• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Скаути з Покровська виготовляють килимки-обереги для ЗСУ

eye

518

06.02.2023 11:44

Новини громад

img

Покровські скаути разом з гуманітарними посилками на передову стали передавати виготовлені власноруч килимки, які не лише зігрівають українських захисників та захисниць взимку, а й служать їм оберегами. 

Ідея створення таких виробів прийшла до в.о. голови Донецького осередку національної організації скаутів України Наталії Клімовій  випадково: одного разу жінка побачила, як на Сумщині бабусі плели такі килимки для потреб військових.

 «Дуже сподобалась ця ідея і ми її реалізували згодом під час перебування у літньому таборі. Діти із задоволенням створювали власноруч такі в’язані вироби. Це чудова арттерапія, відволікає від усього і приносить користь іншим», - розповіла керівниця покровських скаутів.

Восени, повернувшись до рідного міста, скаути вирішили в’язати килимки для військовослужбовців, які захищають наші кордони від ворога. 
Спочатку переробляли вторинну сировину, різали футболки. Згодом вдалось знайти магазин, де реалізують шнур в пресованому вигляді. 
Матеріал керівниця скаутів Покровська закуповує власним коштом: 20 кілограмів ниток коштує близько 1000 грн. З них вдається зв’язати 60 килимків. 

Допомагають створювати такі вироби Наталії Клімовій 10 місцевих скаутів. 

Нещодавно килимки-обереги, виготовлені власноруч підлітками Покровська, отримали три Пункти Незламності.

«Дуже хочеться бути корисними, особливо зараз, коли йде війна. Ми бачимо цю ситуацію у місті, пов’язану із відключенням електроенергії, тому вирішили, що килимки стануть у пригоді відвідувачам Пунктів Незламності», - зазначила Наталія Клімова. 

Лише за місяць скаути Покровська переробили близько 40 кг ниток. Сподіваються, що вироблені власними руками килимки залишать приємні спогади про спільну боротьбу з викликами та травмами, породженими жахами війни.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

48

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію