• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Співпраця заради добробуту: керівництво ВА зустрілось із представниками УВКБ ООН та ГО «Проліска»

eye

349

02.03.2023 12:39

Новини громад

img

Під час війни ПРООН співпрацює з місцевою владою, щоб підтримати надання критично важливих послуг, полегшити доступ до гуманітарної допомоги, допомогти в протимінній діяльності та розчищенні завалів,  та реалізує чимало інших ініціатив. Надає підтримку ця організація і Покровській громаді. 

«Сьогодні ми приїхали до Покровська перш за все познайомитись з керівництвом і зрозуміти, яка ситуація відбувається в місті, яка є потреба у людей. У зв’язку з ескалацією конфлікту й постійною евакуацією ми зрозуміли, що та допомога, яку ми передаємо через надійного партнера ГО «Проліска», дуже необхідна як місцевому населенню, так і переселенцям, які виїжджають, - зазначила співробітниця УВКБ ООН у м. Дніпро Наталія Крандієвська. - Зараз ми знаходимось у транзитному пункті, куди прибувають переселенці, і ми розуміємо, що такі місця треба підтримувати». 

В ході зустрічі керівництва Покровської ТГ з представниками УВКБ ООН та ГО «Проліска» було підбито проміжний підсумок вже наданої допомоги та намічено плани на майбутню співпрацю. Представники організації відвідали разом з керівництвом громади відвідали офіс комітету самоорганізації населення, який займається видачею гуманітарної допомоги, у тому числі і від «Проліски», а також один з Пунктів Незламності, у облаштуванні якого брала участь ця громадська організація.

«Покровська громада є в зоні нашої відповідальності. Коли був обстріл ми надали будівельні матеріали як приватному сектору, так і жителям зруйнованого будинку. Працюємо з людьми, яким надаємо допомогу у вигляді ковдр, матраців, подушок, посуду – всього, що необхідно зараз, - розповіла керівниця офісу гуманітарної місії ГО «Проліска» у м. Дніпро Олена Небеська. - Також допомагаємо обладнати пункти незламності. І надалі будемо це робити. Адже багато людей виїжджають саме сюди, і потім ми чекаємо їх у Дніпрі, де можемо поселити їх у місцях компактного проживання».

З’ясували, що першочерговими потребами для Покровська є гігієнічні набори, підгузки, функціональні ліжка для переселенців, які приїжджають сюди із прифронтових населених пунктів. Є і більш масштабні плани. 

«Зустрілись з нашими давніми партнерами – ГО «Проліска», які у цей надскладний час простягнули нам руку допомоги і протягом вже тривалого періоду надають Покровській громаді всебічну підтримку, - відзначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. – Обговорили нові проєкти. Є плани відремонтувати гуртожиток для ВПО і для тих, у кого пошкоджене житло. Також сподіваємось реалізувати проєкт соціального транспорту для підвезення жителів старостатів у місто. Продовжуємо співпрацю з відновлення житла, надання гуманітарної допомоги». 

"Сьогодні для налагодження співпраці з громадами найпріоритетнішим показником для гуманітарних місій є прозорість. Все більше благодійних фондів та міжнародних організацій звертають увагу на Покровську громаду. Ми з вдячністю приймаємо будь-які пропозиції співпраці та максимально намагаємося розширити спектр гуманітарної допомоги для наших мешканців", - зазначила заступниця начальника МВА Наталія Іваньо.

Слід зазначити, що протягом першого року українського протистояння УВКБ ООН разом з 9 партнерськими організаціями надали предмети першої потреби майже двом мільйонам громадян, які постраждали від війни, у тому числі у важкодоступних районах поблизу лінії фронту.


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага. Узгодження меж земельних ділянок, по яким виявлені помилки

Запрошуємо власників наступних земельних ділянок прибути з метою виправлення помилок у відомостях про земельні ділянки в системі Державного земельного кадастру, для погодження таких виправлень

eye

3

Новини громад

30 квітня 2024 13:09

Увага. Узгодження меж земельних ділянок, по яким виявлені помилки

Запрошуємо власників наступних земельних ділянок прибути з метою виправлення помилок у відомостях про земельні ділянки в системі Державного земельного кадастру, для погодження таких виправлень

eye

4

Новини громад

30 квітня 2024 13:07

Від ручної праці до однієї кнопки: майже 100 тисяч переданих показів лічильника в чат-боті ДТЕК Донецькі електромережі

Для клієнтів ДТЕК Донецькі електромережі вже є звичним, що передати покази лічильника можна дистанційно за кілька секунд.

eye

4

Новини громад

30 квітня 2024 12:57

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію