• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сьогодні День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

eye

1396

26.02.2023 09:30

RSS

img

26 лютого, дев'ять років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України. 

Участь у мітингу взяли не тільки кримські татари, яких тоді там була переважна більшість, а представники різних національностей, що відстоювали територіальну цілісність України і висловлювали протест проти кремлівської інтервенції в Криму. Проукраїнський мітинг у Криму зібрав близько 10 тис. осіб,  тоді як на проросійський вийшло близько 700 осіб. Наступного дня будівлю Верховної Ради Криму захопили озброєні російські спецпризначенці.

Для вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території — в АР Крим та місті Севастополі, торік Президент Володимир Зеленський підписав Указ про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський,  Росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну. 

«Ми ніколи від нього не відмовимося. Ми ніколи не забудемо, що саме з окупації Криму почалась російська війна проти України. Росія перетворила наш півострів, який був і буде одним з найкращих місць у Європі, на одне з найбільш небезпечних місць в Європі», - наголосив він.

Для деокупації Криму триває набір вмотивованих бійців до 15 бригади оперативного призначення «КАРА-ДАГ»  під гаслом «Піднімемо прапор над Кримом». Записатися до бригади можно у ЦНАПах та на сайті "Гвардії Наступу"

Спротив триває 9 років й сьогодні, даємо повномасштабну відсіч ворогу!

Слава Україні!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію