• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування розвиває нові напрямки

eye

613

13.01.2023 12:45

Новини громад

img

Медики Покровської КЛІЛ пройшли навчання з надбання додаткових спеціалізацій і вже найближчим часом у медзакладі з`являться фахівці з реабілітації, судинної хірургії, цистоскопії, узі-діагностики, а також надання паліативної допомоги.

Як розповідає генеральний директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін, вже давно планувалось вдосконалити або розширити спеціалізацію медиків та відкрити додаткові відділення. Але війна внесла свої корективи. 

З перших її днів лікарі  перейшли виключно на зняття гостроти захворювання та надання екстреної медичної допомоги. 
«Пацієнти у лікарні були завжди. Це люди, які приїжджали із прифронтових регіонів, і яких не хотілося ще раз кудись переселяти. Тому для узаконення їхнього перебування та отримання необхідних виплат на медикаменти, харчування та інші витрати закладу, було прийняте рішення про придбання додаткових пакетів НСЗУ», - розповідає Юрій Бородін. 

Зокрема мова йде про пакет реабілітаційний, до складу якого входять 2 амбулаторних, 1 неврологічний та 1 травматологічних. Всі ці види реабілітації об’єднує стаціонарне відділення. Звичайно, це потребує не лише додаткової території, де розміститься не менше 30 ліжок і відповідний вимогам фізкультурний зал, а й додаткової спеціалізації лікарів.

Для розміщення відділення реабілітації в лікарні звільнили другий поверх. А медиків з необхідною спеціалізацією зібрали в один колектив, який очолить Інна Олександрівна Личик. Раніше жінка керувала відділенням переливання крові і зараз, разом із ще 6 лікарями, пройшла додаткову спеціалізацію. 

Планують у КЛІЛ розвивати також паліативну допомогу. 

«Не зважаючи на те, що керівництво громади закликає до евакуації і відправки важких хворих якомога далі від фронту, таких пацієнтів багато. Зокрема, це літні люди, які не хочуть виїжджати з міста, - говорить Юрій Бородін. - З огляду на ситуацію, до таких хворих ми вирішили поставитись з розумінням і вирішили збільшити кількість ліжко-місць для надання саме паліативної допомоги. Є 6 лікарів, які пройшли відповідне навчання, і 12 працівників середнього медичного персоналу». 

Також у Покровській КЛІЛ було прийняте рішення придбати додатковий пакет НСЗУ з надання мобільної допомоги пацієнтам вдома: виміряти тиск, зробити ін’єкцію, поставити крапельницю. Особливо така послуга важлива людям з інвалідністю. 
Розглядається також розвиток судинної медицини, проведення лапароскопії, апаратної діагностики. Планів багато і їх покровські медики поступово втілюють у життя.

«Таких лікарень, як Покровська КЛІЛ, в Донецькій області немає. Госпітальний округ зосереджений тут і зараз, кількість пацієнтів збільшилась. Сьогодні зайнято 114 ліжок. Минулого року ми зробили 787 операцій. Обладнання майже усе повернули, які вивозили в евакуацію. Працюємо над вдосконаленням професійних навичок, розвиваємо медзаклад та докладаємо зусиль, щоб наші мешканці були живі та здорові», - підсумовує Юрій Бородін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

12

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

60

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

25

Новини громад

28 березня 2024 16:50

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію