• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

eye

338

14.12.2022 10:39

Новини громад

img

Сьогодні в Покровській громаді віддали шану мужньому та самовідданому подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Біля пам’ятного знаку ліквідаторам, який встановлено в парку «Ювілейний», керівники військової адміністрації, громадських організацій та активні мешканці міста провели урочисто-траурний мітинг з нагоди Дня ліквідатора.

«36 рік минув з дня аварії на Чорнобильській АЕС, але ми пам’ятаємо ці події досі. Сьогодні ми зібрались знову вшанувати всіх, хто брав участь у ліквідації цієї жахливої аварії. У 86 році було закінчено будівництво саркофага над реактором, який вибухнув. Над зведенням захисних споруд працювали тисячі людей, які втратили здоров'я, отримали інвалідність задля життя та спасіння нашої країни. Дякуємо їм за той неоціненний подвиг, який вони зробили, аби ця катастрофа не розповзалася далі та не заподіяла шкоди ні українцям, ні іншим народам», - зазначила заступниця очільника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб.

В Покровській громаді проживає близько 200 ліквідаторів та людей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

«Напередодні цих пам’ятних дат ми зустрічаємось з ними, моніторимо проблеми, які є у них, надаємо всебічну допомогу у вирішенні тих чи інших питань. Двічі на рік ми збираємось біля пам’ятного знаку та шануємо пам'ять тих, хто захищав нас від страшного атому. Велика дяка усім ліквідаторам за самопожертву та подвиг, який вони здійснили», - зауважила начальниця УСЗН Ірина Бонзюх.

Пам'ять усіх загиблих ліквідаторів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію