• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Через ускладнення погодних умов у Покровську почастішали випадки травматизму

eye

472

15.12.2022 09:30

Новини громад

img

За останній тиждень медики Покровської громади фіксують до 20 звернень на добу. За тиждень надано допомогу близько 100 мешканцям із забиттями різного характеру, переломами, ушкодженнями зв’язок, отриманими ранами і травмуваннями через ожеледицю.

«Терпимо, коли діагноз травмованого забій або розтягнення зв’язок. Після медичної допомоги людина може вирушити додому та відносно швидко відновитися. Гірше, якщо йдеться про складний перелом або травму голови.  При вступі всім травмованим проводиться рентгенографія, виконується ПХО, обробка ран, а за потреби накладається гіпс чи робиться оперативне втручання», - розповідає лікар-травматолог Покровської КЛІЛ Віталій Михайленко.

Лікар наголошує, навіть, коли здається, що травма несерйозна, огляд вузького спеціаліста не завадить. Якщо за деякий час після падіння людина відчула біль в голові, нудоту, біль в суглобах, м’язах, утворилися пухлини або великі синці – терміново треба відвідати травматолога, інакше можуть виникнути ускладнення з небезпечними наслідками.

«Переламані кістки зростаються щонайменше 4 тижні. Тому закликаємо жителів бути обережними та дотримуватися простих правил: ходити з протиковзними прокладками на взутті, під час прогулянки в ожеледицю слід ходити неспішно, ступати на всю ступню. Руки не повинні бути у кишенях, або зайняті сумками. До того ж треба користуватися ліхтариками у темний час доби. А якщо вже трапився нещасний випадок – негайно звернутись до травматологічного відділення», - додав Віталій Михайленко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію