підприємств та інших структурних підрозділів військової адміністрації начальник Покровської МВА спілкувався з мешканцями Покровської громади. \

Здебільшого, питання стосувались особистого характеру. Люди просили сприяння у відновленні документів на житло, для призначення субсидії, підтвердження пенсійного стажу, виплату коштів за програмою «Прихисток» за надання житла для внутрішньо переміщених осіб, евакуації та виділення матеріальної допомоги для вирішення нагальних потреб. 

Одне з питань стосувалось стану найпростішого укриття, яке розташоване у будинку N142, що по вулиці Маршала Москаленка. Було вирішено комісійно провести його обстеження вже наступного тижня. 

Звернулись до начальника військової адміністрації й мешканці пошкодженого в наслідок обстрілу житлового будинку в мікрорайоні «Сонячний», які цікавились, чи можливе подальше проживання у багатоповерхівці. 

Як зазначив Сергій Добряк, за висновками експертів будівлю остаточно визнано аварійною та непридатною для подальшої експлуатації: «Ми б дуже хотіли, щоб ці поверхи були житловими, бо зацікавлені в тому, щоб мешканці залишились в нашій громаді. Але  на жаль, у будинку порушена цілісність конструкцій, які становлять загрозу для життя людей".

У ході бесіди керівники Покровської МВА ще раз нагадали механізм оформлення необхідного пакету документів для отримання матеріальної допомоги та внесення особистих даних у застосунок Дія для одержання державної компенсації. 

«Усі власники пошкодженого будинку отримають компенсацію за зруйноване житло від держави. А поки, за рахунок місцевого бюджету ми виділяємо допомогу в розмірі  80 тисяч гривень на першочергові потреби - придбання необхідних речей та оренду житла. Ті, у кого відсутні документи на право власності житла, отримають допомогу із зібраних  командою громадської ініціативи «Мій Покровськ» коштів. Таким чином, ми закриємо потреби усіх мешканців зруйнованої багатоповерхівки», - зауважив Сергій Добряк. 

Крім того, додав, що програма допомоги не має строку давнини, тож навіть ті, хто сьогодні знаходиться закордоном, по прибуттю в місто може оформити документи на отримання цієї допомоги. 

По усім розглянутим питанням керівники структурних підрозділів отримали відповідні доручення та вже приступили до їх виконання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

4

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію