• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Гуманітарні хаби стануть осередками підтримки родин наших земляків

eye

225

03.03.2023 15:43

Новини громад

img

Під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Юлії Костюніної пройшла робочу нараду з питання розширення роботи гуманітарних штабів (хабів) для мешканців області, які вимушені були покинути домівки та наразі перебувають на підконтрольній Україні території.

Як зазначила Юлія Костюніна, щоб жодна з родин ВПО не відчувала себе покинутою та безпорадною та обов'язково повернулася додому, потрібна соціальна та психологічна підтримка. Осередками такої підтримки можуть стати гуманітарні хаби.

Покровська громада активно підтримує своїх евакуйованих мешканців. Як зазначила заступниця начальника військової адміністрації Наталія Іваньо, вже у декількох регіонах України відкриті центри, що надають інформаційно-консультаційну, а також гуманітарну допомогу покровчанам.

«Покровською військовою адміністрацією вже відкрито 3 гуманітарних хаби, які сьогодні надають інформаційно-консультативні послуги, гуманітарну допомогу харчовими продуктами, одягом, засобами особистої гігієни. Розглядається можливість відкриття ще одного такого простору, - зазначила під час наради Наталія Іваньо. – Крім того, маємо досвід організації роботи додаткових напрямків: це участь мешканців в культурних та освітніх заходах, проведення екскурсій. Сьогодні завдання влади – максимально підтримати мешканців громади в складних життєвих обставинах, а також створити для них усі умови для комфортного повернення додому після закінчення війни». 

Крім створення та оснащення хабів, також було зосереджено увагу на необхідності залучення молоді до заходів з надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та форм роботи у воєнний час. 

Керівники обласної та міської військових адміністрацій обговорили дозвілля ВПО, створення волонтерського руху та залучення до роботи психологів, які надаватимуть внутрішньо переміщеним особам фахову допомогу. 

Як зауважила Маргарита Ідрісова, головне для кожної громади - зберегти людський потенціал: «В хабах, які ми утворили і де більше згуртувалося мешканців Покровської громади, можна не лише отримати гуманітарну допомогу. Ми створюємо освітнє, культурне та соціальне середовище. Освітні простори будуть згуртовувати дітей, допомагати в навчанні, крім того, плануємо створити курси англійської мови, підготовки до Олімпіад. З точки зору культурного простору, плануємо привезти виставку «Про нас», в рамках якої мешканці можуть звернутися за книгами, які нам будуть надані обласною адміністрацією». 

У ході онлайн-наради були озвучені пропозиції щодо проведення спільних заходів, які сприятимуть соціальній адаптації ВПО після перемоги.

Також за ініціативою ДонОДА буде створена серія публікацій "Історії успіху", де планується розповісти про волонтерів та громадські організації Донецької області, які попри війну та усі складнощі, ведуть свою діяльність на території області та поза її межами.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію