• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ заручився підтримкою грузинського міста-побратима

eye

311

06.02.2023 16:58

Новини громад

img

Сьогодні, 6 лютого, відбулась онлайн-зустріч керівників Покровської МВА з представниками грузинського міста Зугдіді, в рамках якої були обговорені умови співпраці та озвучені нагальні потреби покровчан у гуманітарній допомозі.

Аби допомогти мешканцям Покровська під час війни, активні представники недержавних громадських об`єднань грузинського Зугдіді, містечка, що розташоване по сусідству з окупованою росією Абхазією, створили благодійний фонд, в рамках якого розпочинають промокампанію на підтримку Покровської громади.

До фонду увійшли представники різних неурядових організацій, деякі з них є біженцями з Абхазії, які не з чуток знають, що таке війна.

«Знаємо, що ви теж пережили агресію рф, тому нам особливо цінна ваша допомога. Дуже любимо вашу країну та грузинський народ, цінуємо ваші гостинність та доброзичливість, - звернулась до представників Зугдіді заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. – До війни у нас було дуже затишне та гарне місто, де мешкають доброзичливі та працьовиті люди. Дуже переживаємо, щоб місто збереглось і люди мали змогу в ньому жити».

Під час спілкування представники міста-побратима запевнили у підтримці грузинського народу та зазначили, що готові використати будь-які можливості допомоги мешканцям Покровської громади.

Саме з потребою, яка існує сьогодні,  ознайомив учасників зустрічі начальник Покровської МВА Сергій Добряк: «Ворог руйнує саме критичну інфраструктуру, тому на сьогодні є гостра потреба в генераторах. Ми маємо 26 котелень, які опалюють місто. Для того, щоб пережити зиму, потрібні альтернативні джерела електроенергії. Ми вже отримали кілька генераторів, але потреба існує ще. Місто сьогодні у достатній кількості отримує допомогу продуктами харчування, але  існує потреба в наборах особистої гігієни, миючих та дезінфікуючих засобах. Через Покровськ «проходить» велика кількість переселенців, які цього потребують. Це памперси для дорослих, пральний порошок, зубні щітки, пасти, мило, серветки та інше».

Найближчими днями нагальні потреби Покровської ТГ будуть передані до грузинської сторони, де вже розпочалась кампанія щодо збору допомоги. Триватиме вона приблизно місяць.
 

«Сподіваємось, що у нас все вийде. Слава Україні!», -закінчила зустріч команда Зугдіді.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

15

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію