• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Ініціативний Покровськ: активна молодь міста об’єдналась у громадську організацію

eye

969

10.02.2023 07:06

Новини громад

img

Заради спільної перемоги, допомоги ЗСУ, втілення волонтерських, культурних та освітніх ініціатив активна молодь міста утворила громадську організацію «Ініціативний Покровськ» та вже заручилась підтримкою керівництва Покровської МВА.

Аби поділитись своїми надбаннями та планами на майбутнє, члени організації, до якої увійшли студенти, школярі, волонтери, небайдужі до подій у міста та країні молоді люди, ініціювали неформальну зустріч із заступницею начальника Покровської МВА Маргаритою Ідрісовою та керівниками Управління сімї, молоді та спорту.

«Ви великі молодці, що об’єднались та створили громадську організацію з такою «гучною» назвою. Я завжди підтримаю молодь, яка небайдужа до того, що робить, де мешкає та до розвитку того середовища, де знаходиться. Сьогодні молодь є двигуном усіх змін в країні і саме вам будувати наше спільне майбутнє. Завжди хочеться допомагати тим, хто проявляє ініціативу. Впевнена, вона буде проявлятись у всіх ваших проєктах та задумах», - розпочала зустріч Маргарита Ідрісова.

Як зазначив голова новоствореної громадської організації Андрій Пузіков, волонтер, який з 2014-го року допомагає військовослужбовцям, ініціатива щодо створення такого обєднання молоді зявилась ще у 2021 році, але тоді поруч майже не було людей-однодумців, які б рухались в одному напрямку та мали одну спільну мету.

«На повну працювати ГО почала лише у січні поточного року. Ми маємо чітко визначені цілі та поступово рухаємось до них. По-перше, прагнемо, щоб місцева молодь не розїхалась, бо розуміємо, де народився – там і згодився. Хочемо, щоб молодь впливала на процеси, які сьогодні відбуваються у нашій громаді», - розповів Андрій Пузіков.

Під час спілкування керівників військової адміністрації ознайомили з напрямками діяльності «Ініціативного Покровська». Це воркаут, уроки англійської, волонтерство для військових. Планують представники громадської організації відкрити й дебатний клуб.

Своєю чергою, керівники Покровської МВА запропонували розвивати патріотичне виховання молоді та розмовні курси українською мовою.

«Англійська – це класно, але, першочергово, ми повинні вільно володіти своєю, рідною мовою. Спілкуватись нею не лише під час навчання або в офіційних державних структурах, а й неформально. Ось так, просто під час подібних зустрічей. Це наша культурна складова і ми повинні ніколи не забувати, хто ми є. Особливо сьогодні, в умовах війни. Я бачу в вас цей патріотизм і мені б дуже хотілось, що ви ним ділились з іншими», - зазначила начальниця сектору у справах сім`ї та молоді Яна Штурхецька. 

Представники ГО «Ініціативний Покровськ» вважають, що сьогодні не час сидіти вдома склавши руки, тож вже мають чіткий план заходів на найближчі місяці. Своєю діяльністю діляться на сторінках соціальних мереж, демонструючи відкритість та активність.

«Розвивайтесь, не втрачайте той запал енергії, який є зараз. Покровська МВА всіляко підтримуватиме усі ініціативи, які стосуватимуться розвитку громади та молодіжного руху справжніх патріотів своєї країни», - підбила підсумок зустрічі заступниця Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію