• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Двадцять мешканців зруйнованої від обстрілу багатоповерхівки вже отримають від міста фінансову допомогу

eye

480

28.02.2023 13:59

Новини громад

img

Сьогодні, 28 лютого, під час засідання комісії з надання мешканцям громади матеріальної допомоги, було розглянуто 50 заяв. Більша частина з них стосувалась надання матеріальної допомоги за зруйноване житло.

Станом на сьогоднішній день з 55 квартир, що зазнали різних ступенів руйнації внаслідок обстрілу 15 лютого, документи було надано по 37. З них право власності оформлено у 20 жителів, яким першочергово буде надана допомога у розмірі 80 тисяч гривень.

Документи ще 17 квартир - в стані дооформлення, 11- власників знаходяться за межами країни, 4 квартири будуть передані на розгляд волонтерської ініціативи команди "Мій Покровськ", яка організувала збір коштів для надання допомоги постраждалим.

«Слід зазначити, що це – не компенсація від держави, за якою власники знищених квартир та інших житлових приміщень зможуть одержати житловий сертифікат – документ, що підтверджує гарантії держави профінансувати придбання квартири або іншого житлового приміщення в обсязі визначеної грошової суми. Це фінансова грошова допомога від військової адміністрації для тих мешканців нашої шромади, квартири яких постраждали через бойові дії, - наголосила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. – Ми ще раз закликаємо мешканців уважно поставитись до зберігання документів. Повинні бути як оригінали, так і ксерокопії, які можуть знадобитись у випадку надзвичайної ситуації».

Чимало документів мешканців пошкодженої багатоповерхівки були втрачені, тож містянам надається сприяння у цьому питанні.

«Для прискорення процесу відновлення документів на право власності житла військовою адміністрацією надається всіляка допомога. Це стосується як тих громадян, хто втратив документи, так і тих, хто вчасно не оформив право власності», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За всіма питаннями жителі можуть звертатись до контактного центру Покровської ТГ за телефоном 0800-300-101.

«Всі питання, які надходять у контактний центр, розглядаються нашими спеціалістами. Ми нікого не покидаємо у скрутну хвилину. Комунальники допомогли жителям вивезти особисті речі, інспектори муніципальної служби цілодобово охороняють майно мешканців багатоповерхівки, фахівці УСЗН – сприяють в оформленні довідок. Всі працюють єдиною командою заради допомоги тим, хто потрапив у це складне становище», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Крім того, під час засідання було розглянуто заяви мешканців, які потребують допомоги на лікування. Усі їх було ухвалено та виділено грошову підтримку у розмірі від 3 до 25 тисяч гривень, залежно від складності хвороби.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

24

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

31

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

27

Громада 1

18 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію