• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Олег Фролов взяв участь у міжнародній зустрічі присвяченій актуалізації питань трансформації вугільних регіонів в Україні

eye

353

10.01.2023 17:04

Новини громад

img

На зустрічі високого рівня були присутніми представники Європейського Союзу: Виконавчий віцепрезидент Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс, представниця кабінету Франса Тіммерманса Александра Томчак, Міністр-радник з питань енергетики Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт. Україну представляли: Міністр енергетики України Герман Галущенко, заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков, Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики України Роман Андарак та представники громад трьох вугільних регіонів України – Донеччини, Львівщини та Волині. Організатором зустрічі виступив керівник відділу енергетики ГО "Екодія" Костянтин Криницький.

Франс Тіммерманс, який приїхав в Україну для зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, опікується питаннями Європейської Зеленої угоди (European Green Deal) та першого Європейського Кліматичного закону. У зоні його відповідальності – декарбонізація та “озеленення” ЄС шляхом відмови від викопного палива та шляхом втілення більш амбітних кліматичних цілей. Франс Тіммерманс також відповідає за зниження залежності Європи від російських вуглеводнів, а його кабінет – один зі співавторів нафтового бойкоту ЄС. Представниця його кабінету Олександра Томчак відповідає за справедливу трансформацію, зокрема шахтарських регіонів, та координує роботу навколо Фонду Справедливої трансформації для країн ЄС (Just Transition Fund).

Саме Франс Тіммерманс став ініціатором проведення зустрічі з представниками вугільних громад, аби почути про їхні напрацювання та перспективи, а також про складнощі та потреби з перших вуст.

Олег Фролов розповів про роботу, яка проводилася в рамках Платформи сталого розвитку та про головні проєкти, що були напрацьовані нашою громадою у плані заходів до Стратегії трансформації вугільних громад Донецької області до 2030 року.

«Наші громади зробили достатньо великий обсяг роботи на шляху до справедливої трансформації і отримали величезний досвід. Сподіваємося, незабаром будемо святкувати перемогу над нашим ворогом і, безумовно, далі розпочнеться процес відновлення нашої країни, – зазначив Олег Фролов. – Я висловлю спільну думку, якщо скажу, що дуже важливим є залучення представників муніципалітетів у процеси планування відновлення, напрацювання Стратегії відновлення. Шахтарські громади готові стати пілотними громадами, прикладами зеленого відновлення економіки України».

Міський голова Червонограду Андрій Залівський зазначив важливість “озеленення” екстреної допомоги Україні: разом з генераторами, які дуже потрібні нашій країні, також необхідно давати обладнання відновлюваної енергетики – сонячні панелі, теплові насоси тощо. Це, на його думку, особливо важливо для критичної соціальної інфраструктури – лікарень, водоканалів, тепломереж тощо.

Міський голова Нововолинська Борис Карпус говорив про те, що майбутні міжнародні фінансові механізми забезпечення відновлення України (різного роду фонди та платформи) мають містити можливість прямої участі громад. На його думку, не можна централізувати увесь процес на державному рівні, необхідно залишити можливості громадам подавати проєктні ідеї та отримувати пряме фінансування.

Зустріч пройшла плідно. Учасники обмінялися важливими ідеями, щодо процесу декарбонізації та подальшої співпраці у відновленні країни.  Підсумовуючи, Франс Тіммерманс наголосив на важливості дослухатися до думки вугільних громад під час трансформації та відновлення економіки України і пообіцяв донести меседжі, що прозвучали від представників громад, Прем’єр-міністру України, на зустріч з яким він прямував одразу після проведених обговорень. 

Які теми підіймав Виконавчий віцепрезидент Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс під час візиту до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля ви можете дізнатися за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/news/denys-shmyhal-i-frans-timmermans-obhovoryly-posylennia-enerhetychnoi-stiikosti-ukrainy 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

47

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ.

eye

20

Новини громад

23 квітня 2024 11:34

Фахівці пересувного банку відвідали Першотравневий старостинський округ

Для наближення банківських послуг мешканцям прифронтових громад на Донеччині працює пересувне відділення «Ощадбанку». Цього тижня воно працювало в с.Котлине, що входить до Першотравневого СО.

eye

22

Новини громад

23 квітня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію