• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проходження опалювального сезону та аналіз водного господарства: відбулась апаратна нарада керівників громади

eye

355

10.01.2023 16:35

Новини громад

img

10 січня начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів чергову нараду зі своїми заступниками, під час якої обговорили питання усіх сфер життєдіяльності громади у воєнний час.

Зазвичай, особливу увагу приділили комунальній галузі, працівники якої працюють над усуненням аварійних ситуацій. 

Насамперед це питання централізованого теплопостачання у селищі Динасового заводу та водопостачання у громаді в цілому. 

«Наразі залишаються без опалення 14 житлових будинків, працюють бригади над відновленням подачі теплоносія мешканцям цієї частини міста. Аби підтримати громадян, було прийняте рішення організувати роботу пересувного пункту незламності саме у селищі Динзаводу. Тож завтра, 11 січня з 10.00 до 16.00 біля будинку №14 по вулиці Таманова буде працювати такий об`єкт. Вода на місто подається за графіком. Є порив на західному водоводі у районі КПД, задіяна спецтехніка, роботи тривають», - розповів Олексій Стебель. 

Щоб забезпечити водою усі соціально важливі заклади міста, продовжується збір потреб щодо буріння свердловин. 

«Аби приймати будь-які управлінські рішення, треба зробити глибокий аналіз водного господарства, - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. – Ми й надалі шукаємо альтернативні джерела водопостачання, аналізуємо щоденну потребу в воді та її споживання серед місцевих мешканців, працюємо із донорами, щоб максимально облаштувати наші об`єкти критичної інфраструктури та зробити їх роботу автономною». 

Під час наради також була оговорена тема щодо стану доріг та проведення їх ремонтів. Як зауважила Наталія Іваньо, особливо треба звернути увагу на дороги приєднаних територій, які перебувають у незадовільному стані. 

Продовжується у громаді збір заявок на отримання твердого палива за державною програмою «єДрова», а також від Міжнародної організації з міграції. Вже 471 домогосподарство отримало дрова, ще чекають на деревину близько 800 мешканців громади. 

Медичні установи продовжують працювати у звичному режимі. За словами Маргарити Ідрісової, днями лікарі пройшли навчання з надбання додаткових спеціалізацій. Тож, найближчим часом у Покровській КЛІЛ з`являться фахівці з реабілітації, судинної хірургії, цистоскопії, будуть сформовані виїзні бригади з надання паліативної допомоги, а також планується відкриття відділення з апаратної діагностики.

Продовжує надходити до громади гуманітарний вантаж. Лише за останній тиждень мешканцям було видано близько 10 тисяч продуктових наборів. 
Також були отримані паливні брикети, які інспектори самоорганізації населення розвезли по укриттям згідно із заяв старших будинків. 
Як повідомила Наталія Іваньо, допомогу отримують не лише жителі Покровської ТГ, а й ті, хто сьогодні знаходиться в евакуації за межами рідного міста. 

16 січня в Чернівцях відкривається черговий гуманітарний хаб, де ВПО матимуть змогу отримати допомогу за різними напрямками: соціальну, психологічну та гуманітарну. 

«Громада увійшла в новий рік, сподіваємось, що він буде переможним. Для себе ставимо нові плани та задачі, у першу чергу, це стале проходження зимового періоду та підготовка до можливих блекаутів», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію