• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відзначили 209 день народження Тараса Григоровича Шевченка

eye

312

09.03.2023 10:06

Новини громад

img

В центрі міста біля пам'ятника видатному поету, нескореному борцю за волю України пройшов урочистий мітинг, в якому взяли участь керівники військової адміністрації, представники структурних підрозділів міста, члени громадських організацій, військові. 

Неодноразово протягом віків українському народу, говорячи словами самого Тараса, «довелось запить з московської чаші московську отруту». Нині ми переживаємо найдраматичніший період нашої історії, але зараз у нас є чітке усвідомлення «свого шляху широкого».

«Правдолюб, поет, який ще багато років назад сказав, як треба любити та берегти свою історію, мову та Україну. Сьогодні його слова, як ніколи, відгукуються в повсякденні, його віра та заклики до нас, українців, відгукуються в наших серцях. Слава Україні. Героям слава! Перемога буде за нами!», - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Сьогодні в часи кривавої війни, яку розв’язала проти України російська загарбницька влада, особливо відчувається дух незламного поета й художника, чий голос крізь віки закликає кожного українця до боротьби за свою Батьківщину. Сьогодні він як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно, підсвідомо і свідомо через уста кожного із представників нації, незалежно від віку, промовляє:
«Встане Україна. 
І розвіє тьму неволі, 
Світ правди засвітить…»

Поет, революціонер став  одним з символів спротиву російській агресії, нашою духовною зброєю. 

«Не зважаючи на те, що вже минуло два сторіччя з дня народження видатного поета, письменника, актуальність його тез щодо свободи та козацького духу нашого народу як ніколи доречна. Його вірші, твори надихають нас на боротьбу. Віримо, що Україна буде вільна та нова», - сказав у своїй промові командир добровольчого формування «Покровськ-1» Михайло Кірсанов. 

Пам`ять великого сина України присутні вшанували покладанням квітів до скульптурної композиції, присвяченої Тарасу Шевченку. 

Будьмо єдиними й міцними у боротьбі за свою країну, як заповів нам Великий Кобзар!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

20

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

21

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію