• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Військовий облік та гуманітарні питання. У Покровську засідала Громадська рада

eye

429

22.02.2023 19:57

Новини громад

img

Відбулося засідання Громадської ради при Покровській міській раді. Велику увагу учасники заходу приділили військовому обліку та його головним завданням, до яких входить:

- утворення військового резерву людських ресурсів, накопичення підготовлених людських ресурсів, необхідних для укомплектування Збройних Сил, інших військових формувань у мирний час та в особливий період;
- проведення аналізу кількісного складу та якісного стану призовників, військовозобов'язаних та резервістів для їх ефективного використання в інтересах оборони та національної безпеки держави;
- своєчасне оформлення військово-облікових документів призовників, військовозобов'язаних та резервістів;
- організація своєчасного бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час;
- забезпечення контролю за станом військового обліку в державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях;
- забезпечення контролю за дотриманням призовниками, військовозобов'язаними та резервістами правил військового обліку;
- забезпечення громадян України інформацією щодо виконання ними військового обов'язку.

Окремо було зазначено, що зараз триває набір до добровольчих бригад «Гвардії наступу». Перед присутніми виступив представник Покровського  рекрутингового центру Роман Безус, який зазначив, що кандидат для вступу до цього формування має бути в першу чергу мотивованим.

Після подачі заявки необхідно пройти співбесіду та військово-лікарську комісію. Доброволець має бути повнолітнім, мінімум з базовою освітою, мати достатню фізичну підготовку та психологічну стабільність. Для тих, хто не має вислуги, стажу й тільки був зарахований, мінімальна зарплата складатиме 25-27 тисяч гривень. Плюс додаткові надбавки та винагороди до 70 тисяч гривень. 
 

Також активістів турбувало питання стану доріг, укомплектування укриттів вогнегасниками та харчовими продуктами, доступності людей з інвалідністю до соціальних об’єктів та ін. Окремо члени громадської ради поставили питання про перехід на індивідуальне опалення у селищі Динзаводу.

Як зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо,  процес переходу на індивідуальне опалення буде максимально комфортним для мешканців селища.

«Котельня № 14 розрахована на високовольтне підключення. Генератор такої потужності буде коштувати декілька мільйонів доларів. Крім того, мережі для теплоносія у цьому районі дуже зношені, їм близько 60 років, багато теплотрас йде по поверхні, що також призводить до розриву мереж. Аби розв'язати питання, міська влада вивчає досвід інших громад. Хороші результати у Мукачева та деяких міст Хмельницької області, - зазначила Наталія Іваньо. - Таке рішення знизить навантаження на місто й буде більш комфортним для людей, які зможуть самостійно відрегулювати собі температуру опалення. Місто бере на себе повністю виготовлення проєкту, після чого вже буде розуміння, скільки потрібно коштів, щоб перевести на індивідуальне опалення 2200 мешканців селища. Паралельно ми працюємо над програмою компенсації такого переведення для наших людей в залежності від доходу кожної родини».

Окремо присутні обговорили розподіл гуманітарної допомоги. Наталія Іваньо надала роз'яснення з приводу надходження та механізму видачі гуманітарної допомоги у громаді.

«Загалом є два шляхи отримання нашою громадою гуманітарної допомоги: від держави - це здебільшого продуктові набори – для цільових груп, та від благодійних організацій, фондів та гуманітарних місій, які також привозять у громаду допомогу для своїх цільових груп. У другому випадку міська влада лише сприяє у наданні майданчика для видачі та в інформуванні мешканців про надходження допомоги. Сьогодні увага приділяється не лише людям з інвалідністю, а й ВПО, одиноким матусям та іншим соціально вразливим категоріям».

Також Наталія Іваньо подякувала керівникам громадських організацій Віктору Поліщуку та Ганні Шаповал, які допомагають у забезпеченні соціально незахищених верств громади засобами гігієни.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

28

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію