• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вирішення «водного питання»: відбулась робоча зустріч з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні

eye

490

14.02.2023 15:26

Новини громад

img

В рамках зустрічі були обговорені питання спільної реалізації проєкту щодо очищення шахтних вод та забезпечення мешканців Покровської ТГ водою.

«Ми продовжуємо співробітництво з міжнародними партнерами по всіх проєктах та пошук інвесторів. Одним з пріоритетних питань для нас сьогодні є водозабезпечення. Наразі ми реалізуємо проєкт щодо очищення шахтних вод, в якому бере участь 5 сторін – це Донецька обласна адміністрація, Міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні, КП «Вода Донбасу», Покровська та Мирноградська військові адміністрації», - розпочав зустріч очільник Покровської МВА Сергій Добряк.

Загальна сума проєкту складає 13,5 млн гривень. Товариство Червоного Хреста в Україні бере на себе зобов’язання щодо фінансування очисного обладнання. 

Як зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, сьогодні майже закінчені усі етапи реалізації проєкту: вже виконані роботи з монтажу плити під встановлення фільтраційного устаткування та прокладено трубопровід, яким й подаватиметься вода до Покровської ТГ. 

«Дякуємо нашим партнерам, що переймаються питанням пошуку альтернативних джерел водопостачання та контролюють процес реалізації проєкту. Після встановлення фільтрувальної станції, яку очікуємо вже у березні, плануємо зробити пробний пуск», - зазначив Олексій Стебель.

Під час спілкування з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні також були розглянуті можливості надання Покровській громаді генераторів, очисних та зарядних станцій.

«Маємо в планах пробурити ще 40 свердловин, для безперебійної роботи яких потрібні генератори потужністю 7 кВт. Також є потреба в більш потужних станціях (від 100 до 250 кВт) для автономної роботи усіх насосних станцій громади. Для того, щоб місцеві мешканці отримували якісні послуги з водопостачання та водовідведення. Сподіваюсь, що співпраця з Червоним Хрестом буде продовжена і ми досягнемо максимальних результатів для громади», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

0

Новини громад

07 травня 2024 15:25

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

13

Громада 1

07 травня 2024 14:30

Благодійники передали мешканцям з особливими потребами продуктові набори

З початку повномасштабної війни благодійні та міжнародні організації неодноразово демонстрували свою готовність допомогти мешканцям Покровської громади.

eye

21

Громада 1

07 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію