• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До відома представників інститутів громадянського суспільства. Урядом врегульовано питання функціонування громадських рад під час воєнного стану.

eye

524

03.02.2023 11:41

Новини громад

img

16 серпня 2022 р. Урядом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», якою, зокрема, унормовуються питання формування та діяльності громадських рад при центральних та місцевих органах виконавчої влади під час воєнного стану (посилання: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/909-2022-%D0%BF#n10).

Рішення стало відповіддю на звернення органів виконавчої влади та представників громадськості щодо виникнення проблемних питань у функціонуванні громадських рад після введення в Україні воєнного стану, а саме:

  • неможливість подання документів для участі в установчих зборах інститутами громадянського суспільства з усієї території України;
  • складність перевірки інформації про такі інститути через обмеження доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • ризики, пов’язані з оприлюдненням персональних даних учасників установчих зборів на офіційному вебсайті органу з метою висвітлення діяльності громадської ради; із забезпеченням доступу членів ради до приміщення органу, у тому числі для проведення її засідань тощо.

Прийняті зміни передбачають, що на період воєнного стану:

  • формування нового складу громадської ради має здійснюватися органом виконавчої влади через шість місяців від дня припинення чи скасування воєнного стану;
  • строк повноважень діючих громадських рад продовжується до затвердження їхнього нового складу;
  • за рішенням органу виконавчої влади встановлюється можливість обмеження доступу членів громадської ради до приміщень, в яких розміщений орган, залучення до роботи ради працівників органу, оприлюднення інформації про діяльність громадської ради.

Рішення Уряду спрямоване на забезпечення безперервності діяльності громадських рад під час воєнного стану, та водночас усуває ризики для життя і здоров’я представників інститутів громадянського суспільства, членів громадських рад та працівників органів виконавчої влади.

  • чином, формування ініціативної групи для проведення установчих зборів щодо формування нового складу Громадської ради при Покровській міській раді, згідно з Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації», п. 8 затвердженого Постановою КМУ від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», яке повинно було б розпочатися не пізніше 20 лютого 2023 року (не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення повноважень діючої громадської ради, склад якої затверджено Рішенням міської ради 21 квітня 2021 року №8/8-14) буде здійснено через шість місяців від дня припинення чи скасування воєнного стану.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

5

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію