• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Інформування населення про роботу у 2022 році начальника Покровської міської військової адміністрації

eye

1091

25.01.2023 12:53

RSS

img

ІНФОРМАЦІЯ ПРО СТАН ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ПОКРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА 2022 РІК

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Покровської міської територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням міської ради від 23.12.2021 № 8/22-12  в обсязі 1 197 665.3 тис. грн.

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року та під час дії правового режиму воєнного стану здійснювалося виконавчим комітетом Покровської міської ради, а після утворення Указом Президента України від 01.09.2022 № 620/2022 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області» військовою адміністрацією відповідно до повноважень, наданих Законом України "Про правовий режим воєнного стану", з урахуванням повноважень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Покровської міської територіальної громади надійшло 766,4 млн грн власних доходів, що на 5,8 % або на 47,0 млн грн менше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4 % податку на доходи фізичних осіб 41,6 млн грн.

З моменту повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну військові дії спричинили руйнівний вплив на життя людей та масове порушення ланцюгів економічної діяльності, руйнування інфраструктури, що насамперед призводить до значних економічних втрат. Багато підприємств призупинили свою роботу або через безпосередню військову загрозу, або через заблокований доступ до ринків збуту чи сировини. На цьому фоні відбувається кардинальна зміна не лише системи міжгалузевих зав’язків, а й структури економіки в цілому.

Воєнне вторгнення російської федерації на територію України внесло корективи в виконання бюджету поточного року. Виконання бюджету Покровської міської територіальної громади у 2022 році відбувалось в нелегких умовах воєнного стану, а також прийняттям на державному рівні законодавчих змін щодо запровадженням низки податкових пільг.

За 2022 рік до загального фонду бюджету Покровської міської територіальної громади надійшло 178,2 млн. грн. міжбюджетних трансфертів, в тому числі з державного бюджету 174,6 млн. грн.

Протягом дії правового режиму воєнного стану по територіях, на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованих, перерахування реверсної дотації до державного бюджету не відбувається. Таким чином вона залишилася у бюджеті Покровської громади і склала 92,4 млн.грн.

Видаткова частина загального фонду бюджету Покровської міської територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 922,5 млн грн, з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, соціального захисту) спрямовано 429,4 млн грн. В тому числі для підготовки до роботи закладів зазначеної сфери в умовах воєнного стану та в осінньо-зимовий період при нестабільності можливого постачання газу, електроенергії було спрямовано 0,5 млн грн на закупівлю генераторів.

Незважаючи на напружений стан виконання бюджету Покровської міської територіальної громади в умовах збройної агресії російської федерації проти України, було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

Крім того, згідно із законодавчо визначеними повноваженнями щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання місцевих програм були передбачені кошти для впровадження повноважень місцевих органів влади в різних сферах діяльності, в тому числі з урахуванням впливу правового режиму воєнного стану.

Так, для забезпечення населення Покровської міської територіальної громади якісними комунальними послугами, підготовку до опалювального сезону 2022/2023 років в умовах активних бойових дій на території області, нестабільного постачання електричної енергії було спрямовано 140,5 млн грн для надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Покровської міської територіальної громади:

  • КП «Покровськтепломережа» 62,6 млн грн,
  • КП «Покровськводоканал» 77,9 млн грн, в тому числі реструктурізація заборгованості КП «Компанія «Вода Донбасу» 15,0 млн грн.

З початком війни рішенням сесії Покровської міської ради мешканці громади були звільнені від сплати за комунальні послуги на період з лютого по жовтень 2022року.

З бюджету Покровської міської територіальної громади було спрямовано кошти на:

  • заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, виконання першочергових заходів в сумі 38,3 млн грн (КПКВ 8110), в тому числі на ліквідацію пошкоджень об’єктів комунальної власності, доріг, житлового фонду, що постраждали в результаті обстрілів території громади з боку державиагресора, формування матеріального резерву для реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій, забезпечення функціонування пунктів незламності (генератори, ліхтарі, вугілля, насоси, створення мережі радіозв’язку, намети та інше);
  • заходи та роботи з територіальної оборони в сумі 27,3 млн грн (КПКВ 8240). З метою протидії воєнним загрозам в особливий період, а також надання допомоги у захисті населення, захисті території Покровської міської територіальної громади та її майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних дій, відповідно до звернень командира Покровського окремого батальйону ТрО кошти спрямовані на функціонування добровольчого формування територіальної громади, життєдіяльність населення громади, громадської безпеки та порядку на території громади.

Видатків, пов'язаних з наданням підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв'язку із введенням воєнного стану спрямовано 2,3 млн грн.

Крім того, необхідно зазначити, що за рахунок коштів бюджету Покровської міської територіальної громади відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Покровської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердженої розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 22.09.2022 № 3рг надано «Субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів в сумі 3,7 млн грн.

У 2022 році було організовано та здійснено роботу із безоплатного забезпечення деревиною паливною населення Покровської міської територіальної громади, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на зазначені цілі витрачено 10,5 млн грн.

НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Впродовж 2022 року Центром надання адміністративних послуг м.Покровськ надавалось 297 послуг, 150 з яких – послуги міської ради.

З моменту запровадження воєнного стану та впродовж довготривалого періоду, ЦНАП м.Покровськ, як і всі інші ЦНАПи Донецької області, мав змогу надавати лише ті послуги, що не потребували  взаємодії з Єдиними та Державними реєстрами. Таким чином, велика кількість послуг, адміністративний збір за надання яких стягувався до місцевого бюджету, не надавалася, а саме: оформлення і видача паспортних біометричних документів, послуги головного сервісного центру МВС, з питань реєстрації актів цивільного стану громадян, послуги ДЗК, а також реєстрація бізнесу і нерухомого майна, та послуги з реєстрації місця проживання.

Таким чином, з 297 послуг загального переліку, кількість адміністративних послуг, які фактично надавалися у період дії воєнного стану, скоротилася до 80 найменувань.

З початку року загальна кількість зареєстрованих заяв склала 10116, з них 6905 – з питань реєстрації місця проживання.

За період дії воєнного стану у 2022 році було відновлено доступ адміністраторів ЦНАП до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, державного реєстру актів цивільного стану та реєстру територіальної громади.

З 2022 року ведеться робота щодо відновлення доступу до Єдиного державного демографічного реєстру: наявні укомплектовані робочі станції (для оформлення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус) з комплектом обладнання для зняття біометричних даних (параметрів), ведеться робота з поновлення підключення до захищених каналів зв’язку Національної системи конфіденційного зв’язку. За даним напрямком продовжуємо працювати і у 2023 році.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Протягом 2022 року з дня початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації проти України на території громади було зруйновано та пошкоджено :

- 587 будинків: з них приватної форми власності - 504 будинки (21 зруйновані та за результатами обстеження спеціально створеною комісією не придатні для подальшого проживання), комунальної форми власності - 82 (1 багатоквартирний будинок зруйнований повністю та за результатами обстеження спеціально створеною комісією не придатний для подальшого проживання), гуртожитків - 1.

З огляду на велику кількість постраждалих об'єктів житлового фонду місцевою владою було запроваджено Програму «Покровчани для покровчан», яка передбачає безоплатне надання приватного або комунального житла особам, які того потребують (житло яких зазнало значних пошкоджень). Умовами цієї Програми скористалися 13 сімей;

 - 3 об'єкти комунального господарства (теплопостачання);

- 1 газопровід.

Протягом 2022 року для сталого проходження опалювального періоду, відвернення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій було придбано за рахунок коштів місцевого бюджету та отримано від міжнародних та благодійних організацій:

 150 генераторів, 50 бензопил, 300 буржуйок, 150 пелетів з будівельними матеріалами, 2000 OSB-плит, 1500 листів шиферу. 500 рулонів руберойду, мастику, плівку, брезент, деревину, понад 40 ємностей різного об'єму для накопичення води. Для забезпечення стабільної роботи котелень громади придбано 2000 тонн вугілля, 70 тонн пелетів.

Завдяки коштам з субвенції державного бюджету у грудні 2022 року для забезпечення мешканців громади паливом житлово-комунальним відділом, як головним розпорядником бюджетних коштів, було придбано 4500 м3 деревини паливної для 2,2 тис. домогосподарств. Станом на 20.01.2023 з них розвезено понад 3500 кубометрів. Додатково силами комунальних підприємств міста мешканцям пільгової категорії було розвезено 1000 м³ деревини.

ДОРОЖНЄ ГОСПОДАРСТВО, ТРАНСПОРТ ТА ЗВ’ЯЗОК

Протягом 2022 року силами відділу транспорту та КП «Покровськавто» на постійній основі вживались заходи з відновлення та встановлення нових знаків організації дорожнього руху на всій території Покровської міської територіальної громади. Для зниження аварійності на перехресті вулиць Центральна та Пушкіна у м.Покровськ відділом транспорту наприкінці року придбано світлофори, встановлення яких заплановано на 2023 рік. Також на цей рік заплановано і відновлення роботи 2 пошкоджених світлофорних об’єктів по вул.Захисників України: в районі пров.Новомосковський та в районі вул.Привольна.

Комунальним підприємством «Покровськавто» у грудні було придбано 2 автотранспортних засоби, які передані на потреби військових формувань.

Відділом транспорту в рамках виконання програми «Доброзичлива медицина» у листопаді-грудні було організовано підвезення мешканців населених пунктів громади до лікарні у м.Покровськ. За два місяці виконано 12 таких рейсів, завдяки чому медичні послуги змогли отримати понад 200 осіб.

Для забезпечення сталого проходження опалювального періоду мешканцям приватного сектору громади з боку відділу транспорту було надано допомогу у розвезенні понад 1200 м³ деревини паливної, яка була придбана за кошти субвенції з державного бюджету.

На виконання програми доступності в рамках пілотного проєкту на перехрестях пр.Шахтобудівників було нанесено спеціальну тротуарну розмітку для осіб з вадами зору. Запровадження таких заходів планується і у 2023 році.

Забезпечення сталого функціонування електронних комунікаційних мереж мобільного зв’язку

Покровською міською військовою адміністрацією відпрацьовується питання щодо безперебійного електропостачання громади, в тому числі й станцій зв’язку. Станом на кінець року разом з компанією ПрАТ «ВФ Україна» відпрацьовано три базових станції мобільного зв’язку: у м. Родинське 1 станція та у м. Покровськ – 2станції, на яких в повному обсязі змонтовано обладнання для подальшого підключення генераторів. Разом із працівниками ПрАТ «ВФ Україна» відпрацьовується можливість підключення додаткових станцій у місті Покровськ.

Покровською міською військовою адміністрацією ведуться перемовини з компанією «Київстар» щодо функціонування належної їй електронної комунікаційної мережі зв’язку на території Покровської міської територіальної громади. Встановлення обладнання проводиться за погодженням з операторами.

 

ОСВІТА

Організації в територіальній громаді освітнього процесу

Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», рішення виконавчого комітету від 25.08.2022 №177 «Про організацію освітнього процесу в закладах освіти Покровської міської ради Донецької області» освітній процес у закладах освіти Покровської територіальної громади розпочався з 01.09.2022 у дистанційному форматі.

З початку 2022-2023 навчального року у закладах освіти організовано дистанційне навчання на платформі Office 365 із застосуванням Тeams. Працівники закладів освіти проводять уроки (заняття) у синхронному та асинхронному режимі відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Систематично створюються відеозаписи уроків та занять, які проводяться в синхронному режимі. Діти, які знаходяться за кордоном та у кого немає світла, зв’язку, мають змогу переглянути відеозаписи, презентації до уроків (занять) та опрацювати необхідний матеріал, виконати завдання у зручний для дитини час, надіслати учителю виконані завдання. Учителі (вихователі) також надають індивідуальні консультації дітям, батькам через Тeams або інші мессенджери (Viber, Facebook, Telegram, WhatsApp), якщо у цьому є потреба. 100% дітей у громаді охопленні освітніми послугами.

Для учнів з окупованих територій продовжується дистанційне навчання в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №9 Покровської міської ради.

У 22 закладах дошкільної освіти та 5 дошкільних підрозділах організовано освітній  процес у дистанційному форматі.

Охоплено дошкільною дистанційною освітою 857 вихованців, що складає 49% від загальної кількості. Організовують освітній процес 176 педагогів (вихователі, керівники музичні, корекційні педагоги та практичні психологи), що складає 51% від загальної кількості.

Для забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти дітей з особливими освітніми потребами (у тому числі з інвалідністю) у 3 дошкільних закладах працюють  інклюзивні групи.

113 вихованців дошкільних закладів з порушенням мови та інтелектуального розвитку отримують індивідуальні освітні послуги від корекційних педагогів під час онлайн занять. Для таких дітей освітній процес здійснюється на основі застосування особистісно-орієнтованих методів навчання з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності.

Педагоги ЗДО дуже тісно співпрацюють з батьками вихованців, кожного тижня організовуються спільні ресурсні зустрічі онлайн, на яких підводяться підсумки освітнього тижня, де діти та батьки діляться своїми досягненнями.

Надання послуг дітям з особливими освітніми потребами

Станом на 01.01.2023 за інклюзивною формою навчання здобувають освіту 49 дітей з особливими освітніми потребами (41 клас) у 10 закладах загальної середньої освіти, де залучено 41 асистент учителя.

Організація роботи з дітьми, які залишилися на території області

Приміщень, які б на 100% відповідали вимогам щодо утримання та експлуатації найпростіших укриттів, в освітніх закладах громади наразі немає. Забезпечити безпечне перебування дітей у консультаційних пунктах немає можливості, тому консультативні пункти працюють в дистанційному режимі, де учні отримують консультації від педагогів, повідомляють про нагальні потреби, отримують психологічну підтримку тощо. Окрему увагу педагоги надають старшокласникам та випускникам, яким необхідно підготуватись до зовнішнього незалежного оцінювання.

Психологічна підтримка усіх учасників освітнього процесу

 Психологи закладів освіти працюють над формуванням стресостійкості та психологічно підтримують всіх учасників освітнього процесу.

Для педагогів міста щотижня проводяться підтримуючі зустрічі. Педагоги мають змогу відвідувати різноманітні заходи:

-          «Психологічна ресурсність освітян»;

-          «Емоційне перезавантаження»;

-          «Здоров’я – цінність нашого життя» тощо.

Для вихованців проводяться в дистанційному форматі тренінгові вправи, арт-терапевтичні та розвивальні заняття, які включають дихальні вправи, психогімнастику, руханки, нейрогімнастику.

Для учнів громади щотижня проходять різноманітні тренінгові та практичні заходи:

-          «Турбота про себе»;

-          «Позитивне мислення»;

-          «Техніки управління тривогою» тощо.

Батьків навчають на батьківських зборах з питань:

-          «Роль емоцій в житті людини під час війни»;

-          «Взаєморозуміння з дітьми - важлива складова успішного виховання»;

-          «Емоційні стани» тощо.

Систематично проводяться індивідуальні корекційні заняття з подолання страхів, тривожності, стресів тощо із здобувачами освіти. Учні Початкової школи №4 взяли участь у Міжнародному проєкті Дафні Шарон – Максимової «Хібуні – терапія».

За запитом проводяться консультації здобувачів освіти, педагогів, батьків, практичних психологів та соціальних педагогів міста.

У закладах освіти впроваджуються програми:

-          «Діти та війна: навчання технік зцілення»

-          «Save the Children»

-          «Self-help plus»

Просвітницька робота здійснюється через особисті електронні кабінети практичних психологів.

Стан евакуації учасників освітнього процесу

Тимчасово переміщені учні і педагоги Покровської ТГ в різні регіони України:

- у Львівську область138 учнів та 17 педагогів;

- у Івано-Франківську область 101 учень та 13 педагогів;

- у Київську область 165 учнів та 9 педагогів;

- у Вінницьку область 135 учнів та 11 педагогів;

- у Черкаську область 137 учнів та 14 педагогів;

- у Чернівецьку область 107 учнів та 7 педагогів.

Переважна кількість здобувачів освіти тимчасово переміщені у Дніпропетровську область: учнів – 893, вчителів – 76.

На сьогодні у Покровській ТГ залишилося 4047 учнів (48%), педагогів – 380 (55%).

Тимчасово переміщені вихованці та вихователі Покровської ТГ в різні регіони України:

-          у Дніпропетровську область 316 вихованців та 37 вихователів;

-          у Вінницьку область 55 вихованців та 10 вихователів;

-          у Черкаську область 22 вихованця та 8 вихователів;

-          у Івано-Франківську область 68 вихованців та 3 вихователя;

-          у Полтавську область 45 вихованців та 6 вихователів;

-          у Київську область 42 вихованця та 4 вихователя;

-          у Львівську область 40 вихованців та 4 вихователя;

-          у Закарпатську область 40 вихованців та 2 вихователя;

-          у Кіровоградську область 37 вихованців та 6 вихователів.

На сьогодні у Покровській ТГ залишилися 771 вихованець (44%), вихователів - 236 (67%).

Облаштування закладів освіти захисними спорудами цивільного захисту/найпростішими укриттями

За відсутністю у закладів освіти діючих об’єктів захисних споруд цивільного захисту Розпорядженням міського голови Покровської міської ради Донецької області від 07.07.2022 №290рг затверджено склад комісії з проведення огляду споруд.

Комісією визначено три заклади освіти, які рекомендовано до використання для укриття учасників освітнього процесу як найпростіших укриттів, а саме:

1. Заклад дошкільної освіти № 21 «Дружний» Покровської міської ради за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н «Лазурний», буд. 6а.

2. Родинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №35 Покровської міської ради за адресою: Донецька область, м. Родинське, вул. Шахтарська, буд. 19.

3. Навчально-виховний комплекс №1 Покровської міської ради за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н «Лазурний», буд. 80.

Підвальні приміщення вищезазначених навчальних закладів рекомендовано до включення до фонду захисних споруд за умови виконання ряду необхідних заходів для приведення приміщення до вимог щодо утримання та експлуатації найпростіших укриттів.

Готується проектно-кошторисна документація щодо реконструкцій, капітальних або поточних ремонтів підвальних приміщень під найпростіші укриття. У ЗОШ №3 виконаний поточний ремонт підвальних приміщень під тимчасове найпростіше укриття.

Органами місцевого самоврядування шляхом переговорів із соціально-відповідальним бізнесом досягнуто домовленостей (на засадах співфінансування) щодо установки модульних укриттів у 18 закладах освіти, де відсутні підвальні приміщення.

Сприяння функціонуванню «пунктів незламності» на базі закладів освіти

У зв’язку зі постійними обстрілами російською федерацією обєктів енергопостачання ,загрозами блекауту та постійними відключеннями споживачів від електромереж,в Покровській громаді було створено  Пункти Незламності в 10 закладах освіти Покровської міської ради: ЗОШ №9, Родинської ЗОШ №35, ЗОШ №3, ЗОШ №12, Гімназії №14, ЗОШ №15, НВК №1, ЗДО №5, ЗДО №8, ЗДО №63. За потреби планується відкрити додаткові 2 Пункти Незламності в ЗДО №7 та в Піщанському дошкільному підрозділі.

Стан евакуації матеріально-технічних цінностей

На виконання наказу відділу освіти Покровської міської ради Донецької області від 27.04.2022 №268 «Про евакуацію на тимчасове зберігання матеріальних цінностей закладів освіти Покровської міської ради Донецької області» та з метою збереження матеріального ресурсу, закладами відділу освіти були евакуйовані матеріальні цінності:

1.         ЗОШ №2 – 1%;

2.         ІРЦ – 5,4%;

3.         Початкова школа №4 – 4%;

4.         ЗОШ №8 – 90%;

5.         ЗОШ №9 – 0,3%;

6.         ЗОШ №15 – 3%;

7.         Ліцей Надія – 1,2%;

8.         ЗДО №11 – 0,5%.

 

Закупівля шкільних автобусів

У минулому році закупівля транспорту для підвезення учнів громади до закладів освіти не проводилась. Але слід зазначити, що згідно Стратегії розвитку освітніх закладів, затвердженої сесією Покровської міської ради у 2021 р,  планується оптимізація закладів освіти сільської місцевості та перепрофілювання їх у гімназії з підрозділом початкової школи, а саме: Лисівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Піщанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів з дошкільним підрозділом, Шевченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №33.

 У зв’язку з цим виникне потреба підвезення учнів 10-11 класів до опорного закладу освіти у м. Покровську – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Покровської міської ради Донецької області. За попередніми даними це 67 учнів 6-ти старостинських округів (Лисівського, Піщанського, Шевченківського, Срібненського, Новотроїцького Новоєлизаветівського).

Планується 3 напрямки підвезення:

- ЗОШ №9 – смт. Шевченко – с. Піщане – ЗОШ №9 (25 км);

- ЗОШ №9 – с. Даченське – с. Зелене – с. Лисівка – с. Новопавлівка – ЗОШ №9  (22 км). 

- ЗОШ №9 – с. Срібне – с. Новоєлизаветівка – с. Новотроїцьке – ЗОШ №9    (63 км).

Придбання транспортних засобів відповідає вимогам Кабінету Міністрів України, оскільки заклад є опорним (рішення міської ради від 23.12.2021   №8/22-8 «Про визначення опорного закладу загальної середньої освіти Покровської міської ради Донецької області»). Станом на 05.09.2022 кількість здобувачів освіти в ньому (ЗОШ№9) становить 1264 особи.

З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти шляхом організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення здобувачів освіти та педагогічних працівників до місця навчання, роботи та у зворотному напрямку, надіслані документи щодо виділення коштів державної субвенції згідно з розпорядженням КМУ від 15.12.2021 №1662-р «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік» на закупівлю 3 шкільних автобусів на умовах співфінансування. Громада виконала свої фінансові зобов’язання шляхом перерахування коштів у розмірі 30% від суми основної закупівлі до обласного бюджету.

Облік пошкоджених та зруйнованих об’єктів освіти

У Покровській ТГ 47 закладів освіти, з них пошкоджені 12: НВК №2, Срібненський ЗЗСО,  ЗОШ №9, Родинська ЗОШ №8, Гімназія №14, Новоєлизаветівський ЗЗСО, Новотроїцький ЗЗСО,  ЗДО №4,7,11,13,43. Пошкоджені заклади внесені до «Графіку відновлення інфраструктури» та «Оцінки збитків завданих інфраструктури та матеріальними активами».

Розпорядженням військової міської адміністрації створено комісію з обстеження пошкоджених закладів освіти. За результатами обстеження пошкоджених закладів складено Акти пошкодження.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, управління соціального захисту населення Покровської міської ради ані на день не припиняло свою роботу та виконувало державні та місцеві соціальні програми, надавало гуманітарну допомогу соціально вразливим категоріям населення нашої громади.

Управління працює не зовсім у звичайному режимі: прийом громадян, проводиться в м. Покровськ, а нарахування коштів виконують спеціалісти управління, які через воєнний стан вимушені були евакуюватися до м. Дніпро (16 осіб). Всі структурні підрозділи взаємодіють у своїй роботі з установами, організаціями та відділами. Через активні бойові дії в області значна кількість спеціалістів евакуювалися, і велике навантаження лягло на плечі тих хто залишився. З початку введення воєнного стану всі працівники були залучені до розвантаження та видачі гуманітарної допомоги, цілодобово чергували у пунктах прийому біженців та екстрено надавали соціальні послуги.

Постійно ведеться робота з евакуації маломобільних верств громади, близько 2,5 тис. осіб отримали консультації щодо евакуації, неодноразово спеціалісти допомагали особам з фізичними вадами потрапити до евакуаційних потягів, а це близько 300 людей з інвалідністю. Також постійно проводився моніторинг осіб, що опинились в складних життєвих обставинах, відомості про яких заносяться у реєстр нужденних та подальшому надається всебічна допомога.

Контингент отримувачів соціальних допомог склав 53826 особи. Для пільгових категорій витрачено з державного бюджету 154 млн 482,3 тис. грн; з обласного 312,05 тис. грн; з коштів Покровської міської громади 36 млн 415, 5 тис. грн.

Згідно з рішеннями Покровської міської ради та розпорядженнями Покровської міської військової адміністрації був прийнятий ряд Положень та місцевих програм для підтримки соціально незахищених верств населення:

  • Прийнято Положення «Про надання допомоги у вигляді твердого палива та дров на період дії воєнного стану окремим категоріям громадян Покровської громади».

виплачені кошти на вугілля з місцевого бюджету на загальну суму 10 млн 864, 5 тис. грн - 703 особам

  • 800 осіб отримали дрова за рахунок коштів місцевого бюджету;
  • згідно з розпорядженням Покровської міської військової адміністрації від 19.12.2022 року № 255рг «Про надання допомоги у вигляді вугілля окремим категоріям громадян для проходження зимового періоду» від Міжнародної організації міграції – на кінець року управлінням прийнято майже 500 заяв.
  • прийнято рішення виконкому «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання осіб Покровської міської територіальної громади, які загинули (померли) внаслідок збройного конфлікту після вторгнення Росії в Україну», на ці заходи виділено у 2022 році 236,8 тис. грн.;
  • протягом 2022 р. з місцевого бюджету отримали компенсацію:
     6 осіб у розмірі 80 тис. грн. за зруйноване житло внаслідок збройного конфлікту після вторгнення Росії в Україну, 10 осіб у розмірі 100 тис.грн. за загиблих рідних внаслідок збройного конфлікту після вторгнення Росії в Україну;
  • внесені зміни до заходів соціальної спрямованості, а саме замість подарункових наборів до Дня людей похилого віку та Міжнародного дня людей з інвалідністю буде надана одноразова грошова виплата у розмірі 400 грн кожному. Загальна сума допомоги склала 113 тис.грн.
  • за рахунок коштів бюджету Покровської міської громади здійснюється виплата одноразової матеріальної допомоги людям з інвалідністю, онкохворим, малозабезпеченим громадянам. Всього 398 осіб отримали матеріальну допомогу, на загальну суму 4 млн 305 тис. грн;
  • у 2022 році проводилась фінансова підтримка ГО «Покровська міська організація ветеранів» та склала 130,7 тис. грн;
  • придбано святкових новорічних подарунків на суму 106,1 тис. грн;
  • забезпечено електроплитами 305 громадян на загальну суму – 299 тис. грн.

Субвенція на дрова складає 10 млн грн, допомогу отримали 1191 особа.

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в управлінні

 В управлінні постійно проводиться інформаційно роз’яснювальна робота з питань соціального захисту населення, а саме:

  • постійно оновлюється інформація щодо надання державних соціальних допомог та послуг у соціальній мережі Facebook на сторінці управління;
  • керівництво та спеціалісти управління постійно співпрацюють з місцевими ЗМІ та надають роз’яснення з питань, які стосуються соціального захисту населення;
  • інформація надається для висвітлення в офіційних джерелах Покровської міської військової адміністраціїради;
  • постійно ведеться робота з розробки та розповсюдження серед відвідувачів управління інформаційних буклетів.

Евакуація громадян

 Спеціалісти управління та територіального центру беруть активну участь в евакуації населення нашої громади. Так була надана допомога в евакуації 387 маломобільним особам. Транспортними засобами управління та терцентру ці люди були доставлені на вокзал та розміщені у вагонах. Не залишаються без уваги і мешканці нашої громади, які знаходяться у  м. Червоноград. Черезгуманітарний хаб, відкритий Покровськю військовою адміністрацією у цьому місті, неоднаразово передавалася гуманітарна допомога  у вигляді дитячих підгузків та дитячого харчування.

Внутрішньо переміщені особи

У зв’язку з вторгненням росії на територію України та запровадженням воєнного стану, значно збільшився контингент внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які перемістилися до Покровської громади з окупованих територій та територій, де ведуться бойові дії. Починаючи з 24.02.2022р у м.Покровськ перемістилися 4500 осіб, яким надані всі види державних допомог, пільг та  гуманітарну допомогу.

            Станом на 01.01.2023 рік в управлінні зареєстровано 19097 громадянина, в тому числі 2165 неповнолітніх, яким надано довідку про надання статусу переселенця. Оформлена щомісячна адресна допомога переселенцям для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово- комунальних послуг. Надано допомогу 2766 особам на суму 94498 тис. грн.

Гуманітарна допомога

Управління забезпечує видачу гуманітарної допомоги мешканцям громади, соціально вразливим категоріям, які перебувають на обліку в управлінні та територіальному центрі соціального обслуговування. За період дії воєнного стану управлінням видано майже 33000 продуктових наборів особам з інвалідністю 1, 2 і 3 групи, особам, які опинились в складних життєвих обставинах, членам громадських організацій соціальної спрямованості, внутрішньо переміщеним особам, особам старше 65+, ветеранам Другої світової війни, дітям війни, малозабезпеченим, багатодітним родинам, матерям-одиначкам, близько 5 тис. наборів гігієни. А всього по місту видано 65 тис. пакунків гуманітарної допомоги.

Також управлінням проводиться видача гуманітарної допомоги, яка була надана Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (офіс Дніпро) (матраци, ковдри, сонячні лампи, набори посуду, набори постільної білизни та ін.)

Також щоденно управління проводить видачу гуманітарної допомоги особам з інвалідністю І групи (у вигляді підгузків, урологічних прокладок, вологих серветок) дітям до 3-х років (памперси, дитяче харчування). На 01.01.2023 було видано більше 3,2 тис. засобів гігієни.

Призначення і виплата державної соціальної допомоги

Управління продовжує проводити виплати державних соціальних допомог, які виплачуються протягом дії воєнного стану. За 2022 рік сума витрат складає 108 млн 286,6 тис.грн.

Державні соціальні допомоги отримують більше ніж 9,7 тис.осіб

Житлову субсидію отримують понад 5,7 тис. домогосподарств.

З метою ефективності прийому населення міста за 12 місяців 2022 року було проведено 80 прийомів фахівцями «мобільного офісу» та керівниками управління. У сільських старостатах було прийнято 951 особу.

 Ведуться прийом і обробка документів на призначення усіх соціальних виплат – 5408 звернень, надано 909 довідок та повідомлень отримувачам субсидій та допомог, проведено 101 письмова консультація. Видано талонів на призначення/подовження державних допомог та субсидій - 9302.

Під час виїзду на домівку були прийняти документи у майже 400 осіб для отримання різних видів держаних соціальних допомог.

Заборгованість з виплат відсутня.

Пільги

Контингент пільгової категорії населення в управлінні соціального захисту населення на початок 2022 року складав 18137 осіб. На сьогодні контингент отримувачів пільг зменшився у зв'язку з евакуацією в інші регіони порівняно з початком року на 1976 і складає 16161 особу.

Всі отримують пільги відповідно до свого статусу та чинного законодавства.

Проводиться робота з забезпечення людей з інвалідністю санаторно-курортними та оздоровчими путівками, технічними засобами реабілітації.

Надання соціальних послуг

Через військову агресію російської федерації доступ до державних реєстрів був закритий, але не зважаючи на це спеціалістами було сформовано, опрацьовано та надано соціальних послуг 1462 отримувачам соціальних послуг територіального центру та центру соціальних служб.

Також постійно проводився моніторинг осіб, що опинились в складних життєвих обставинах, відомості про яких заносяться у реєстр нужденних та подальшому надається всебічна допомога. На 01.01.2023 року на обліку в реєстрі перебуває майже 11 тис. осіб.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання) соціальних послуг Покровської міської ради Донецької області

У місті не припиняє роботу Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Покровської міської ради Донецької області.

З початку збройного конфлікту на обслуговуванні в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перебували 1543 особи:

  • відділення соціальної допомоги вдома (643 чол.);
  • відділення організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги (562 чол.);
  • відділення денного перебування (338 чол.).

За рахунок додаткових фінансових коштів місцевого бюджету створено відділення з надання безкоштовних соціальних послуг «Турбота», яке обслуговує 17 одиноких непрацездатних громадян.

Територіальним центром бездомним громадянам, тих, що жебракують, та малозабезпеченим надається можливість у виборі собі одягу та взуття. Скористувались 1400 громадян. Перукаря терцентру відвідали 1191 особа.

У відділенні денного продовжує функціонувати «Університету третього віку», який на сьогодні налічує п’ять факультетів.

У зв’язку з перебоями водопостачання соціальні робітники забезпечують питною водою отримувачів соцпослуг вдома, за 2022 рік силами робітниць доставлено майже 40,2 т води.

У відділенні денного перебування евакуювалось 72 особи. 22 відвідувачі відділення виїжджали та повернулись. У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги евакуювалось 58 осіб.        Територіальний центр постійно проводить моніторинг осіб, які залишились у місті і отримують соціальні послуги у відділеннях центру задля опіки, визначення потреб та допомоги у підготовці до опалювального періоду.

Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя»

У місті працює  Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя». Центром постійно розширюються реабілітаційні послуги. Згідно з індивідуальною програмою реабілітації та заявами батьків, особи з інвалідністю, яким рекомендовані реабілітаційні послуги, зараховуються на облік до центру. Протягом літа центр надавав послуги за місцем проживання родини. Враховуючі численні зверненя батьків, з жовтня 2022 року центр надає послуги стаціонарно, в звичайному режимі.

Наразі в місті присутні 23 вихованця, які щоденно відвідують центр, та ще 13 осіб отримують послуги онлайн.

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

Фінансування установ і закладів фізичної культури та спорту

(ДЮСШ, центри «Спорт для всіх»).

В 2022 році управлінню сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Донецької області, в цілому за рахунок міського бюджету, згідно рішення міської ради від 23.12.2021 № 8/22-2 «Про місцевий бюджет Покровської міської територіальної громади на 2022 рік» було спрямовано фінансування, згідно затверджених планових асигнування з урахуванням змін за загальним фондом в обсязі 1950,8 тис. грн., в тому числі на КПКФК 1110160 «Апарат управління» – 2302,4 тис. грн., з яких було використано кошти на виплату заробітної плати та енергоносії в сумі 2181,1 тис. грн.., та поточні видатки в сумі 4,3 тис. грн.

На виконання бюджетних програм спортивної діяльності та їх обслуговування місцевим бюджетом було передбачено виділення асигнувань в сумі 17100,7 тис. грн., в тому числі на утримання :

по КПКФК 1115031 «Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл» – 7793,5 тис. грн.,

по КПКФК 1115041 «Утримання та фінансова підтримка спортивних споруд» – 3331,2 тис. грн.,

по КПКФК 1115061 «Забезпечення діяльності місцевих центрів фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та проведення фізкультурно-масових заходів серед населення регіону» – 4686,4 тис. грн.,

по КПКФК 1115063 «Забезпечення діяльності централізованої бухгалтерії» – 1289,6 тис. грн.

Кошти за вищезазначеними бюджетними програмами було спрямовано на виплату :

- захищених статей (заробітна плата та енергоносії) – 15554,4 тис. грн.,

- на поповнення матеріально-технічної бази – 29,5 тис. грн.

- на відшкодування харчування під час змагань в січні, лютому 2022 року – 75047,00 грн.

- на виплату видатків на відрядження – 6500,00 грн.

- стипендії міського голови обдарованим спортсменам – 603,6 тис. грн.

- виплату одноразової грошової винагороди (спортсменам за зайняті призові місця )– 35,5 тис. грн.

- інші поточні видатки незахищеного характеру – 61,20 тис. грн.

За підсумками господарської діяльності в 2022 році, розрахунки з постачальниками енергоносіїв здійснені в повному обсязі, в межах планових призначень. Дебіторська та кредиторська заборгованість відсутні.

По заходах КПКФК 1113133 «Інші заходи молодіжної політики» при плані 105,6 грн., кошти було спрямовано на виплату винагороди спортсменам за високі досягнення у чемпіонатах світу та Європи.

Результати виступів спортсменів громади на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

іЗ 30 квітня по 05 травня на 35 ювілейному Кубку Будапешту, в якому взяли участь півтори тисячі учасників з 22 країн, спортсмени ДЮСШ м. Покровська під керівництвом тренера Віталія Суліми зайняли призові місця у своїх вагових категоріях:

2 місце - Скляр Олег,

3 місце - Худоба Ігор.

Суддя міжнародної категорії Віталій Суліма, провів майстер-клас із змін до міжнародних правил дзюдо для 300 дзюдоїстів з усієї України, які знаходяться на НТЗ в Румунії, (з них 28 спортсменів з Донецької області) та став суддею Чемпіонату Європи, який відбувся на початку травня в м. Софія (Болгарія).

З 1 по 3 липня 2022 року у м. Афіни (Греція) спортсмени ДЮСШ м. Покровська Шумейко Данило та Губа Вікторія, (тренер - Коновалюк Наталія Федорівна) посіли 1 місце на Чемпіонаті Європи з черліденгу серед юніорів в номінації «хіп-хоп дует».

З 15 по 20 серпня на Чемпіонаті Світу зі змішаних єдиноборств ММА (ОАЕ) взяли участь спортсмени ДЮСШ Шеменєв Іван та Пахомов Богдан (тренер-викладач – Пятихатка Артем Миколайович).

З 1 по 12 вересня у м. Ліньяно-Саббядоро (Італія) на Чемпіонаті Європи з регбіліг серед юніорів до 19 років брали участь 3 спортсмени ДЮСШ м. Покровська. Диський Олександр посів 4 місце.

Також зайняли 2 місце в Кубку України з регбіліг серед дорослих м.Львів 01.10.2022р. Дебютували у Суперлізі ЧУ з регбі-7 серед чоловічих команд та посіли 4 місце 08.10.2022 м.Львів.

У червні спортсмен відділення гирьового спорту ПМЦФЗН «Спорт для всіх» Леон Білицький став срібним призером чемпіонату Світу з гирьового спорту у Португалії;

- у вересні в місті Ковель Волинської області двоє вихованців відділення мотоциклетного спорту ПМЦФЗН «Спорт для всіх» стали срібними призерами Чемпіонату України з мотокросу серед молоді та дорослих;

- у жовтні в місті Карлові Вари (Чеська Республіка) відбувся Кубок Світу та Чемпіонат Світу з карате WKC, в якому вихованка відділення карате WKC ПМЦФЗН «Спорт для всіх» посіла 5 місце;

- у жовтні в місті Буча проходив Кубок України з мотокросу, в якому вихованці відділення мотоциклетного спорту ПМЦФЗН «Спорт для всіх» у класі МХ2 зайняли наступні місця: 2 місце - Тимур Ляшенко, 3 місце – Артур Ляшенко;

- у жовтні в місті Полтава пройшов Всеукраїнський турнір з волейболу серед ветеранів пам?яті Олімпійського чемпіону ЗМС, ЗТУ Станіслава Люгайло, в якому команда міста Покровська зайняла перше місце;

- у грудні в місті Київ відбувся Чемпіонат України з карате WKC серед дорослих, молоді, юніорів, юнаків та дітей, в якому вихованка відділення карате WKC ПМЦФЗН «Спорт для всіх» Руфф Софія зайняла 3 місце (розділ куміте);

Підтримка спортсменів громади заохоченнями

(стипендії і винагороди тощо).

З метою підтримки і стимулювання розвитку спорту у Покровську, морального і матеріального заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів, призначено стипендії перспективним спортсменам громади з олімпійських, неолімпійських видів спорту, спортсменам з інвалідністю, які здатні забезпечити успішний виступ на чемпіонатах і Кубках області, України, Європи. У 2022 році стипендії у розмірі 1000, 1100 та 1200 грн отримали 45 спортсменів у залежності від вікових категорій. У тому числі стипендії отримали 20 спортсменів з неолімпійських видів спорту.

Також, з метою відзначення спортсменів та тренерів громади, досягнення яких сприяють підвищенню спортивного рейтингу Донецької області, заохочення до успішних виступів на різнорівневих чемпіонатах та офіційних спортивних змаганнях, підвищення їх соціального захисту, відповідно до Порядку виплати одноразових грошових винагород, у 2022 році Управлінням сім’ї, молоді та спорту було здійснено виплати одноразових грошових винагород спортсменам за зайняті призові місця. Загальна кількість спортсменів та тренерів, що отримали грошову винагороду – 7 осіб.

КУЛЬТУРА

Надання позашкільної мистецької освіти.

Позашкільну мистецьку освіту Покровської ТГ здійснюють КПСМНЗ «Покровська музична школа ім.М.Д.Леонтовича» та КПСМНЗ «Родинська музична школа» за такими напрямами:

- художньо-естетичний, що забезпечує розвиток творчих здібностей, обдарувань та набуття здобувачами практичних навичок, опановування знаннями у сфері вітчизняної і світової культури та мистецтва;

- мистецький, що забезпечує набуття здобувачами спеціальних мистецьких виконавських компетентностей у процесі активної мистецької діяльності.

У закладах працюють відділи: фортепіанний, народний, вокальний, струнно-смичковий, теоретичний. Контингент здобувачів освіти, протягом року зменшився на 23% та складає - 150 учнів.

Навчально-виховний процес здійснюється згідно з навчальним планом, за освітніми програмами початкової мистецької освіти для осіб з особливими освітніми потребами та інших громадян незалежно від віку відповідно до їхніх потреб і запитів.

Матеріально-технічне та фінансове забезпечення закладів культури, що перебувають в комунальній власності територіальної громади.

 У 2022 році Відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради Донецької області, в цілому за рахунок міського бюджету, згідно з рішенням міської ради від 23.12.2021р. № 8/22-2 «Про місцевий бюджет Покровської міської територіальної громади на 2022 рік» було спрямовано фінансування, згідно з затвердженими плановими асигнуванннями з урахуванням змін за загальним фондом в обсязі 30776,9 тис. грн., за спец.фондом 245,2 тис. грн., в тому числі на КПКФК 1010160 «Апарат управління» - 695,0 тис.грн., з яких було використано кошти на виплату заробітної плати в сумі 689,5 тис.грн.,та поточні видатки 5,5 тис. грн.

На виконання бюджетних програм культурної діяльності та обслуговування місцевим бюджетом було передбачено виділення асигнувань в сумі 31022,1 тис.грн.

Кошти за бюджетною програмою було спрямовано на виплату:

  • захищених статей (заробітна плата та енергоносії )29371,0 тис.грн.
  • на поповнення матеріальнотехнічної бази – 1008,2 тис.грн.
  • на виплату видатків на відрядження – 16165,00 грн.
  • стипендії міського голови обдарованим дітям 181,2 тис.грн.
  • інші поточні видатки незахищеного характеру 445,5 тис.грн.

За підсумками господарської діяльності в 2022 році, розрахунки з постачальниками енергоносіїв здійснені в повному обсязі, в межах планових призначень.

Для збереження кадрового потенціалу закладів культури, у т.ч. отримання галузевої освіти, закріплення молодих спеціалістів у закладах культури було вжито наступні заходи: задля формування та розкриття творчих здібностей різновікових груп населення, залучення нових учасників художньої самодіяльності постійно оновлюються сторінки соціальних мереж та Інтернет висвітлюючи діяльність та досягнення працівників галузі культури; проводяться виплати надбавок працівникам закладів у розмірі до 50% посадового окладу за високі досягнення у праці, здійснюється преміювання за сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, відродження духовних традицій, популяризацію національної творчості; заклади культури забезпечуються відповідною матеріально-технічною базою задля створення належних умов праці спеціалістів галузі.У зв’язку з воєнним станом, у разі необхідності (за угодою сторін), для тимчасово переміщених працівників встановлюється дистанційна форма роботи, надаються карантинні відпустки без збереження заробітної плати, у деяких випадках оформлюється простій.

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Стан підписання договорів закладами охорони здоров’я громади с НСЗУ

За звітній період були підписані договори із Національною службою здоров’я України:

1) КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» – укладені договори з НСЗУ про надання медичних послуг населенню за програмою медичних гарантій за 17 пакетами:

-          Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару;

-          Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

-          Медична допомога при гострому мозковому інсульті;

-          Медична допомога при пологах;

-          Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках;

-          Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;

-          Мамографія;

-          Гістероскопія;

-          Езофагогастродуоденоскопія;

-          Колоноскопія;

-          Діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини (та підозрою на ВІЛ);

-          Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

-          Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2;

-          Ведення вагітності в амбулаторних умовах;

-          Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуацій;

-          Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня;

-          Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

 

2) КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» - за 3 пакетами:

-          Первинна медична допомога;

-          Туберкульоз на первинному рівні;

-          Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

3) КНП «Покровська міська лікарня» Покровської міської ради Донецької області –за 5 пакетами:

-          Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;

-          Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

-          Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;

-          Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

-          Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня.

 

4)  КНП «Родинська міська лікарня» – за 10 пакетами:

-          Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

-          Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;

-          Гістероскопія;

-          Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

-          Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям;

-          Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату;

-          Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи;

-          Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2;

-          Стоматологічна допомога дорослим та дітям;

-          Ведення вагітності в амбулаторних умовах.

5) КП «Покровська міська стоматологічна поліклініка» Покровської міської ради Донецької області – за 1 пакетом:

-          Стоматологічна допомога дорослим та дітям

Стан фінансування з місцевого бюджету

закладів охорони здоров’я Покровської міської ради Донецької області за 2022 рік

За  2022 рік заклади охорони здоров’я Покровської міської ради Донецької області були профінансовані з місцевого бюджету на суму 43 555,82 тис. грн.

1) КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» -  профінансовано заходів на суму 7 043,13 тис. грн.

На виконання програми «Місцеві стимули для медичного персоналу», витрачено        14,0 тис. грн. На навчання 1 студента у медичному університеті на сімейного лікаря з подальшим його працевлаштуванням.

Для забезпечення пільгової категорії населення медикаментами виписано 349 пільгових рецепти на суму 942,0 тис.грн.

Для забезпечення онкологічних хворих лікарськими засобами виписано 98  пільгових рецепти на суму 106,0 тис.грн.

Забезпечення хворих на орфанні захворювання лікарськими засобами 11 дорослих хворих на суму 496,3 тис.грн. та 5 дітей на суму 57,60 тис.грн.

Забезпечення дітей, хворих на фенілкетонурію продуктами лікувального харчування      3 особи на суму 542,40 тис.грн.

Для своєчасного проведення туберкулінодіагностики у дітей 4-14 років було витрачено 70,95 тис.грн. (1050 дітей).

На програму фінансового забезпечення надання первинної медико-санітарної допомоги населенню, яка мешкає на територіях, що приєдналися до Покровської громади було витрачено 645,60 тис. грн.  Також проведено безкоштовні медогляди населення (134 осіб), які мешкають на сільських територіях, на суму 28,53 тис.грн.

З нагоди  професійного свята Дня медичного працівника була виплачена премія працівникам всіх медичних закладів (162 особи) у сумі 229,1 тис.грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено 2 569,89 тис.грн.

На заходи, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності населення громади (на придбання медикаментів та медичних виробів), в тому числі евакуйованого населення, виділено 169,87 тис.грн..

На заходи, спрямовані на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню, виділено 160,0 тис.грн. на придбання медикаментів та медичних виробів.

На заходи, пов’язані з орендою приміщень та відшкодування енергоносіїв в рамках реалізації заходів з релокації (надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану) виділено 1 010,89 тис.грн.

2) КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» (КЛІЛ) -  профінансовано заходів на суму 24 893,11 тис.грн.

Проведено досліджень на ВІЛ-інфекцію та обстеження ВІЛ-інфікованих пацієнтів на  суму 78,05 тис. грн.

Забезпечено продовольчими пакетами на амбулаторному лікуванні - 10 осіб на суму 16,68 тис.грн.

Для проведення профілактичної імунізації населення придбано 40 доз вакцини «Індіраб» на суму 18,61 тис.грн.

Для забезпечення 17 осіб пільгової категорії населення медикаментами виписано пільгові рецепти на суму 31,99 тис. грн.

Забезпечено 2 особи слуховими апаратами на суму 190,00 тис.грн.

Забезпечено 43 дорослих людей з інвалідністю та 29 дітей з інвалідністю засобами особистої гігієни на суму 1 354,32 тис.грн.

З нагоди  професійного свята Дня медичного працівника було виплачено премію працівникам лікарні (290 осіб) у сумі 320,66 тис.грн.

Виплачена заробітна плата з нарахуваннями працівникам лікарні у сумі 8 876,11 тис.грн.

Проведено роботи на суму 3 769,01 тис.грн. за об’єктом: Капітальний ремонт частини приміщень 1-го поверху громадського будинку з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами КНП "Покровська клінічна ЛІЛ" по вул.Руднєва, 73а, м.Покровськ, Донецька обл.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено 9 737,68 тис.грн.

На заходи, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності населення громади, в тому числі евакуйованого населення, виділено 500,0 тис.грн. на придбання медикаментів та медичних виробів.

3) КП «Покровська міська стоматологічна поліклініка» - профінансовано заходів на суму 1 887,61 тис. грн.

Надано стоматологічних послуг 524 особам пільгової категорії та зроблено зубопротезування 25 особам на суму  211,8 тис.грн.

На 37,56 тис.грн. були придбані засоби, медикаменти, перев'язувальні матеріали та вироби медичного призначення. На 28,60 тис.грн. було придбано паливно-мастильні матеріали.

Було витрачено 85,65 тис.грн. для придбання користування програмними комплексами (бухгалтерський облік та розрахунок заробітної плати).

З нагоди  професійного свята Дня медичного працівника було виплачено премію працівникам лікарні (10 осіб) у сумі 17,20 тис.грн.

Виплачена заробітна плата з нарахуваннями працівникам стоматологічної поліклініки у сумі 1 252,17 тис. грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено 254,63 тис.грн.

4) КНП «Родинська міська лікарня» - профінансовано заходів на суму 2 598,19 тис. грн.

З нагоди  професійного свята Дня медичного працівника була виплачена премія працівникам лікарні (45 осіб) у сумі 70,6 тис.грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено 1 952,59 тис.грн.

На заходи, пов’язані з орендою приміщень та відшкодування енергоносіїв в рамках реалізації заходів з релокації (надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану) виділено 575,0 тис.грн.

5) КНП «Покровська міська лікарня» - профінансовано заходів на суму 5 627,38 тис. грн.

Виплачена заробітна плата з нарахуваннями працівникам лікарні (130 осіб) у сумі            1 010,06 тис. грн..

Проведено поточний ремонт даху (м`якої крівлі) стерилізаційної на суму 98,5 тис.грн.

Проведено безкоштовні медогляди населення (200 осіб), які мешкають на територіях, що приєдналися до Покровської громади, на суму 89,77 тис.грн.

З метою поліпшення матеріально-технічної бази  було придбано вимірювач артеріального тиску ВАТ41-2 та комплекс діагностичний CARDIO на загальну суму                  120,0 тис.грн.

З нагоди  професійного свята Дня медичного працівника була виплачена премія працівникам лікарні (83 особи) у сумі 104,0 тис.грн.

На оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено 4 103,9 тис.грн.

На заходи, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності населення громади, в тому числі евакуйованого населення, виділено 101,15 тис.грн. на придбання медикаментів та медичних виробів.

6) Відділу охорони здоров’я Покровської міської ради Донецької області профінансовано заходів на суму 1 506,44 тис. грн.

Відділом охорони здоров’я було придбано медичне обладнання для покращення матеріально-технічного оснащення КНП "Покровська міська лікарня" у сумі 1 506,44 тис. грн., а саме: стерилізатор сухожаровий, апарат штучної вентиляції легень, ультрафіолетова камера «Панмед»-5М, відсмоктувач електричний "МЕДИКА", лазерний коагулятор універсальний "ЛІКА-ХІРУРГ", протипролежневий секційний матрац з компресором Folee, цифрова ультрозвукова вана (мийка) Jeken TUC-10л.

Кількість працюючих фармацевтичних закладів

Аптека «Вітанія»:

  • м. Покровськ, вул. Маршала Москаленка, 144/1
  • м. Покровськ, пр-т Шахтобудівників, 40/45

Аптечна мережа «САЛЮС ФАРМ»:

  • м. Покровськ, м-н Шахтарський, 30
  • м. Покровськ, вул. Руднєва, 73ж
  • м. Покровськ, вул. Європейська, 90

Аптечна мережа «САЛЮС ФАРМ ПЛЮС»:

  • м. Покровськ, вул. Торгівельна, 16
  • м. Покровськ, вул. Руднєва, 73д

Аптечна мережа «Фармація»:

  • м. Покровськ, вул. Поштова, 34

Аптечна мережа «Бажаємо здоров’я»:

  • м. Покровськ, м-н Шахтарський, 4
  • м. Покровськ, пр-т Шахтобудівників, 10

Аптечна мережа «Юпітер»:

  • м. Покровськ, пл. Шибанкова, 3
  • м. Покровськ, м-н Південний, 3
  • м. Покровськ, вул. Туманова, 17
  • м. Покровськ, вул. Шмідта, 151б
  • м. Покровськ, вул. Європейська, 72
  • м. Покровськ, вул. Степана Бовкуна, 2
  • м. Родинське, вул. Краснолиманська, 50
  •  

Аптека ФОП Піддубний А.А.:

  • м. Покровськ, вул. Лізи Чайкіной, 57
  • м. Покровськ, вул. Руднєва, 73д

Перелік аптечних закладів, що беруть участь в Урядовій програмі «ДОСТУПНІ ЛІКИ»:

Аптека «Вітанія»:

  • м. Покровськ, вул. Маршала Москаленка, 144/1,
  • м. Покровськ, пр-т Шахтобудівників, 40/45.

Аптека «Бажаємо здоров’я»:

  • м. Покровськ, м-н Шахтарський, 4
  • м. Покровськ, пр-т Шахтобудівників, 10

Перелік аптечних закладів, які забезпечують препаратом інсуліну:

  • Аптека «Вітанія»: м. Покровськ, вул. Маршала Москаленка, 144/1,
  • Аптека «Фармація»: м. Покровськ, вул. Поштова, 34

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

19

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

23

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію