• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проходження медоглядів, водозабезпечення та отримання соцпослуг: як живуть в умовах воєнного часу старостинські округи громади

eye

352

02.02.2023 10:11

Новини громад

img

Сьогодні до складу Покровської громади входить дев’ять старостинських округів, які охоплюють 40 населених пунктів. Завдяки злагодженій роботі працівників старостату з комунальними, соціальними, медичними службами та відділами військової адміністрації забезпечуються нормальні умови життя для мешканців приєднаних територій. 

Про це в ході апаратної наради розповіла начальниця управління по роботі з територіями Олена Носач. 

У старостинських округах працюють 4 амбулаторії (села Срібне, Новотроїцьке, смт Шевченко, медична сестра з понеділка по п’ятницю, прийом сімейний лікар веде згідно з графіком раз на тиждень у визначений день, у с. Гришине прийом ведеться лікарем щоденно у робочі дні з 8.00 до 12.00). 

У місті Родинське у робочі дні працює одна амбулаторія, в якій ведуть прийом 3 сімейні лікарі з 8.00 до 12.00.

З 8.00 до 12.00 в більш населених селах працюють медичні пункти тимчасового базування:
?1 пункт - Новоєлизаветівський СО (с.Новоєлизаветівка);
?1 пункт – Піщанський СО (с.Звірове);
?2 пункти – Першотравневий СО (с.Перше Травня, с. Котлине);
?2 пункти – Срібненський СО (с.Ясинове, с. Горіхове);
?1 пункт – Лисівський СО (с. Лисівка).

У місті Родинське працює КНП «Родинська міська лікарня» на 30 койкомісць терапевтичного відділення (на даний час зайнято 10 койкомісць). Надання медичних послуг здійснює лікар, середній медичний персонал. 

Впродовж минулого тижня в рамках реалізації Програми «Доброзичлива медицина» організовано виїзд мешканців 3 старостинських округів (31 особа) до КНП «Покровська міська лікарня» для проходження медичного огляду.

Усього у січні профогляд пройшли 63 мешканців старостинських округів. При цьому кожен з них був оглянутий сімейним лікарем та отримав направлення до вузького спеціаліста, при необхідності, рекомендації щодо лікування.

Завдяки злагодженої співпраці з керівництвом територіального відділення Укрпошти пенсіонерам усіх округів своєчасно (згідно з графіками) видаються пенсійні виплати представниками мобільного офісу Укрпошти або працівниками відділень (таких відділень у старостатах 3: у Шевченківському, Гришинському та Першотравневому округах).  

За необхідності пенсія розвозиться додому, а при відсутності торговельної точки у населених пунктах, через мобільні відділення мешканці мають змогу придбати товари першої необхідності (харчові продукти та засоби гігієни).

Для мешканців приєднаних територій організовані автобусні рейси до міста Покровськ. В залежності від округу автобуси курсують від одного разу на тиждень (Срібненський, Новоєлизаветівський, старостинські округи) до кількох рейсів у день (Шевченківський, Гришинський. Піщанський, Новотроїцький Першотравневий, Родинський старостинські округи) до адміністративного центру громади – Покровську.

Отримують мешканці громади й соціальні послуги. Згідно з затвердженим графіком фахівці УСЗН на постійній основі проводять виїзні прийоми мешканців старостинських округів. Люди отримують консультації щодо державної допомоги у вигляді пільг і субсидій, спеціалісти управління приймають заяви від мешканців на забезпечення їх дровами та вугіллям. 
Минулого тижня прийом проходив у Срібненському, Новоєлизаветівському, Гришинському, Піщанському округах, прийнято та надано консультацій понад 160 особам.

Впродовж січня місяця кожен мешканець, який проживає на території старостинських округів, отримав гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів від Офісу Президента та хліб. 

По 8-ми старостатам згідно з розробленим графіком КП «Покровськводоканал» здійснюється підвіз питної води. 

У Першотравневому та Піщанському старостинських округах працюють свердловини. Планується, що впродовж поточного місяця такі місця роздачі води з’являться на території ще 5 округів (Срібненський, Новотроїцький, Новоєлизаветівський, Лисівський та Шевченківський СО).

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

10

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

16

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

43

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію