• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську на базі терцентру відкрито соляну кімнату

eye

395

23.01.2023 12:50

Новини громад

img

Розширити соціальні послуги та проводити галотерапію для мешканців громади фахівцям УСЗН вдалось у рамках реалізації проєкту GIZ.

За словами начальниці УСЗН Ірини Бонзюх, ще 2 роки тому серед 20 міст України Покровськ був обраний містом-переможцем у реалізації міжнародного проєкту щодо розширення соціальних послуг для населення.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб до нашої громади залучити гранти міжнародних організацій. За кошти німецької урядової організації GIZ у терцентрі був виконаний ремонт, завезені нові меблі, спортивне обладнання, тренажери та відкрито сольову кімнату», - розповіла Ірина Бонзюх.

Сольова кімната, яка працює вже тиждень, побудована на найвищому технологічному рівні з аудіо- та світлотерапією. Крім того, вона оснащена галогенератором, який діє, як сольовий аерозоль.

Усі корисні властивості галотерапії на собі вже мають змогу відчути вихованці реабілітаційного центру «Милосердя», які вже протягом 6 днів відвідують кімнату.

«Сьогодні дітям з інвалідністю приділяється особлива увага. До нас прислуховуються, з нами радяться і пропонують нові послуги. Одна з таких – відвідання сольової кімнати. Ми взяли у лікарів усі необхідні довідки та почали ходити на сеанси. Всі наші дітки мають тяжкі захворювання, тож галотерапія – це додаткова можливість покращити дихання, очистити легені, а також розслабитись. Ми дуже вдячні за таку ініціативу», - зазначила мати вихованця центру «Милосердя» Людмила Фоменко.

Одночасно у соляній кімнаті можуть знаходитись п`ять осіб. Усі сеанси супроводжує медична сестра терцентру Ганна Іващенко. За переконанням жінки, перебування у соляній кімнаті позитивно впливає на організм, він насичується іонами солі, має імуномоделюючу та протизапальну дію. Крім того, позитивно вливає на нервову систему – у приміщенні грає спокійна музика, тож під час сеансу людина може максимально розслабитись.

«Сподіваємось, що соляна кімната стане родзинкою терцентру. Ця послуга буде доступна не лише для відвідувачів терцентру, а й усіх мешканців Покровської ТГ. Ми вдячні німецькій урядовій організації GIZ, завдяки якій вдалось реалізувати цей проєкт», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Крім соляної кімнати для відвідувачів терцентру облаштований спортивний куток з тренажерами, медичним обладнанням та масажним кріслом. Медична сестра може виміряти тиск, температуру.
Скористатись такими послугами можуть усі бажаючі, але за призначенням сімейного лікаря.

«За рахунок коштів Покровської МВА можуть скористатись послугами соціального оздоровлення представники пільгових категорій населення – це особи з інвалідністю, ті, хто постраждав в наслідок збройної агресії рф, діти-сироти, особи, у яких сукупний дохід становить менш як два прожиткові мінімуми. Для усіх інших, хто не входить до цього переліку, послуга є платною і становить 66, 46 гривень за час відвідування сольової кімнати», - розповіла т.в.о.директорки Терцентру Тетяна Шабанова.

Для того, аби відвідувати сольову кімнату, отримати відповідне направлення від сімейного лікаря, звернутись до УСЗН з пакетом документів та написати заяву.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Керівництво Покровської МВА шукає шляхи підтримки мешканців громади, що опинилися у складній життєвій ситуації 

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо провела зустріч з представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, під час якої були обговорені питання щодо можливої подальшої співпраці з благодійниками.    

eye

6

Новини громад

23 квітня 2024 10:00

Гаджети для учнів: заклади середньої освіти у Покровській громаді отримали нові хромбуки від Save the Children

Керівники навчальних закладів отримали 24 хромбуки Lenovo від відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво Save thе Сhildren в Україні».

eye

7

Новини громад

23 квітня 2024 09:30

Спільні ініціативи в вирішенні гуманітарних питань: відбулась зустріч з представниками БО World Central Kitchen

Заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо разом із начальницею управління з питань забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Покровської РДА Надією Масло розглянули шляхи співпраці з благодійниками у гуманітарних питаннях.

eye

30

Новини громад

22 квітня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію