• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники громади підбили підсумки тижня та позначили плани на майбутнє

eye

407

27.12.2022 17:29

Новини громад

img

Щовівторка, традиційно, перші керівники громади збираються на апаратну нараду, щоб звітувати очільнику Покровської МВА про обсяги виконаних робіт та позначити найбільш проблемні питання, які потребують вирішення. 

Ще донедавна таким питанням була відсутність опалення у багатоквартирних будинках селища Динасового заводу. Через постійні зупинки котельні та гідроудари на внутрішніх мережах декілька тижнів поспіль місцеві мешканці не отримували теплоносій. Зусиллями працівників КП «Покровськтепломережа» зараз майже всі багатоповерхівки з опаленням. 

Для забезпечення безперебійної роботи котелень у випадку відсутності  електропостачання очікується надходження генераторів. 

Днями 5 альтернативних джерел живлення має надійти від постійного партнера громади – компанії «Метінвест». 

Торкнулись керівники й питання щодо водозабезпечення, а саме облаштування та впорядкування роботи пробурених свердловин. 

«Сьогодні проблеми з водопостачанням до кінця не вирішені. Триває пошук альтернативних джерел водопостачання: згідно з графіком відбувається реалізація обласного проєкту щодо очищення шахтних вод та продовжується буріння додаткових скважин. Є певні труднощі, але ми працюємо над їх вирішенням", - зауважив заступник очільника Покровської МВА Олексій Стебель. 

У рамках державної програми «Є дрова» за сприянням фахівців транспортного відділу та дільниці «Зелене господарство» у старостинських округах почали розвозити дрова. 
Працюють Пункти Незламності, де під час тривалої відсутності електроенергії чи опалення громадяни можуть погрітися, зарядити гаджети. 

Окрему увагу під час засідання було приділено дотриманню мешканцями пожежної безпеки. Керівники громади обговорили надзвичайну подію, яка сталась вчора в одному з житлових будинків мікрорайону «Лазурний» та дійшли згоди щодо посилення протипожежних заходів на території громади. 

Щодо роботи об’єктів соціального та медичного напрямку, то вони працюють у звичному режимі. Мешканці Покровської ТГ в повному обсязі отримують усі види послуг. 

Як розповіла заступниця очільника Покровської МВА Маргарита Ідрісова, гірникам, постраждалим під час надзвичайної пригоди на одному з місцевих вугільних підприємств наприкінці минулого тижня, надано необхідну допомогу та направлено у лікарню м. Дніпро.

 Триває надходження до громади та видача гуманітарної допомоги. За останній тиждень видано понад 8,5 тисяч продуктових наборів. 

Також надійшло дитяче харчування, буржуйки, ліхтарі та 10-літрові ємності для води. 

Окрему увагу приділили на апаратній нараді старостинським округам.

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, потреби мешканців приєднаних територій постійно перебувають під пильною увагою керівництва громади. У старостатах працює громадський транспорт, організовано підвезення води, енергетики оперативно усувають локальні аварії на мережах. Є можливість отримати пенсію, працюють пересувні поштові відділення.  

Вирішується питання й щодо забезпечення сільських мешканців товарами першої необхідності. 

«На жаль, в селах більшість підприємців були вимушені зачинити власні торгівельні точки. Аби не лишити мешканців можливості придбати «на місці» будь то харчові продукти або засоби особистої гігієни, були проведені перемовини з Укрпоштою, результатом яких стала поява в старостатах пересувних торгівельних лавок, завдяки роботі яких людям не треба їхати до міста, щоб зробити покупки», - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Також під час наради керівники наголосили, що у громаді триває евакуація населення. За минулий тиждень до більш безпечних регіонів було евакуйовано 39 осіб, з початку воєнних дій – 22 577. 

Відзавтра, 28 грудня, з Покровька відбуватиметься евакуація до Черкащини. 

Зараз у громаді перебуває 53 536 мешканців, з яких понад 5 тисяч - ВПО.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

25

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

28

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

71

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію