• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Ініціативний Покровськ: активна молодь міста об’єдналась у громадську організацію

eye

912

10.02.2023 07:06

Новини громад

img

Заради спільної перемоги, допомоги ЗСУ, втілення волонтерських, культурних та освітніх ініціатив активна молодь міста утворила громадську організацію «Ініціативний Покровськ» та вже заручилась підтримкою керівництва Покровської МВА.

Аби поділитись своїми надбаннями та планами на майбутнє, члени організації, до якої увійшли студенти, школярі, волонтери, небайдужі до подій у міста та країні молоді люди, ініціювали неформальну зустріч із заступницею начальника Покровської МВА Маргаритою Ідрісовою та керівниками Управління сімї, молоді та спорту.

«Ви великі молодці, що об’єднались та створили громадську організацію з такою «гучною» назвою. Я завжди підтримаю молодь, яка небайдужа до того, що робить, де мешкає та до розвитку того середовища, де знаходиться. Сьогодні молодь є двигуном усіх змін в країні і саме вам будувати наше спільне майбутнє. Завжди хочеться допомагати тим, хто проявляє ініціативу. Впевнена, вона буде проявлятись у всіх ваших проєктах та задумах», - розпочала зустріч Маргарита Ідрісова.

Як зазначив голова новоствореної громадської організації Андрій Пузіков, волонтер, який з 2014-го року допомагає військовослужбовцям, ініціатива щодо створення такого обєднання молоді зявилась ще у 2021 році, але тоді поруч майже не було людей-однодумців, які б рухались в одному напрямку та мали одну спільну мету.

«На повну працювати ГО почала лише у січні поточного року. Ми маємо чітко визначені цілі та поступово рухаємось до них. По-перше, прагнемо, щоб місцева молодь не розїхалась, бо розуміємо, де народився – там і згодився. Хочемо, щоб молодь впливала на процеси, які сьогодні відбуваються у нашій громаді», - розповів Андрій Пузіков.

Під час спілкування керівників військової адміністрації ознайомили з напрямками діяльності «Ініціативного Покровська». Це воркаут, уроки англійської, волонтерство для військових. Планують представники громадської організації відкрити й дебатний клуб.

Своєю чергою, керівники Покровської МВА запропонували розвивати патріотичне виховання молоді та розмовні курси українською мовою.

«Англійська – це класно, але, першочергово, ми повинні вільно володіти своєю, рідною мовою. Спілкуватись нею не лише під час навчання або в офіційних державних структурах, а й неформально. Ось так, просто під час подібних зустрічей. Це наша культурна складова і ми повинні ніколи не забувати, хто ми є. Особливо сьогодні, в умовах війни. Я бачу в вас цей патріотизм і мені б дуже хотілось, що ви ним ділились з іншими», - зазначила начальниця сектору у справах сім`ї та молоді Яна Штурхецька. 

Представники ГО «Ініціативний Покровськ» вважають, що сьогодні не час сидіти вдома склавши руки, тож вже мають чіткий план заходів на найближчі місяці. Своєю діяльністю діляться на сторінках соціальних мереж, демонструючи відкритість та активність.

«Розвивайтесь, не втрачайте той запал енергії, який є зараз. Покровська МВА всіляко підтримуватиме усі ініціативи, які стосуватимуться розвитку громади та молодіжного руху справжніх патріотів своєї країни», - підбила підсумок зустрічі заступниця Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

На пішохідних переходах Покровська встановлюють нові знаки

Працівники КП «Покровськавто» встановили нові дорожні знаки, які мають обрамлення, покрите жовтою фарбою.

eye

13

Громада 1

29 березня 2024 15:21

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

37

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

28

Громада 1

29 березня 2024 13:41

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію