• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Маємо достатньо люті для штурму ворога, а мотивація одна – вільна Україна!», - боєць штурмової бригади «Лють»

eye

377

04.03.2023 17:17

Новини громад

img

Війна торкнулася поліцейського ще у 2014 році, коли він пішов добровольцем у перший добровольчий батальйон Національної гвардії України, який згодом перейменували на батальйон імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Василь Кузик відправився захищати Донецьку та Луганську області від окупантів та брав активну участь у бойових діях. Наприкінці цього ж року він пов’язав своє життя із Національною поліцією України та у складі підрозділів МВС «Золоті ворота» і полку поліції особливого призначення «Київ» продовжив їздити на ротацію до зазначених регіонів.

З 2019 року Василь Кузик працював інспектором відділу превентивної комунікації полку «Київ». Коли почалася повномасштабна війна він разом із багатьма колегами обороняв Київ від окупантів. Після звільнення Київщини поліцейський вирішив і надалі брати активну участь у відсічі агресії рф та вступив до поліцейського полку спецпризначення «Сафарі». Влітку правоохоронець із побратимами відправився виконувати бойові завдання у Запорізьку область, потім брав участь у звільненні Куп’янська та Вовчанська на Харківщині, далі – Донеччина.

«Під час звільнення Лимана ми з колегами штурмували окупантів у селищі Ямпіль та я потрапив у ворожу засідку, де почався стрілковий бій. Тоді ми дали відсіч ворогу, але отримали поранення, після чого були евакуйовані у більш безпечне місце для отримання медичної допомоги. Через декілька тижнів реабілітації я знову відправився виконувати бойові завдання вже на Бахмутському напрямку», - розповідає Василь.

Наразі полк спецпризначення «Сафарі», у якому служить Василь, переходить до штурмової бригади «Лють». Це дає можливість поліцейським бити та виганяти ворога з нашої землі, адже новостворений підрозділ оснащується новітньою зброєю та технікою. Загалом основна задача «Люті» - відвойовування захоплених міст та селищ.

«Штурмова бригада «Лють» - це ще одна можливість для тих, хто не може лишатися осторонь війни та відчуває лють до ворога всередині. Це шанс для тих, хто готовий визволяти окуповані території рідної країни. У нашому арсеналі бронетехніка, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння. Найголовніше – ми приділяємо багато часу навчанню бійців до того, як вони поїдуть у зону бойових дій, це і тактика бою, вогнева і медична підготовка. Маємо достатньо люті для штурму ворога, а мотивація одна – вільна Україна», - наголошує Василь Кузик.

Нагадаємо,  Міністерство внутрішніх справ (МВС) продовжує набір військовослужбовців до “Гвардії наступу”.  У рамках проєкту створено вісім штурмових бригад. 

Так, наприклад, як ми вже повідомляли, на Донеччині триває набір до штурмової бригади Нацполіції України «Лють».  Подати анкету можна  онлайн на сайті https://storm.mvs.gov.ua/ або звернутися до ректрутингових центрів у Краматорську та Покровську. Більш детальну інформацію ви можете отримати подзвонивши на безкоштовну  «гарячу лінію» 0 800 406 700. Об’єднана штурмова бригада НПУ «Лють» входить до складу «Гвардії наступу» МВС разом з бригадами Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Головне завдання підрозділу – визволення Донецька, Маріуполя та інших тимчасово окупованих населених пунктів.  

Джерело: сайт Національної поліції України

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

59

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

31

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

76

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію