• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам`ять жертв Голокосту

eye

311

27.01.2023 12:20

Новини громад

img

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту - страшної трагедії, яка забрала значну частину єврейського населення Європи, біля пам`ятного знаку жертвам нацизму, встановленого на центральному кладовищі Покровська, відбувся меморіальний захід. 

Участь у ньому взяли заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна, начальник Покровської РВА Володимир Замотаєв, начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своїми заступниками, керівники структурних підрозділів міської адміністрації, правоохоронці та громадськість. 

Протягом Другої світової війни в Україні вбито, закатовано і живцем поховано близько 1 млн 500 тисяч євреїв, з них близько 30 тисяч на  території Донеччини. Їх знищували цілими родинами, не шкодуючи ні дітей, ні людей похилого віку. 

Цього року вшанування пам’яті жертв Голокосту насичене паралелями між злочинами нацистів вісімдесятирічної давнини та  сучасного російського режиму - вбивство військовополонених, катування мирних жителів, знищення тіл загиблих, щоб замести сліди… 

Усе це ще більше спонукає до боротьби. Але це боротьба ціною численних жертв. 

«Ще зовсім недавно ми не могли зрозуміти, як така трагедія могла статися у ХХ столітті, і тим більш не могли допустити, що таке може повторитися знову, але те, що відбувається сьогодні на території нашої країни, коли на меті у ворога знищення українців як нації, вказує на те, що зло незнищенне і може прийти у будь-якому обличчі. Цей прояв зла ми обов'язково переможемо, але ми також повинні перемогти зло в кожному з нас.  Та відбудувати Україну на принципі беззаперечності цінності людського життя», - зазначив  Сергій Добряк.

Пам’ять жертв Голокосту присутні вшанували хвилиною мовчання.

Як символ пам’яті за невинно вбитими біля пам’ятного знаку жертвам нацизму учасники заходу залишили запалені лампадки та камінці, які за давньою традицією єврейського народу символізують повагу до душ загиблих.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

15

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

24

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

33

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію